Bookmarks

    Παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο, Νέστος και Α.Ο.Κ. δεν κατάφερε τελικά κάποιος από τους δύο να «γευτεί» τη χαρά της νίκης με αποτέλεσμα το τελικό (2-2) να επιβραβεύσει τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο οι παίκτες του Αντώνη Δρακόπουλου όσο και οι αντίστοιχοι του Κώστα Ανυφαντάκη.

     

    Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, με πολλές συγκινήσεις, με τις ομάδες του Νέστου και του Α.Ο.Κ. να είναι πολύ ανταγωνιστικές προσφέροντας πολύ καλό θέαμα και τελικά η μοιρασιά να κρίνεται δίκαιη.

     

    Ματς πλούσιο σε συγκινήσεις

    Εκ των πραγμάτων η αναμέτρηση του Νέστου με τον Α.Ο.Κ. είχε τον χαρακτήρα του γειτονικού ντέρμπι, με αρκετές προσωπικές μονομαχίες, πάθος, δύναμη και αρκετά καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν συνέβαλαν σε μέγιστο βαθμό στην καλή ποιότητα του αγώνα αλλά και στην προσέλευση των φιλάθλων και των δύο ομάδων στο στάδιο της Χρυσούπολης που ήταν αρκετά ικανοποιητική. Το παιχνίδι προσέφερε αρκετές συγκινήσεις, και στα δύο ημίχρονα με τους παίκτες και των δύο ομάδων να δείχνουν αγωνιστική διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, προς αυτήν την κατεύθυνση τα κατάφεραν με τις φάσεις να είναι αρκετές μπροστά και στις δύο εστίες. Ο Νέστος από την πλευρά του ήθελε τη νίκη προκειμένου να διώξει όποια μαύρα «σύννεφα» υπήρχαν στην υπόθεση της παραμονής και δικαιολογημένα οι παίκτες του Αντώνη Δρακόπουλου, προσπάθησε να πιέσουν την εστία του Παγκάκη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο». Ωστόσο εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι  το ότι από την άλλη πλευρά ο Α.Ο.Κ. που παρατάχθηκε με κάποιες αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη έπαιξαν ελεύθερα, ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν πολύ καλή τακτική και γενικότερα απελευθερωμένοι από το άγχος έπαιξαν πολύ απλά αλλά στο τέλος οι «Αργοναύτες» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη η οποία θα είχες με πολλές και θετικές προεκτάσεις. Συμπερασματικά  να σημειώσουμε ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια, με καλό θέαμα και από τις δύο ομάδες οι παίκτες των οποίων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την κατάκτηση της νίκης.

     

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Μόλις 13’ της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι βρέθηκαν αγκαλιά με το να προηγηθούν στο σκορ όταν ο Λυμπεράκης μέσα στην περιοχή των «Αργοναυτών» ανέτρεψε τον Φεράρι και ο διαιτητής σφύριξε την «εσχάτη» των ποινών. Το πέναλτι για την ομάδα της Χρυσούπολης εκτέλεσε ο Γκουτζίδης αλλά ο τερματοφύλακας Παγκάκης με έξοχο τρόπο και σε ετοιμότητα απομάκρυνε τον κίνδυνο και έσωσε την εστία της Καβάλας από βέβαιη παραβίαση. Και χωρίς να φτάνει αυτό για τους γηπεδούχους, στο 19’ ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και στην «καρδιά» της άμυνα του Νέστου και ο Ναουμίδης στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στην εστία του Νέστου για να γίνει το (0-1). Η αντίδραση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 43’ όταν ο Φεράρι βρήκε έξοχα τον Αρετά μέσα στην περιοχή του Α.Ο.Κ. και αυτός με δυνατό σουτ έγραψε το (1-1). Ωστόσο λίγο πριν από την εκπνοή του α’ ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ. πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ όταν ο Κέρθι έξω από την μεγάλη περιοχή του Αθανασίου με ένα ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νέστου διαμορφώνοντας το (1-2). Η αντίδραση από την ομάδα της Χρυσούπολης ήρθε στην επανάληψη και ειδικότερα στο 70’ όταν ο Φεράρι έβγαλε σέντρα και ο Φραγκούλης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-2).

     

    Οι συνθέσεις των  δύο ομάδων

    Διαιτητής στο γειτονικό ντέρμπι του Νέστου Χρυσούπολης με τον Α.Ο.Κ., ήταν ο Βασίλειος Φωτιάς της Ε.Π.Σ. Ε.Π.Σ. Πέλλας και βοηθοί του, οι Γεώργιος Κεσίσογλου και Νικόλαος Δεμερτζής από την ίδια ένωση. Μπροστά τους, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω  συνθέσεις:

     

    Νέστος (Αντώνης Δρακόπουλος): Αθανασίου, Αιβάζογλου, Φραγκούλης, Χούσιντετς,Ναουμίδης,  Λαδάκης, Φεράρι (88’ Φαμπιόλ), Τσάκωνας (82’ Παπαδόπουλος), Κρολ (74’ Βέρα), Γκουτζίδης, Αρετάς (58’ Κοβάτσεφ).

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Παγκάκης, Ηλιάδης, Λυμπεράκης, Παυλίδης, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (80’ Περσίδης), Κέρφι, Πάλλας (81’Μπλιός), Θωμαϊδης (58’ Σέχου), Ξόμπλιος (71’ Χατζηκυριάκου).

    Comments are closed.