Bookmarks

    Ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (26-27/5) τα πρωταθλήματα  της Ε.Π.Σ. Θράκης αλλά και αυτό της Ε.ΠΣ. Δράμας συμπληρώνοντας  εκτός απροόπτου τον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής  ο οποίος εάν δεν περάσουν οι προτάσεις για αλλαγές για αύξηση ομάδων στις επαγγελματικές θα γίνει με 14 ομάδες.

     

    Έτσι όπως είναι γνωστό μια από τις ομάδες που θα συμπληρώσουν τον 1ο όμιλο θα είναι ο πρωταθλητής της Ε.Π.Σ. Θράκης ΠΑΟΚ Κοσμίου που θα είναι και η μοναδική εκπρόσωπος της Ροδόπης στην κατηγορία μετά τον υποβιβασμό της Δόξας Προσκυνητών και της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου. Η άλλη ομάδα που έγινε γνωστή, είναι η ΑΕ Καλαμπακίου που μετά το κύπελλο κατέκτησε και το πρωτάθλημα κόβοντας πρώτή το νήμα με 72 βαθμούς στην κόντρα της με τον ιστορικό Πανδραμαϊκό (71 βαθμοί) κάνοντας το νταμπλ και θα είναι η μοναδική από τον νομό Δράμας μετά και τον υποβιβασμό του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμου.

    Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι η αποτυχία του Απόλλωνα Παραλιμνίου να εξασφαλίσει μέσα από τα μπαράζ την άνοδό του στην Football League, την οποία εξασφάλισαν Ηρακλής και Βόλος από τον όμιλο του Βορρά, κρατάει τον φετινό πρωταθλητή του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής αντίπαλο και τη νέα σεζόν των πέντε ομάδων της Θράκης, όπου θα είναι και ο ιστορικός Πανσερραϊκός, ενώ από το Νομό Σερρών θα έχουμε την Ελπίδα Σκουτάρεως αλλά και τον Εθνικό Σιδηροκάστρου που κατεκτησε το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Σερρών και επιστρέφει στη Γ’ Εθνική μετά από πέντε χρόνια.

    Ο Νομός Καβάλας όπως είναι γνωστό θα έχει τέσσερις (4) ομάδες στο νέο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αφού θα συμμετάσχουν ο ιστορικός ΑΟ Καβάλα, ο εκπληκτικός Αετός Ορφανού, ο Νέστος Χρυσούπολης που παρέμειναν στην κατηγορία καθώς και ο  πρωταθλητής Κεραυνός Πέρνης ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στη Γ’ Εθνική.

    Τέλος από την Θράκη εκτός του Κοσμίου, από τον Έβρο στο νέο πρωτάθλημα θα λάβει μέρος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που θα αντικαταστήσει την ΑΕ Διδυμοτείχου που υποβιβάστηκε, ενώ η  Ξάνθη θα έχει τριπλή παρουσία με Άρη Αβάτου και Ορφέα Ξάνθης  που παρέμειναν στην Γ’ Εθνική και Ασπίδα Ξάνθης που ανέβηκε ως πρωταθλήτρια και μάλιστα με το απόλυτο των νικών.

    Να τονίσουμε ότι ο Πανσερραϊκός υποβιβάστηκε από τη Β` Εθνική ενώ οι νεοφώτιστες ομάδες είναι: Κεραυνός Πέρνης(για πρώτη φορά στην ιστορία του), Εθνικός Σιδηροκάστρου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΠΑΟ Κοσμίου, Ασπίδα Ξάνθης, ΑΕ Καλαμπακίου.

    Βέβαια όλα αυτά χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας, αν θα γίνουν αλλαγές.  Κάτι το οποίο αναμένεται να αποφασιστεί ίσως στη γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. όπου μερικές Ενώσεις θα ζητήσουν  και πάλι να επανέλθει το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και η Γ` Εθνική να έχει άλλη μορφή.

     

    Συνοπτικά, ο νέος χάρτης του 1ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής διαμορφώνεται ως εξής (με τρεις ουσιαστικά εκκρεμότητες να έχουν απομείνει):

    Νομός Έβρου (1 ομάδα): Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

     

    Νομός Ροδόπης (1 ομάδα):  ΠΑΟΚ Κοσμίου.

     

    Νομός Ξάνθης (3 ομάδες): Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης.

     

    Νομός Δράμας (1 ομάδα): ΑΕ Καλαμπακίου.

     

    Νομός Καβάλας (4 ομάδες): ΑΟ Καβάλα, Αετός Ορφανού, Νέστος Χρυσούπολης, Κεραυνός Πέρνης.

     

    Νομός Σερρών (4 ομάδες): Απόλλωνας Παραλιμνίου, Ελπίδα Σκουτάρεως,  Εθνικός Σιδηροκάστρου, Πανσερραϊκός.

     

    Comments are closed.