Bookmarks

    Δεδομένη θα πρέπει να θεωρήσουμε την αποχώρηση της πλειοψηφίας των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο.Κ. από τα διοικητικά της ομάδας και πλέον η “καυτή πατάτα” βρίσκεται στα χέρια των μελών της διοίκησης του Ερασιτέχνη, είτε για την εξεύρεση λύσης είτε για να τρέξουν την ομάδα τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

    Την ίδια ώρα να τονίσουμε ότι από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. προχώρησε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος προς κάθε πλευρά την ώρα που κάποια σενάρια, δίνουν και παίρνουν, είτε έχουν βάση είτε όχι. Οι αναφορές στα πρόσωπα των Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Ιβάν Σαββίδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους εδώ και καιρό αλλά όπως διαφαίνεται δεν έχουν μεγάλη βάση. Από την άλλη πλευρά μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον είτε ατομικά είτε σε επίπεδο γκρουπ προσώπων για εμπλοκή τους στα διοικητικά της ομάδας αλλά σίγουρα η αποχώρηση των Αντώνη Αντωνίου, Κρίτων Αθανασίου, Βασίλη Κελεμένη που “μάτωσαν” οικονομικά αφήνει πίσω ένα μεγάλο κενό. Βέβαια πολύ μεγάλη χαρακτηρίζεται και η προσφορά των Σωτήρη Δεληκάρη και Αντώνη Κατσαμακίδη και ενός δύο ακόμη οι οποίοι φαίνεται να είναι πιο διαλλακτικοί σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή τους. Πλέον ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. είναι αυτός ο οποίος σε ρόλο διαχειριστή καλείται να “βγάλει το φίδι από την τρύπα” μιας και πολλές επιλογές δεν υπάρχουν.

    Αποχώρησαν πολύ πικραμένοι

    Είναι γεγονός πάντως ότι επιχειρηματίες Αντώνης Αντωνίου και Κρίτων Αθανασίου που αποχώρησαν και σήκωσαν το μεγαλύτερο οικονομικός βάρος τα τελευταία δύο χρόνια, έφυγαν πολύ πικραμένοι. Κάποιες από τις επιλογές τους, δεν τους βγήκαν, δαπανήθηκαν από τις τσέπες τους αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δυστυχώς η ανταπόκριση που είχαν η ελάχιστη. Βεβαίως και δεν τους άξιζε μία τέτοια εξέλιξη και όποια απογοήτευση κι αν αισθάνονται αυτή είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Πάντως οι απόφαση του για αποχώρηση είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν υπάρχει τουλάχιστον άμεσα επιστροφής τους στα διοικητικά του Α.Ο.Κ. και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

    Από τα πιθανά σενάρια

    Από κει και πέρα να τονίσουμε ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, πολύ πιθανό θεωρείται το σενάριο συγκρότησης μίας νέας Διοικούσας Επιτροπής η οποία θα λειτουργήσει κάτω από την “ομπρέλα” του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.. Μία Επιτροπή στην οποία είναι θετικοί στο να συμμετάσχουν οι Σωτήρης Δεληκάρης (Α’ αντιπρόεδρος Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.) και Αντώνης Κατσαμακίδης, ο Β’ αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Σάββας Λαζαρίδης ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε ενδιαφερθεί, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., Χαράλαμπος Κουφατζής και κάποια άλλα πρόσωπα. Στην ομάδα αυτή των προσώπων ακούγεται ότι θα συμμετέχει και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας και υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος. Μάλιστα αυτή η λύση θα είναι έτοιμη στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κ;apoiow άλλους επενδυτές. Αν τελικά προχωρήσει η λύση αυτή δεν αποκλείεται να δούμε στον πάγκο του Α.Ο.Κ. να επιστρέφει ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης αφού κάποια από τα πρόσωπα που προαναφέραμε διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις μαζί του και επιμένουν στη λύση αυτή, την ώρα που και το όνομα του προπονητή Στέλιου Ιγνατιάδη ακούγεται για τον πάγκο της ομάδας της Καβάλας.

    Άλλα θα είναι τα οικονομικά δεδομένα

    Την ίδια ώρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα οικονομικά δεδομένα της νέας χρονιάς θα είναι μικρότερα από εκείνα που υπήρχαν την ποδοσφαιρική περίοδο που διανύσαμε. Νούμερα των 350 ή 400 χιλιάδων ευρώ που απαιτήθηκαν πέρυσι, τη νέα περίοδο τα δεδομένα που ισχύσουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα είναι κατά πολύ μικρότερα και δεν θα ξεπερνάνε τις 200 χιλιάδες. Άλλωστε το νέο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής θα έχει πολλές διαφοροποιήσεις με εκείνο που πέρασε και μία από αυτές έχει να κάνει με το ότι θα υποβιβαστούν έξι (6) ομάδες. Το ερώτημα βέβαια είναι, ποιος ή ποιοι μπορούν και είναι διατεθειμένοι να καλύψουν το ποσό αυτό και ίσως μεγαλύτερο, σε βάρος των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων και σε βάρος των οικογενειών τους, όπως έγινε στις περιπτώσεις της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής των “Αργοναυτών”. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις που αναμένονται, τις περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με την ελπίδα οτι ο Α.Ο.Κ. θα είναι ο κερδισμένος.

    Comments are closed.