Bookmarks

    Την προηγούμενη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας «3ο Κύπελλο Δήμου Παγγαίου» τον οποίο διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τις κατηγορίες: Optimist, Laser 4.7, Laser RDL. Να σημειώσουμε το εγονός ότι ο αγώνας πραματοποιήθηκε στον κόλπο της Νέας Ηρακλείτσας. Οι συμμετοχές των αθλητών έφτασαν αισίως της 55 από 7 ομίλους της περιφέρειας μας (ΝΟ Αλεξανδρούπολης, ΝΑΟΚ Θεσ/νικης, ΝΟ Θεσ/νικης, ΟΦΘ, ΝΟ Κατερίνης, ΝΟ Καβάλας και ο διοργανωτής όμιλος ΙΟΚ Δήμου Παγγαίου).

    Για μια ακόμη φορά τα παιδιά τα κατάφεραν σε ένα δύσκολο κατά γενική ομολογία αγώνα. Την πρώτη μέρα ο αέρας ήταν ικανοποιητικός και έτσι πραγματοποιήθηκαν 2 κούρσες για όλες τις κατηγορίες. Την τελευταία μέρα των αγώνων οι κούρσες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη δυσκολία, με τους μικρούς και μεγάλους κυβερνήτες των σκαφών να δοκιμάζονται σε συνθήκες έντονης άπνοιας και μέτριου ανέμου. Τέλος, να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι αθλητές και προπονητές έδωσαν το καθιερωμένο «ραντεβού» για του χρόνου, με την ελπίδα και την προσμονή της συνάντηση τους μέσα και έξω από το νερό.

    Οι επιτυχίες των αθλητών

    Αξιοσημείωτο είναι το ίοι τα αποτελέσματα του αγώνα έφεραν στον Όμιλο του Δήμου Παγγαίου ιδιαίτερη χαρά, ελπίδες αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στους αθλητές μας, όπου ο Δασκαλόπουλος Γιώργος κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στους γεννημένους του 2006 και ο Κομματάς Μάριος την 1η θέση στους γεννημένους του 2009, στην κατηγορία optimist (ανάπτυξης). Οι επιτυχίες των παιδιών συνεχίστηκαν και στην κατηγορία optimist, όπου η Στυλιανίδου Μάρω κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία κορασίδων, ο Κομματάς Μάριος αποκτώντας το Κύπελλο του Μικρότερου Αθλητή της διοργάνωσης, τον Μπαλαμπάνη Τριαντάφυλλο να είναι 4ος στους παίδες και τον Παπαράλλη Δημήτρη να τερματίζει σε όλες τις κούρσες στην «παρθενική» του συμμετοχή σε αγώνα, κάνοντας μόνο 2 μήνες ιστιοπλοΐα. Κρατώντας ψηλά το ηθικό της ομάδας, και οι μεγαλύτεροι αθλητές του ομίλου μας κατάφεραν στην κατηγορία Laser 4,7, η Μανίτσα Αλέξανδρα να πλασαριστεί στην 2η θέση, ακολουθώντας στην 3η θέση η Μωυσίδου Μαρία και ακριβώς  πίσω της στην 4η θέση, η αδερφή της Μωυσίδου Ραφαηλία. Τέλος, στην τελευταία κατηγορία του Laser Radial, τα αδέρφια Μαρδύρη διεκδίκησαν και δικαιώθηκαν, με την Μαρδύρη Ειρήνη να κατακτά την 1η θέση και τον αδερφό της Μαρδύρη Απόστολο να έρχεται 2ος καθώς και τον Μισιρλή Ευστάθιο να είναι 5ος έχοντας πολλές άτυχες στιγμές μέσα στον αγώνα.

    Oi ευχαριστίες

    Στον ΙΟΚ Δήμου Παγγαίου στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν συγχαίρουν και ευχαριστούν την προπονήτρια του ομίλου Ζωγράφου Μαρία για την ακούραστη, ακατάπαυστη και ανιδιοτελή συνεισφορά της στον όμιλο και τους αθλητές μας. Επίσης ευχαριστούν όλους τους αθλητές, Αθανάσιο Λαγουδάρη, Καχέλου Θέλμα, Πηγαδά Αλέξανδρο, Παπανικολάου Ιωάννα, Αντωνιάδη Κίμωνα, Haug Κωνσταντίνο για την καίρια βοήθεια τους στην διεξαγωγή του αγώνα. Θερμές ευχαριστίες και στους «εν δυνάμει» χορηγούς που συνέδραμαν ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας μας, ξεκινώντας από το Κωνστάντειο γηροκομείο Καβάλας για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων Άγιος Κωνσταντίνος  ώστε να υπάρχει η φιλοξενία στους ομίλους που συμμετείχαν, τον Δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη για την στήριξη του. Επίσης την Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Μπενή μαζί με το προσωπικό του δήμου για την συνδρομή τους όλες τις μέρες πριν τον αγώνα ώστε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εφόδια.  Την Πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Παγγαίου κ. Λία Δημητρακούδη για την κάλυψη της δαπάνης Κυπέλλων και μεταλλίων. Την Ιατρό κ. Μαρίνα Αμανατίδου στην την Ιατρική  κάλυψη. Το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  παράρτημα της Καβάλας. Τον κ. Δημήτρη Λυμπεράκη της εταιρείας Egnatia Aviation που για 2 μέρες διέθεσε τον εαυτό του και το ιστιοφόρο  σκάφος του «Μυρσίνη» να το χρησιμοποιούμε ως σκάφος επιτροπής αγώνα. Τέλος όλους τους γονείς των παιδιών για την προσφορά τους, σε υλικά αγαθά αλλά και σε ψυχολογική προσφορά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας..Όπως μάλσιτα υπογραμμίζεται σο σχετικό δελτίο τύπου, κάποια από αυτά για μια θέση δεν ήταν στο βάθρο των μεταλλίων, όμως για τους ανθρώπους του συλλόγου είναι όλοι νικητές.

    Comments are closed.