Bookmarks

    Δύο εβδομάδες προετοιμασία έχει ήδη συμπληρώσει η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο.Κ. με τα GPS του Γιώργου Γουνελά τα οποία “φορούν” οι ποδοσφαιριστές μας, να έχουν καταγράψει ήδη πολλά χιλιόμετρα και σημαντικά επιστημονικά δεδομένα που σίγουρα κάνουν ακόμα πιο ολοκληρωμένη την συνολική εικόνα των παικτών μας, βοηθώντας το προπονητικό μας επιτελείο να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

    Τα συγκεκριμένα GPS και το λογισμικό τους δοκιμάστηκαν πρώτα και αξιολογήθηκαν τα δεδομένα τους μετά από 900 αγώνες της Serie A (Iταλία), καταγράφουν έως 50 δεδομένα το δευτερόλεπτο και παρέχουν για κάθε ποδοσφαιριστή μας χρήσιμη πληροφόρηση για τα χιλιόμετρα που διένυσε, την ένταση του παιχνιδιού, επιτάχυνση, επιβράδυνση, ταχύτητα, χρόνο παύσης, έντονες ενέργειες αλλά και την κατανάλωση ενέργειας στάσης και την μεταβολική ισχύ.
    Aυτός ο εξοπλισμός συνήθως είναι διαθέσιμος μόνο σε μερικές εκ των ομάδων της Super League ενώ όπως δήλωσε ο Γιώργος Γουνελάς είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ώστε να εντοπίσουν και τις αδυναμίες κάθε ποδοσφαιριστή και να προσαρμόσουν ανάλογα το πρόγραμμα εκγύμνασης αλλά και να προλάβουν μυϊκούς τραυματισμούς. Συνολικά ως τώρα στις 2 πρώτες εβδομάδες προετοιμασίας, οι ποδοσφαιριστές μας έχουν διανύσει περίπου 85 με 90 χιλιόμετρα ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των μετρήσεων του φιλικού αγώνα της Κυριακής.  

    Comments are closed.