Bookmarks

    Τη δική της ιστορία στον φετινό θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας γράφει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Πρόκειται για ένα όνειρο γλυκό, ένα όνειρο τρελό, ένα όνειρο το οποίο όλοι στο συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπέρη θέλουν να έχει συνέχεια κι όπου αυτό φτάσει.

    Η ικανοποίηση είναι δεδομένη, από τις μέχρι τώρα πολύ σημαντικές νίκες με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, τον Αρκαδικό, τον Παπάγου και τελευταίο “θύμα” το συγκρότημα της Καστοριάς. Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, οι νίκες που προαναφέραμε είναι αποτέλεσμα της σκληρής και επίπονης προσπάθειας που καταβλήθηκε από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα. Η “χημεία” στην ομάδα είναι η ιδανικότερη με “πρωτομάστορα” τον καβαλιώτη προπονητή Ανδρέα Καραπιπερίδη στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και τους συνεργάτες του και τη διοίκηση του καβαλιώτικου συλλόγου μέχρι τώρα να έχει προσφέρει τα μέγιστα. Το σίγουρο είναι ότι έπεται συνέχεια, εξίσου αξιοθαύμαστη.

    Oι δηλώσεις του Ανδρέα Καραπιπερίδη

    Από την πλευρά του μάλιστα ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Ανδρέας Καραπιπερίδης, στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την Καστοριά δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, για την εμφάνιση των παικτών του τονίζοντας χαρακτηριστικά:

    -«Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο, που είναι μια εξαιρετική ομάδα με πολύ καλή οργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Από εκεί και πέρα θέλω να τονίσω ότι εμείς παίξαμε πολύ μυαλωμένα, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και ακολουθήσαμε πολύ πιστά ένα πλάνο τακτικής που είχαμε βάλει από την αρχή. Είχαμε πολύ μεγάλη διάρκεια σε όλο το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι στην αρχή μπήκαμε λίγο νωθρά, γιατί ίσως δεν πιστέψαμε πολύ σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Εκείνο πάντως το οποίο θέλω να επισημάνω είναι το ότι παίξαμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει μεγάλο ρόστερ και συζητιόταν αυτό όλη την εβδομάδα. Μπήκαμε νωθρά και γι` αυτό το λόγο πήρα γρήγορα τάιμ άουτ. Είχαμε μεγάλη διάρκεια, παίξαμε καλή άμυνα και είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ και βγάλαμε αιφνιδιασμούς. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι πέρα για πέρα δίκαιο. Για μας είναι μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία μας δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση. Μη ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμη στην περίοδο της προετοιμασίας. Εμείς θα ξεκουραστούμε και θα χαρούμε τη νίκη μας για μια ημέρα. Από εκεί και πέρα θέλω να πω ότι πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι στις 8 Οκτωβρίου, που ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός. Για το λόγο αυτό μάλιστα ήρθα στην ομάδα. Παράλληλα θέλω να πω ότι ο κόσμος ήταν πολύ συγκινητικός. Κάτι το οποίο με χαροποίησε πάρα πολύ. Ο κόσμος ήταν ένθερμος, το σύνθημα “Ένωση- Ένωση” ήταν το αποκορύφωμα της βραδιάς και εμείς τον περιμένουμε σε κάθε μας παιχνίδι και τον υποσχόμαστε ότι θα παλεύουμε σε κάθε ματς».

    Επόμενος “σταθμός” ο Κολοσσός Ρόδου

    Πλέον στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης (27/9) με τον Κολοσσό Ρόδου, στο κλειστό γυμνασήριο της Καλαμίτσας “Αλεξάνδρα Δήμογλου”. Ένα παιχνίδι που αποτελεί έναν μεγάλο τελικό ια το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη που θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

    Β΄ Φάση-2η Αγωνιστική (27/9)
    1.Προμηθέας – Λαύριο
    2.Χολαργός – ΓΣΛ/Φάρος
    3.Ιωνικός Νίκαιας – Ηρακλής
    4.Καβάλα – Κολοσσός Ρόδου

    Comments are closed.