Bookmarks

    Με πολύ αισιόδοξες πινελιές οι παίκτες του Α.Ο.Κ. «ζωγράφισαν» το ταλέντο και την ποδοσφαιρική τους διάθεση, στο φιλικό με την Κ-21 του ΠΑΟΚ στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η νίκη με σκορ (3-2) επιβραβεύει τις προσπάθειες τους.

     

    Η νίκη που ήρθε με ανατροπή μάλιστα, ήταν αποτέλεσμα της καλής εμφάνισης που πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη απέναντι στην ομάδα του ΠΑΟΚ οι παίκτες της οποίας ξεδίπλωσαν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο. Κι αν κίνητρο και τις δύο ομάδες ήταν το γόητρο, στον Α.Ο.Κ. η «δίψα» των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη αποδείχθηκε ότι ήταν μεγαλύτερη από τους αντίστοιχους της ομάδας της Θεσσαλονίκης και αυτό αποδεικνύεται από πολλά πράγματα. Ο Α.Ο.Κ. αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο 45λεπετο, οι παίκτες του είχαν γρήγορες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές αντιδράσεις που έφεραν την ανατροπή και το προβάδισμα στο σκορ με την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου. Με το ίδιο αέρα ο Α.Ο.Κ. διάνυσε και τα επόμενα 45 λεπτά του φιλικού, ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε πολλές αλλαγές στην επανάληψη, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και μάλλον θα έμεινε ευχαριστημένος από το καλό πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα του. Βέβαια οδηγήθηκε στο να βγάλει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία έχουν ακόμη πολύ δρόμο για να ολοκληρωθούν, μέχρι να τελειώσει η προετοιμασία. Στον Α.Ο.Κ. η  ικανοποίηση που υπάρχει είναι φυσιολογική και εκτίμηση μας είναι ότι με βάση τη δουλειά που γίνεται από τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη όσο κυλάει ο χρόνος και η προετοιμασία, θα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Στον Α.Ο.Κ. ο χρόνος είναι ο καλύτερος οιωνός. Και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ατού κάτι το οποίο γνωρίζουν άπαντες εντός των αποδυτηρίων της ομάδας. Συμπερασματικά και σε ότι έχει να κάνει με το φιλικό παραμονής της Παναγίας, να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν στο μεγαλύτερο διάστημα του, καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και βέβαια όπως διαφάνηκε, Α.Ο.Κ. και ΠΑΟΚ έκαναν σε όλα τα επίπεδα ένα ακόμη βήμα να βελτιώσουν της σχέσεις τους. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό αλλά και ενδεικτικό από την βράβευση του προπονητή της ομάδας Κ-21 του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία πριν την έναρξη του φιλικό από τη διοίκηση της Καβάλας με τον Παύλο Δερμιτζάκη να τον παραδίδει την τιμητική πλακέτα αλλά και από το ότι οι δύο αποστολές μετά το τέλος του αγώνα δείπνησαν μαζί στον πολύ όμορφο χώρο του Vranas Resort, μετά από πρόσκληση της διοίκησης των «Αργοναυτών» και παρακολούθησαν όλοι μαζί τον επαναληπτικό αγώνα του Δικεφάλου του Βορρά με την Σπαρτάκ στη Μόσχα.

     

    Το φιλμ του αγώνα

    Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του φιλικού στο 19` ο Δούμτσης με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή του Α.Ο.Κ. εκμεταλλεύτηκε το κενό που υπήρχε στην άμυνα των γηπεδούχων και με σουτ έγραψε το (0-1). Στο 30` ο Α.Ο.Κ. έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη εστία όταν ο Γιατσβίνοβιτς έπιασε δυνατό σουτ αλλά απομακρύνει σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος. Στο 33` ο Γκαρκαλατζίδης βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή του Α.Ο.Κ., από θέση σχεδόν πλάγια έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα με ωραία απόκρουση ο Δήμιζας, έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 38` και μετά την σέντρα που επιχειρήθηκε μέσα στην περιοχή της Καβάλας ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από κοντά ο Δούμτσης αστόχησε με κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ ημιχρόνου οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έφεραν το παιχνίδι «τούμπα» βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Αρχικά στο 40` με ωραίο μονοκόμματο σουτ ο Γεμιστός έγραψε το (1-1) και με την λήξη του α’ μέρους ο Ψάλτης με υποδειγματικό πλασέ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το (2-1). Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 63’ μετά από ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος δεν άφησε περιθώριά αντίδρασης στο αντίπαλο τερματοφύλακα για έγραψε το (3-1) και στο 66` ο ΠΑΟΚ απείλησε όταν με κεφαλιά του Τζοβόρα η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των «Αργοναυτών». Λίγο πριν από την εκπνοή του φιλικού αγώνα και ειδικότερα στο 85` με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Χατζηστραβός διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-2).

     

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

    Α.Ο.Κ.: Δήμιζας, Ζέρης, Βοσνιάδης, Τόσκας, Τουμανίδης, Κέρθι, Ψάλτης, Γεμιστός,  Γιατσβίνοβιτς, Αδαμάκης, Παπαχριστοδούλου.

     

    Στο β` μέρος έπαιξαν και οι: Παπάζογλου, Μπλιός, Λυμπεράκης, Παυλίδης, Γκρίντι, Θωμαϊδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος Γρ., Ντουρτμές, Χατζηκυριάκου, Βαλαβανόπουλος. Μαλαμίδης, Παπαποστόλου.

     

    Κ-21 ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Καλουτσικίδης, Τσιγγαράς, Τσαούσης, Γαϊτανίδης,   Μελετίδης, Δούμτσης, Χατζηστραβός,   Γκαργκαλατζίδης.

     

    Στο β` μέρος αγωνίστηκαν και οι: Ταλιχμνανίδης, Ταχάτος, Μουτζούρης, Μανιώτης, Θεοδωρίδης, Τζοβόρας, Σαλαμούρας, Βουτσής,  Πανίδης, Κασάπης, Πουρναράς.

    Comments are closed.