Bookmarks

    Ορθάνοιχτο… όπως όλα δείχνουν είναι το παράθυρο για απευθείας άνοδο όλων των πρωταθλητών των 8 ομίλων του προσεχούς πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (2018-2019) στη νέα 3η Εθνική κατηγορία, αφήνει η αναδιάρθρωση Βασιλειάδη, αν τελικά περάσει.

     

    Δηλαδή να ανέβουν όλοι οι Πρωταθλητές των ομίλων και χωρίς μπαράζ μεταξύ τους όπως φέτος (από τα οποία ανεβαίνουν ως γνωστόν μόνο οι μισές, δηλαδή τέσσερις στους οκτώ).

    Αφού όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψουν αρχικά οι 14 ομάδες της Super League 1 για τη σεζόν 2019-2020, εφόσον ο Βασιλειάδης δεχτεί αυτό το νούμερο γι’ αυτήν και δεν επιμείνει μέχρι τέλους στις 12 ομάδες, και οι 12 της League 2 επίσης για το μεθεπόμενο πρωτάθλημα 2019-2020, πληροφορίες αναφέρουν ότι:

    – Την προσεχή σεζόν ’18-’19 από την πρώτη τη τάξει επαγγελματική διοργάνωση να υποβιβαστούν τρεις ομάδες και να ανέβει μόνο ο πρωταθλητής της Football League (με οικονομικό δέλεαρ στις ομάδες της κατηγορίας αυτής, για να μην επιμείνουν σε άνοδο δυο ομάδων).

    – Στη League 2 της σεζόν ’19-’20 θα μετέχουν οι τρεις που θα «πέσουν» από την Super League και οι ομάδες της Football League (’18-’19) από τις θέσεις 2-10, (12 στο σύνολο) οι οποίες θα βάλουν στα ταμεία τους, ένα ποσό που θα αγγίξει το 1.000.000 ευρώ, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει το δέλεαρ για να μην προκύψουν αντιδράσεις, επειδή θα ανέβει μόνο ένας σύλλογος στη Super League.

    – Όσον αφορά στη Football League της προσεχούς σεζόν 2018-19, οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι θα προορίζεται να υποβιβαστούν τέσσερις για τη League 3, και από τη Γ’ Εθνική της σεζόν ’18-’19 να ανέβουν οι οκτώ σύλλογοι πρωταθλητές των ομίλων, για να συμπληρωθεί η 12άδα της νέας League 3.

    Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι οι τελικές εξελίξεις αναμένονται το προσεχές διάστημα ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κι ότι, εφόσον περάσουν οι τρεις κατηγορίες του Βασιλειάδη, τότε η τωρινή Γ’ Εθνική, μετατρέπεται σε τέταρτη κατηγορία από τη σεζόν 2019-2020 (δηλαδή σαν την παλιά Δ’ Εθνική).

     

    Comments are closed.