Bookmarks

    Ο Α.Ο.Κ. ήταν η ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Καβάλας αφού στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» παρουσία 800 περίπου φιλάθλων, νίκησε τον Βύρωνα Καβάλας με (3-1). Ήταν ένας τελικός με πολλές συγκινήσεις που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του με πολλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες.

     

    Είχε πάθος και γρήγορο ρυθμό

    Ο μεγάλος τελικός είχε πάθος και από τις δύο ομάδες, δύναμη, γρήγορο ρυθμό και καλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Προσέφερε πολλές συγκινήσεις από δύο ομάδες οι οποίες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, έδειξαν αγωνιστική ωριμότητα και διάθεση να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο ικανοποιώντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Από την πλευρά του η ομάδα του Βύρωνα που αξίζει  συγχαρητήρια για την συμμετοχή της στον τελικό στάθηκε με αξιώσεις και οι παίκτες του το πάλεψαν με όλες τους  δυνάμεις. Βέβαια να τονιστεί ότι ο Α.Ο.Κ. ήταν καλύτερος από την ομάδα του Βύρωνα, είχε καλή τακτική, οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη είχαν επιθετικούς προσανατολισμούς τους εκμεταλλεύτηκαν, έχασαν περισσότερες ευκαιρίες και δίκαια κατέκτησαν το κύπελλο. Ένα κύπελλο το οποίο αποτελεί μία διάκριση για τον Α.Ο.Κ. την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε .Τέλος να σημειώσουμε ότι τα έσοδα του τελικού θα διατεθούν στον άτυχο ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Λιμεναρίων Βασίλη Τζίνη που τραυματίστηκε.

     

    Το χρονικό του τελικού

    Η πρώτη καλή στιγμή του τελικού σημειώθηκε στο 5’ όταν ο Βαλαβανόπουλος έπιασε διαγώνιο σουτ και ο τερματοφύλακας Μπάφας με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του από τον Παπαδόπουλο ο Παυλίδης με κεφαλιά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ από το ένα μέτρο. Στο 14’ ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν ο Λυμπεράκης μετά από όμορφη ενέργεια έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Σεφερίδης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στην εστία του Βύρωνα γράφοντας το (1-0). Στο 23’ ο Πάλλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων έπιασε σουτ αλλά ο Μπάφας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 27’ ο Βύρωνας απείλησε με το απευθείας κτύπημα φάουλ του Καρίπογλου με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 36’ ο Βλάχος εκτέλεσε φάουλ, ο  Σεφερίδης από κοντά με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Α.Ο.Κ. και στην συνέχεια ο Δήμιζας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 51’ το δυνατό σουτ του Ξόμπλιου έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βύρωνα και στο 54’ ο Βύρωνας κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Αδαμάκη, το εκτέλεσε με επιτυχία ο Βλάχος και διαμόρφωσε το (1-1). Στο 73’ από το κόρνερ του Παπαδόπουλου και μετά από σύγχυση στην άμυνα του Βύρωνα, ο Βαλαβανόπουλος διαμόρφωσε με προβολή το (2-1). Στο 80’ ο Βαλαβανόπουλος με δυνατό σουτ έγραψε με δυνατό σουτ το (3-1).

     

     Οι συνθέσεις του τελικού

    Διαιτητής του τελικού του κυπέλλου ήταν ο Σταύρος Βαρελτζίδης που ήταν πολύ καλός και βοηθοί του ήταν οι Φώτιος Καμπερίδης και Μαρία Παυλίδου με 4ο διαιτητή τον Ευστράτιο Λυμπερίδη της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Μπροστά τους οι δύο φιναλίστ αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Μπλιός, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Παυλίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Αδαμάκης (70’ Χατζηκυριάκου), Ξόμπλιος, Πάλλας, (66’ Κέρθι), Βαλαβανόπουλος.

     

    Βύρωνας Καβάλας (Γιώργος Αγγελίδης): Μπάφας, Σάσσος (82’ Κεσαπίδης), Μαυρογιάννης, Σεφερίδης, Σιαματάς, Φαρσάκογλου, Βλάχος, Δελής (82’ Μονιός), Παντελίδης, Αγγελίδης (70’ Πεφάνης), Καρίπογλου (74’ Τουλγαρίδης).

     

    Οι απονομές

    Την απονομή στον κυπελλούχο Α.Ο.Κ. έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος ενώ το κύπελλο στον φιναλίστ Βύρωνα Καβάλας απένειμε θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Την απονομή στους διαιτητές έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Κ. Καβάλας και πρόεδρος της Επιτροπής κυπέλλου Παρασκευάς Χρήστος Παρασκευάς και την απονομή στο πολυτιμότερο παίκτη του τελικού Νίκο Βαλαβανόπουλο, έκανε ο εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο. Δημήτρης Ηλιάδης.  Τέλος την πλακέτα στον προπονητή του Βύρωνα Γιώργο Αγγελίδη και στον προπονητή του Α.Ο.Κ. Κώστα Ανυφαντάκη απένειμε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

    Comments are closed.