Bookmarks

    Σε μία ακόμα εντυπωσιακή επίδοση έφτασε ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Μετά τους νέους και τους Νέους άνδρες κατέχει πλέον, στα 18 του μόλις χρόνια, την κορυφή και στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των ανδρών!

     

    Στους πίνακες του Απριλίου, που ανακοίνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., είναι ταυτόχρονα στο νούμερο 1 και των τριών κατηγοριών και πρόκειται για επίτευγμα, που ουδέποτε έχει πετύχει άλλος αθλητής στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

    Στη μεγάλη κατηγορία ήταν τον προηγούμενο μήνα στη 2η θέση και τώρα μετακινήθηκε σε αυτή ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Τάσος Ρηνιώτης. Στο μεταξύ, ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων άρχισε πολύ καλά την προσπάθειά του στο όπεν του Βελγίου και προκρίθηκε στο ταμπλό του αγωνίσματος περνώντας άνετα τη διαδικασία των προκριματικών.

    Σε 1η θέση είχαμε δύο ακόμα μεταβολές στους πίνακες αξιολόγησης του Απριλίου. Στις γυναίκες εμφανίζεται ξανά στο ψηλότερο σημείο η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Κατερίνα Τόλιου. Στους παίδες πέρασε 1ος ο Ιάκωβος Αϊβατίδης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό της κατηγορίας. Από τον προηγούμενο μήνα υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, από τους αγώνες όλων των διασυλλογικών κατηγοριών, καθώς και το αναπτυξιακό τουρνουά της Αλεξανδρούπολης.

    Πριν προχωρήσουμε το ρεπορτάζ για τους πίνακες ν’ αναφέρουμε ότι ο Σγουρόπουλος κυριάρχησε σήμερα με δύο νίκες στο 1ο γκρουπ του βελγικού τουρνουά στο Σπα. Το πρωί κατέβαλλε τον Ισπανό Αλβάρο Γκάινζα με 3-0 σετ (11-4, 11-6, 11-3) και νωρίς το μεσημέρι τον Άγγλο Σαγιάν Σιρά με το ίδιο σκορ σε …σετ και πόντους (11-4, 11-6, 11-3). Το κυρίως ταμπλό αρχίζει αύριο και ο Έλληνας άσος (που θυμίζουμε ότι είναι 1ο φαβορί) μαθαίνει το βράδυ τον αντίπαλό του.

    Στην κατάταξη των γυναικών η Τόλιου ξεπέρασε τη συμπαίκτριά της στον Δ.Α.Ο. Ταύρου Χριστίνα Φίλη. Η πρώην διεθνής έπεσε στο νούμερο 3, ενώ σημαντικό βαθμολογικό όφελος είχε και η φιναλίστ του τελικού του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωνσταντίνα Παρίδη, η οποία ανέβηκε στο νούμερο 2 από το 6 του περασμένου μήνα. Στους παίδες ο Αϊβατίδης …άλλαξε θέσεις με τον συμπαίκτη του στον Δ.Α.Ο.Τ. Αλέξανδρο Μαδέση.

    Από τις πρώτες 5άδες βγήκαν η Όλγα Γεωργοπούλου (του Α.Σ. Πέρα Αθηνών) στις γυναίκες, που μετακινήθηκε στο νούμερο 6 από το 3 του Μαρτίου, ο Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς) και ο Γεράσιμος Πετρής (Α.Σ. Αετοί Πόλης) στους νέους, οι οποίοι πήγαν στο 7 (από 4) και στο 6 (από 5) αντίστοιχα και η Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Ταταύλα) στις Νέες γυναίκες, η οποία βρέθηκε στο 6 (από 5). Επισημαίνουμε ξανά βέβαια, ότι η τελευταία δεν αγωνίζεται λόγω της σοβαρής περιπέτειας με την υγεία της το περασμένο καλοκαίρι.

    Πολλές είναι και οι αξιοσημείωτες αλλαγές, που καταγράφηκαν στις πρώτες 15 θέσεις των κατηγοριών: Στον πίνακα των ανδρών ο Κλαούντιο Κύρου του Α.Ο. Ελληνικού μετακινήθηκε στο νούμερο 9 από το 11 του προηγούμενου μήνα και ο Γιώργος Παντερής του Α.Ο. Πεύκης στο 14 από το 17. Στον πίνακα των γυναικών έφτασε ακριβώς στη 15άδα η Θάλεια Κορδούτη από τις Σάρισες Φλώρινας (από 17). Στους Νέους άνδρες μπήκε στη 10άδα ο Νίκος Κορδαλής της Ε.Α. Βόχας (στο 9 από 17), ενώ στο 14 από το 16 πήγε ο Ανδρέας Τσόπελας του Ελληνικού.

    Στις Νέες γυναίκες η Χριστιάνα Κανάρη του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας αναρριχήθηκε στο 9 (από 13), όπως και στις νεάνιδες η Κωνσταντίνα Παντερή της Αθηνάς Μαγκουφάνας στο 11 (από 16). Στους παίδες προχώρησε στην κορυφαία 10άδα ο Γιώργος Παπαγεωργίου του Α.Ο. Αχαΐας «η Γαλήνη» (στο 7 από 11) και το ίδιο έκαναν η Ελπίδα Οικονόμου του Γ.Α.Ο. Πειραιά στις κορασίδες (στο 9 από 11), η Κατερίνα Κοτζαμιχάλη του Ο.Α. Χανίων στις παγκορασίδες (στο 8 από 11) και ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος του Φάρου Αλεξανδρούπολης στους παμπαίδες (στο 10 από 12). Τέλος, ο Λαυρέντιος Καραμέτος του Δ.Α.Ο. Ταύρου μετακινήθηκε στο 15 των παίδων (από 19) και ο Ανδρέας Βαμιανάκης του Ο.Α. Χανίων στο 14 των παμπαίδων (από 17).

     

    Οι πρώτες 5άδες στους πίνακες του Απρίλιου (με τις θέσεις των αθλητών/τριών στην αμέσως προηγούμενη έκδοση) είναι οι ακόλουθες:

     

    ΑΝΔΡΕΣ:
    1. (2.) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    2. (1.) Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    3. (4.) Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
    4. (3.) Κώστας Λαγογιάννης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
    5. («) Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα)

     

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
    1. (2.) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
    2. (6.) Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)
    3. (1.) Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
    4. («) Γεωργία Ζαβιτσάνου (Σάρισες Φλώρινας)
    5. («) Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

     

    ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:
    1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    2. («) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
    4. (5.) Δημήτρης Κορδούτης (Α.Ο. Ελληνικού)
    5. (4.) Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

     

    ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
    1. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)
    2. («) Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    3. («) Θάλεια Κορδούτη (Σάρισες Φλώρινας)
    4. («) Ελένη Σοφρά (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
    5. (8.) Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

     

    ΝΕΟΙ:
    1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    2. (3.) Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
    3. (2.) Νίκος Βλαχάκης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
    4. (6.) Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
    5. (11.) Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

     

    ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
    1. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)
    2. («) Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    3. («) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Ταταύλα)
    4. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
    5. (6.) Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

     

    ΠΑΙΔΕΣ:
    1. (2.) Ιάκωβος Αϊβατίδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
    2. (1.) Αλέξανδρος Μαδέσης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
    3. («) Παναγιώτης Αδριανός (Γ.ΑΟ. Πειραιά)
    4. («) Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
    5. («) Ηλίας Σταματόπουλος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

     

    ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
    1. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
    2. («) Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
    3. («) Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)
    4. («) Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Κ.Δ Ταύρου)
    5. («) Κατερίνα Φραγκάκη (Α.Ο. Ελληνικού)

     

    ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
    1. («) Γιάννης Πιστόλας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)
    2. («) Ανδρέας Καρυπίδης (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)
    3. («) Σωτήρης Μούσιας (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
    4. («) Ηρακλής Κερασίδης (Ρουφ 80)
    5. («) Γιάννης-Δημήτρης Μαλαμούδης (Ρουφ 80)

     

    ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
    1. («) Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    2. («) Νεφέλη Καφάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
    3. («) Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
    4. («) Φωτεινή Δημητριάδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
    5. («) Στέλλα Τζαρίδου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

     

    * Ως 2ο φαβορί στο διπλό νέων του βελγικού όπεν ο Σγουρόπουλος και ο Νορβηγός Μπόργκαρ Χάουγκ είναι στη βάση του ταμπλό. Έχουν bye στον 1ο γύρο και αρχίζουν την προσπάθειά τους από τη 16άδα. Στο ομαδικό, που γίνεται από την Παρασκευή και μετά, η μικτή Ελλάδα/Ιαπωνία είναι 1ο φαβορί. Τέθηκε επικεφαλής στο 1ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τη μικτή Νορβηγία/Σουηδία και την Ισπανία Β. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο Σγουρόπουλος θα έχει συμπαίκτες τους Αότο Ασάζου και Τακέρου Κασίβα.

     

    Comments are closed.