Bookmarks

    Η λίστα με τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η πόλη της Καβάλας, μεγαλώνει με τη διεξαγωγή της διεθνούς κολυμβητικής συνάντησης «24α Αλεξάνδρεια» (2-4 Δεκεμβρίου) η οποία έχει προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθεί στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας.

    Οι συγκεκριμένοι κολυμβητικοί αγώνες διεξάγονται στη μνήμη ενός μεγάλου εργάτη του αθλήματος και του ΠΑΟΚ, του Θανάση Χατζηγεωργίου, το έργο του οποίου έχει αναλάβει να συνεχίσει ο γιος του Δημήτρης. Διοργανώνονται από τον ΑΣ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφερειακή Επιτροπή κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΠΕΚΟΑΝΜΑΘ). Βέβαια εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι το ότι τα «Αλεξάνδρεια» συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας κι αποτελούν κριτήριο επίτευξης ορίων για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (Παγκόσμιο αντρών- γυναικών, Ευρωπαϊκό εφήβων- νεανίδων).

    Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 5 αγωνιστικές ενότητες και αυτές είναι οι εξής:

    Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου: προκριματικοί και τελικές σειρές (5μμ)

    Σάββατο 3 Δεκεμβρίου: προκριματικοί (9πμ), τελικοί (5μμ)

    Κυριακή 4 Δεκεμβρίου: προκριματικοί (9πμ), τελικοί (4μμ)

    Οι προκριματικοί θα πραγματοποιηθούν σε έναν κύκλο όπου θα αγωνιστούν οι 24 καλύτεροι χρόνοι με τη μορφή πυραμίδας και για τους υπόλοιπους κολυμβητές- κολυμβήτριες θα καταρτιστούν οι σειρές βάσει χρόνου από την γρηγορότερη στην πιο αργή σειρά. Από τους προκριματικούς θα περνούν στους τελικούς οι 16 καλύτεροι χρόνοι. Στους τελικούς θα γίνονται μικρός και μεγάλος τελικός έως τα αγωνίσματα των 200μ. Τα αγωνίσματα 400μ. ελεύθερο ανδρών- γυναικών και 400μ. μικτή ατομική ανδρών- γυναικών θα πραγματοποιηθούν με τους 32 καλύτερους δηλωθέντες χρόνους. Στα αγωνίσματα 800μ. γυναικών και 1.500μ. ανδρών θα πραγματοποιηθούν έως 2 σειρές. Τα αγωνίσματα 800μ. ανδρών και 1.500μ. γυναικών θα πραγματοποιηθούν σε μία μόνο σειρά ανά αγώνισμα με τους 8 καλύτερους δηλωθέντες χρόνους. Τέλος να αναφέρουμε ότι η επίσημη έναρξη των αγώνων έχει προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (3/12) στις 6 παρά τέταρτο στο κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας.

    Comments are closed.