Bookmarks

    Η 18χρονη καβαλιώτισα σκακίστριαΣταυρούλα Τσολακίδου και τρεις (3) φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 2013 το 2015 και το 2016 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων για να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 33 αθλητές σκάκι.

     

    Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Open Χανίων και η καβαλιώτισα Σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί αυτή την στιγμή είναι νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη σε ηλικίες κάτω των 20 ετών.

     

    Αφιέρωμα από το star.gr

    Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι το star.gr και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Καραμάτσικος με αφορμή και την πρόσφατη επιτυχία της, επικοινώνησε με την Σταυρούλα Τσολακίδου.

    Η ίδια, ένα κορίτσι προσγειωμένο και ταυτόχρονα κατασταλαγμένο για το τι θέλει να ακολουθήσει στη ζωή της. Και η απάντηση, φυσικά το σκάκι. Από τα οχτώ της έτη βρίσκεται πάνω από μία σκακιέρα, έχοντας πάρει το μικρόβιο, όπως μας είπε, από τον πατέρα της.

    Τα πρώτα της βήματα στο άθλημα τα έκανε στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας κι έπειτα από τρία παγκόσμια πρωταθλήματα ονειρεύεται δικαίως μία διεθνή επαγγελματική καριέρα. Έχει καταφέρει όμως και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Το 2017 βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Ισραηλινό πρώην υπουργό Νατάν Σαράνσκι, ο οποίος στα πλαίσια της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, πέρα από την ενασχόληση του με τα κοινά, είναι κι ένας πολύ έμπειρος και δυνατός παίχτης σκάκι, καθώς είναι και από τους λίγους ανθρώπους που έχουν νικήσει τον θρυλικό Γκάρι Κασπάροφ! Η Σταυρούλα παρόλ’ αυτά, κατάφερε να νικήσει τον Σαράνσκι.

    Το ταλέντο της Σταυρούλας είναι αδιαμφισβήτητο και το μέλλον της στο επαγγελματικό σκάκι προδιαγράφεται λαμπρό, καθώς από μικρή ηλικία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Το 2016 η γενέτειρα της Καβάλα σε ένδειξη τιμής την έχρισε Πρέσβειρα της σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ την ίδια χρονιά βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Ένα τεράστιο μπράβο στην 18χρονη Σταυρούλα, η οποία διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο της χώρα μας στο εξωτερικό κι έχει πλέον όλα τα εχέγγυα, ώστε να γίνει μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο σκάκι.

    Comments are closed.