Bookmarks

    Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής πέρασε ο Α.Ο.Κ. μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής, την ήττα που γνώρισε ο Απόλλων Παραλιμνίου στη Χρυσούπολη και μετά τη δίκαιη νίκη επί της Δόξας Προσκυνητών με (2-1) στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

    Μία νίκη η οποία είναι αποτέλεσμα της ανωτερότητας που διέκρινε τους γηπεδούχους, της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, κυρίως της διάθεσης που είχαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Δόξας Προσκυνητών που άφησε θετικές εντυπώσεις.

    Ο Α.Ο.Κ. έπαιξε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο

    Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη από την αρχή του αγώνα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμός της. Μάλιστα να τονίσουμε το ότι ο Α.Ο.Κ. είχε να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας ομάδας η οποία μπορεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία αλλά έπαιξε ελεύθερο ποδόσφαιρο και δεν κλείστηκε στα καρέ του και σε μία δύο περιπτώσεις απείλησαν την εστία του Παγκάκη. Αυτό έδωσε τη δυναότητα στους παίκτες των “Αργοναυτών” να βρίσκουν ελεύθερους διαδρόμους ώστε να δημιουργούν φάσεις στην εστία των Προσκυνητών. Βέβαια δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Α.Ο.Κ. ήταν ανώτερος από την ομάδα της Δόξας Προσκυνητών. Οι παίκτες του ήξεραν τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έπαιξαν απλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, έχασαν αρκετές ευκαιρίας, είχαν περισσότερες επιλογές με αποτέλεσμα ο Α.Ο.Κ. δίκαια να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη. Πάντως τα αμυντικά λάθη που έγιναν μάλλον πρέπει να προβληματίσουν τον Κώστα Ανυφαντάκη. Γενικά να σημειώσουμε ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι, ανοιχτό και αρκετά ποιοτικό.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 8′ όταν ο Γιαλαμούδης μέσα στην αντίπαλη περιοχή ξεπέρασε την αντίσταση 3 παικτών της Δόξας Προσκυνητών έπιασε σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Α.Ο.Κ. άνοιξε το σκορ στο 24′ όταν ο Μπλιός με εξαιρετικό γυριστό διαμόρφωσε το (1-0). Στο 33′ οι γηπεδούχοι έχασαν εντυπωσιακή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν αρχικά ο Αδαμάκης έπιασε σουτ απομάκρυνε ο αντίπαλος τερματοφύλακας προσωρινά και στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης προ κενής εστίας αντί να πλασάρει έπιασε βολέ για να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ. Όμως η αντίδραση και ειιδικότερα η απάντηση από την Δόξα Προσκυνητών ήρθε στο 44′ όταν από την πάσα του Ιωαννίδη, ο Μόσχος με σουτ και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το αριστερό κάθετο δοκάρι της Καβάλας, διαμόρφωσε το (1-1). Ο Α.Ο.Κ. μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 47′ ο Χατζηκυριακού έπιασε σουτ και ενώ ο τερματοφύλακας των Προσκυνητών ήταν εκτός φάσης, αμυντικός των φιλοξενούμενων πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο.Η πίεση των γηπεδούχων “καρποφόρησε” στο 55′ όταν ο Παπαδόπουλος με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (2-1).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα του Α.Ο.Κ. με τη Δόξα Προσκυνητών ήταν ο Βασόλειος Χορόζογλου της Ε.Π.Σ. Δράμας και βοηθοί του οι Εμμανουήλ Πασιάδης και Εύαγγελλος Χασιώτης από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Δόξα Προσκυνητών (Νίκος Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Φαρμάκης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Γιολδάσης, Χακάν, Γαβριήλ (46′ Ζήνωνος), Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Ιωαννίδης (77′ Γιαννακίδης).

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης: Παγκάκης, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Μπλιός (46′ Ντουρτμές), Κεϊτά (Χατζηκυριακού), Ρομπέρ (67′ Τζιτζιφάκος), Αδαμάκης (7′ Βαλαβανόπουλος).

    Comments are closed.