Bookmarks

    Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η τοπική ένωση τονίζεται ότι: «Η σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης, ανάμεσα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

     

    Αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης αυτής, όσον αφορά την ικανότητα που έχει η ΕΠΣ Καβάλας να αναλαμβάνει και να διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, όπως είναι το Regions’ Cup, είναι η ανάθεση και διεξαγωγή με ευθύνη της Ένωσης μας των παρακάτω αγώνων:

    ·       ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ, 18/04/2018, ώρα 16:00 μ.μ.

    ·       ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 02/05/2018, ώρα 17:00 μ.μ.

    Οι αγώνες αυτοί θα φιλοξενηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΡΦΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ και την απόλυτη εποπτεία θα έχει η ΕΠΣ Καβάλας.

    Το Regions’ Cup είναι μία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες. Η διοργάνωση αυτή ξεκίνησε το 1999 και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Την πρώτη διοργάνωση του 1999 κέρδισε η επαρχία Βένετο της Ιταλίας, όπως και την πιο πρόσφατη του 2013.  Το Κύπελλο Περιφερειών, ή ΕΠΣ όπως λέγεται στην Ελλάδα, αντικατέστησε κατά κάποιον τρόπο το παλαιό Κύπελλο Ερασιτεχνών UEFA, που είχε διακοπεί από το 1978.

    Η Διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση αυτή, με ομάδα από Καβαλιώτες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που θα συγκροτήσουν οι Ενωσιακοί μας προπονητές. Η ΕΠΣ Καβάλα θέλει και μπορεί να κάνει βήματα προόδου, θέλει να βγάλει το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο έξω από τα στενά όρια του νομού μας, βάζοντας τέλος στην εσωστρέφεια.

    Η ΕΠΣ Καβάλας και τα σωματεία της είναι μια αστείρευτη πηγή παραγωγής ποδοσφαιρικών ταλέντων επί σειρά ετών, τα οποία χρειάζονται να προβληθούν με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να πρωταγωνιστήσουν στη συνέχεια σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

    Για την ιστορία, το Κύπελλο του θεσμού κατέκτησαν:

    ·       1999, ΒΕΝΕΤΟ, Ιταλίας

    ·       2001, ΜΟΡΑΒΙΑ, Τσεχίας

    ·       2003, ΠΕΔΕΜΟΝΤΙΟ, Γερμανίας

    ·       2005, ΒΑΣΚΟΝΙΑ, Πολωνίας

    ·       2007, ΚΑΤΩ ΣΙΛΕΣΙΑ, Βουλγαρίας

    ·       2009, ΚΑΣΤΙΛΛΗ ΚΑΙ ΛΕΟΝ, Κροατίας

    ·       2011, ΜΠΡΑΓΚΑ, Πορτογαλίας

    ·       2013, ΒΕΝΕΤΟ, Ιταλίας

    ·       2015, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ, Ιρλανδίας».

     

    Comments are closed.