Bookmarks

    Ο Α.Ο.Κ. στην αναμέτρηση που έδωσε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» πήρε τη νίκη με σκορ (1-0) σε βάρος του ΜΑ Αντιφιλίππων στον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης (0-0 το πρώτο παιχνίδι) και προκρίθηκε για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Βύρωνα Καβάλας.

     

    Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, καλό σε γενικές γραμμές και έτσι όπως εξελίχθηκε η πρόκριση παρέμεινε ανοιχτή μέχρι το τέλος.

     

    Πρόκριση του Α.Ο.Κ.

    στον μεγάλο τελικό

    Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό με τον Α..Ο.Κ. να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στην εστία του Κυφωνίδη. Γενικά θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ, πήρε δίκαια την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, απέναντι στο συγκρότημα του ΜΑ Αντιφιλίππων που μπορεί να απείλησε λίγες φορές την εστία τη ομάδας του, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη αλλά οι παίκτες του ξεχώρισαν για την μαχητικότητα τους. Από την πλευρά του μάλιστα ο προπονητής των «Αργοναυτών» Κώστας Ανυφαντάκης χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, ξεκούρασε κάποιους άλλους ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου που διανύουμε. Έβγαλε μάλιστα χρήσιμα συμπεράσματα ενώ από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του ΜΑ Αντιφιλίππων Γιάννης Καρακότσαλης έμεινε ευχαριστημένος από την ομάδα του και κυρίως από το ότι η ομάδα του έφτασε μέχρι τους «4» του φετινού θεσμού του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

     

    Το χρονικό του ημιτελικού

    Στο 6’ οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν στο σκορ όταν ο Χατζηκυριάκου με δυνατό σουτ δε άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυφωνίδη και διαμόρφωσε το (1-0). Στο13’ ο Κέρθι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Αδαμάκης έπιασε κεφαλιά για να μπλοκάρει την μπάλα ο Κυφωνίδης. Στο20’ ο Κέρθι έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή έπιασε δυνατό σουτ για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του ΜΑ Αντιφιλίππων. Στο31’ ο Α.Ο.Κ. έχασε μία ακόμη ευκαιρία όταν ο Κέρθι που ήταν ιδιαίτερα κινητικός, έπιασε σουτ αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο Κυφωνίδης μπλόκαρε την μπάλα. Στο44’ ο Α.Ο.Κ. έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν ο Αδαμάκης συνδυάστηκε άψογα με τον Μπλιό και ο πρώτος μόνος απέναντι στον Κυφωνίδη έπιασε σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο55’ όταν ο Βακιρτζής μέσα στην περιοχή του Α.Ο.Κ. έπιασε διαγώνιο δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 60’ο Βακιρτζής εκτέλεσε κόρνερ, ο Αμιάδης έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Παγκάκης μπλόκαρε την μπάλα. Σε μία παρόμοια φάση στο71’ ο Παγκάκης εξουδετέρωσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Αμιάδης ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πάλλας έκανε το σουτ από την πάσα του Βαλαβανόπουλου αλλά πάνω στην γραμμή απομάκρυνε την μπάλα «ως από μηχανής Θεός» ο Σολακίδης. Στο90’ ο Βαλαβανόπουλος με σουτ απείλησε στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

                                           

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του A.O.K. με τον ΜΑ  Αντιφιλίππων ήταν ο Δημήτριος Ψωμόπουλος της Ε.Π.Σ. Καβάλας και βοηθοί του, οι  Αθανάσιος Βερνέζης και Ιωάννης Ρέμπας από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Παγκάκης, Ηλιάδης, Τσακιρίδης, Αλιατίδης, Σέχου (46’ Γιαλαμούδης), Κέρθι, Χατζηκυριάκου, Θωμαϊδης (65’ Παπαδόπουλος), Αδαμάκης, Ντουρτμές (52’ Πάλλας), Μπλιός (46’ Βαλαβανόπουλος).

     

    ΜΑ Αντιφιλίππων (Γιάννης Καρακότσαλης): Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης (41’ Κωνσταντινίδης), Βουζουλίδης, Σολακίδης, Μιχαηλίδης, Μίχος (80’ Σακκόπουλος), Τελλίδης (46’ Ιωαννίδης), Παπουτσής (65’ Μαυρέας, Σαουλίδης, Αμιάδης, Βακιρτζής.

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Ελάχιστος ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη» αφού οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που παρακολούθησαν την αναμέτρηση δεν ξεπερνούσαν τους 100.

     

    *** Στην αρχική ενδεκάδα των «Αργοναυτών» ήταν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Γιάννης Ηλιάδης και Βαγγέλης Κέρθι ενώ στην αποστολή ήταν και ο Βασίλης Πάλλας που αποκτήθηκε πριν μερικές ημέρες και αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο.

     

    *** Για την ομάδα του ΜΑ Ανιφιλίππων ο αγώνας με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο τελευταίος για τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Κυφωνίδη ενώ να  σημειώσουμε ότι αποκτήθηκε ο Χαδόλιας που αγωνίζονταν στην ΑΕΚ Καβάλας.

     

    *** Παρατηρητής αγώνα ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Καβάλας Μάκης Καρολίδης.

     

    Τα αποτελέσματα των

    δύο (2) ημιτελικών

    Την ώρα διεξαγωγής του αγώνα μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του ΜΑ Αντιφιλίππων διεξάγονταν και ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ του Βρασίδα Νέας Περάμου με τον Βύρωνα Καβάλας  σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με προσωρινή διακοπή, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με (0-1) με σκόρερ τον Σάσσο και προκρίθηκαν στον τελικό. Να τονίσουμε ότι από τον Βρασίιδα αποβλήθηκε ο Μπαντίδης και από τους φιλοξενούμενους ο Δελής.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα των δύο ημιτελικών ήταν τα εξής: (Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων).

     

    Καβάλα-ΜΑ Αντιφιλίππων 1-0 (0-0)

    Βρασίδας Ν. Περάμου-Βύρωνας 0-1 (0-1)

    Comments are closed.