Bookmarks

    Ενισχύεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ο εξοπλισμός του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» στο πλαίσιο της φιλοξενίας των δύο μεγάλων διοργανώσεων στίβου που θα διοργανωθούν μέσα στον Ιούλιο.

    Ο λόγος γίνεται για δύο πολλές σημαντικές διοργανώσεις στίβου που θα φιλοξενηθούν τον μήνα που διανύουμε στο «Ανθή Καραγιάννη»Από τις 15 του μηνός και μέχρι τις 22 Ιουλίου. Μάλιστα θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πόλη της Καβάλας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πρόκεται γα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ καθώς και για τα «Δαβιτζόγλεια». Μάλιστα εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι οι αθλητές να αγωνιστούν κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» τοποθετήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη ένα νέο υπερσύγχρονο, ολυμπιακών διαστάσεων και προδιαγραφών, στρώμα για άλμα εις ύψος, της κορυφαίας εταιρείας στον κόσμο Nordic, διαστάσεων 6x4x0,85! Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιώργου Φιλόσογλου θεωρώντας ότι ο εξοπλισμός στο στο συγκεκριμένο στάδιο είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα!

    3.000 επισκέπτες για το

    Πανελλήνιο πρωτάθλημα

    Να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι στις 15 και 16 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση του βορείου ομίλου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ στις 15 και 16 Ιουλίου, όπως και πέρσι, και όλα δείχνουν ότι θα σημειωθεί και νέο ρεκόρ συμμετοχών, δηλαδή θα έρθει περισσότερος κόσμος κι από πέρσι που οι αγώνες έγιναν στο ίδιο γήπεδο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι εκτιμήσεις μάλιστα αναφέρουν ότι αυτό το διήμερο στην Καβάλα θα βρεθούν περισσότεροι από 3000 άνθρωποι (αθλητές, συνοδοί, προπονητές, γονείς, παράγοντες). Όπως είναι φυσικό γι’ αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα κενό δωμάτιο στα ξενοδοχεία της πόλης και μάλιστα αρκετοί απ’ τους επισκέπτες της (λόγω του πρωταθλήματος) θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία εκτός αστικού ιστού,

     Μάλιστα στην ανάρτηση του στο facebook, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου ανέφερε τα εξής:

    «Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Περίπου 3.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα θα καταλύσουν στην πόλη μας από 14-7 και για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Δεν υπάρχει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, διαθέσιμο δωμάτιο στον αστικό ιστό της πόλης. Οι κρατήσεις συνεχίζονται στην δημοτική ενότητα Φιλιππων, Ν. Καρβαλη, Παληο, Κεραμωτή, Ν.Ηρακλειτσα κλπ. Επίσης πολλές οικογένειες θα συνδυάσουν τους αγώνες με διακοπές, με διαμονή ακόμη και πέντε ημερών! Η καρδιά του αθλητισμού, χτυπά ξανά δυνατά στον δημο μας, με πρόσθετα οφέλη για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό μας. Πάμε μπροστά!».

    Τα μεγαλύτερα ονόματα στα «Δαβιτζόγλεια»

     

    Βέβαια να τονιστεί ότι μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το διεθνές γκραν – πρι «Δαβιτζογλεια» στην μνήμη του σφυροβόλου Ευθύμη Δαβιτζόγλου.που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίο, όπου αναμένεται να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αθλητικό θεσμό της πόλης μας που αναβιώνει, στη μνήμη του Καβαλιώτη Βαλκανιονίκη αθλητή, τον οποίο ενδέχεται να παρακολουθήσει και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ του κ. Παναγόπουλου, ο οποίος με επιστολή του προς τον Δήμο Καβάλας τον ευχαριστεί για την προσφορά του, δηλώνει ότι θα καταβάλει προσπάθεια έτσι ώστε μια από τις δύο ημέρες να βρεθεί στην Καβάλα αν του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του.

    Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, αναφέρονται τα εξής:

    “Η Καβάλα είναι η τέταρτη πόλη που θα φιλοξενήσει αγώνα Γκραν Πρι το 2017. Στις 19 Ιουλίου θα γίνει στην πόλη της Καβάλας το τέταρτο και τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς, με την επωνυμία Δαβιτζόγλεια».

    Πρόκειται για έναν αγώνα που γινόταν με επιτυχία επί σειρά ετών, ωστόσο σταμάτησε το 2010 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σφυροβόλου Ευθύμη Δαβιτζόγλου.

    Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς έχει την ευκαιρία να διοργανώσει έναν δυνατό αγώνα, που τόσο λείπει από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Το πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς θα γίνει στις 31 Μαΐου στην Έδεσσα και θα ακολουθεί ο αγώνας στο Αργος Ορεστικό (10/6) και την Πάτρα (12/7)”.

    Comments are closed.