Bookmarks

    Ήταν 18 Απριλίου, περίπου τρεις μήνες πριν όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Σταύρος Ψαρρόπουλος προανήγγελλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ την επιστροφή των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική μέσω ενός περιφερειακού πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει τις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

     

    Όπως είχε αποκαλύψει τότε, η νέα διοίκηση της ΕΠΟ προσανατολίζεται στην συγχώνευση των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής στους μισούς, δηλαδή σε τέσσερις, με 16 ομάδες ο καθένας. Αυτό θα συμβεί από την μεθεπόμενη σεζόν, δηλαδή την χρονιά 2019-2020. Για να συμβεί αυτό, πέρα από τους αυξημένους υποβιβασμούς, είχε αναφέρει ότι δεν μπορούν πλέον να ανεβαίνουν 56 ομάδες κάθε φορά, όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια, προαναγγέλλοντας την επιστροφή του περιφερειακού πρωταθλήματος μεταξύ των κορυφαίων ομάδων κάθε ΕΠΣ σε επίπεδο περιφερειών, ώστε μία ομάδα ανά έξι νομούς να εξασφαλίζει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

    Βέβαια όλα αυτά τότε ήταν τότε ακόμα σχέδια επί χάρτου και για να γίνουν πραγματικότητα θα έπρεπε να περάσουν από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ τον  Ιούνιο. Η Γενική Συνέλευση έγινε και ως γνωστόν σε αυτήν δεν τέθηκε κανένα θέμα κατάργησης της απευθείας ανόδου και επαναφοράς των μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ούτε τέθηκε ζήτημα για επαναφορά του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ή Δ’ Εθνικής, όπως επίσης έντονα είχε φημολογηθεί.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μπορεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) να είχε εισηγηθεί αυτές τις αλλαγές και να είχε κάνει δημόσια την προαναγγελία ακριβώς τρεις μήνες πρν, ωστόσο έντονη ήταν η διαφωνία σε αυτές των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Διοργανώσεων αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Έτσι το προαναγγελθέν σχέδιο δεν προωθήθηκε ποτέ στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι τρεις μήνες μετά από εκείνη την εξαγγελία, σήμερα 18 Ιουλίου, το σχέδιο για μπαράζ ανάμεσα στους πρωταθλητές των ΠΑΕ μένει στα χαρτιά.

    Το γεγονός αυτό μάλιστα θα πρέπει να τονίσουμε ότι απασχολούσε έντονα και τις ομάδες του νομού Καβάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς μέχρι σήμερα υπήρχε σε πολλές η αίσθηση ότι ακόμα και αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα χρειαστεί να παίξουν μπαράζ με τους άλλους πρωταθλητές μέχρι και τις Σέρρες για την μία όλη κι όλη ομάδα που θα ανέβει στη Γ’ Εθνική. Τελικά όπως συνέβη και πέρυσι και φέτος, όλοι οι πρωταθλητές θα ανέβουν αφού όχι μόνο την επόμενη αλλά και τη μεθεπόμενη σεζόν όλα δείχνουν ότι η Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους, κάτι που πάντως θα ξεκαθαρίσει όταν σε λίγες ημέρες υπάρξουν και οι κατάλληλες προκηρύξεις. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι για να υπάρξουν προκηρύξεις στη Γ’ Εθνική πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με Super League και ακολούθως με Football League, αλλά σε κάθε περίπτωση τα πάντα βάσει ΚΑΠ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εντός του Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, με τα υπάρχοντα δεδομένα ο νομός Καβάλας θα έχει και την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας τον πρωταθλητή της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

    Comments are closed.