Bookmarks

    Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας την Παρασκευή (20/4) στην Καβάλα είχε σειρά επισκέψεων  με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο και τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

     

    Οι συναντήσεις του Πύρρου Δήμα στην Καβάλα ήταν στο πλαίσιο της προσπάθειας για ένα νέο ξεκίνημα στο άθλημα της άρσης βαρών που προσέφερε τόσες πολλές συγκινήσεις στους Έλληνες. Βέβαια είναι γνωστό ότι ο Πύρρος Δήμας «σήκωσε» στους ώμους τους την Ελλάδα σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας. Μάλιστα ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος υποδέχθηκε τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Γάκη, αλλά και την Φιλιππία Κοχλιαρίδου, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αλλά και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ύστερα από την επιτυχημένη καριέρα της ως αθλήτρια στην άρση βαρών. Να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος παρέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο στον Πύρρο Δήμα και σημειώνοντας, μεταξύ των άλλων και τα εξής:

    -«Αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους εμάς η επίσκεψη ενός ανθρώπου που έχει πολλές ιδιότητες. Είναι αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, πρώην βουλευτής, κατέχει εξέχουσα θέση στο άθλημα που υπηρετεί και αποτελεί διακεκριμένη προσωπικότητα στο χώρο διεθνώς. Εκτός αυτών είναι ο άνθρωπος που «στάθηκε κάτω απ’ την μπάρα» και έφερε μετάλλια στη χώρα μας σε 4 Ολυμπιακούς αγώνες».

     

    Από την πλευρά του ο Πύρρος Δήμας αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή που δέχτηκε, υπογράμμισε τα εξής:

    -«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Καβάλα η οποία πάντα έβγαζε μεγάλους αθλητές και είχε πολλές επιτυχίες σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε και πάλι την Καβάλα να βγάλει κι άλλους μεγάλους αθλητές και αθλήτριες. Θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τα παιδιά μας και μπορούμε στην Καβάλα να διοργανώσουμε διοργανώσεις Πανελλήνιου και αλλά και διεθνούς επιπέδου».

    Παράλληλα ο Πύρρος Δήμας τόνισε ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια η άρση βαρών βρίσκεται σε καλό επίπεδο κάτι που φάνηκε και από τις πρόσφατες επιτυχίες που είχαν οι αθλητές της Ελλάδας στους Πανευρωπαϊκούς της Ρουμανίας.

     

    Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας

    Πριν τον Αντιπεριφερειάρχη, ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιώργου Φιλόσογλου. Από την πλευρά της μάλιστα η Δήμαρχος δήλωσε πολύ ενθουσιασμένη που είχε την τιμή να υποδεχθεί στο γραφείο της έναν τόσο σπουδαίο αθλητή με επιτυχίες-ορόσημο για τον Ελληνικό αθλητισμό. Παράλληλα να τοκίσουμε ότι στη συζήτηση μεταξύ άλλων, τέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου, η προοπτική διεξαγωγής ενός Πανελλήνιου ή πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος άρσης βαρών στην πόλη της Καβάλας.

    Νωρίτερα, ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», για τις οποίες δήλωσε ότι τις βρήκε εξαιρετικές και ιδανικές, για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης.

    Comments are closed.