Bookmarks

    Ο σύλλογος ΑΟ Ορμή, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και το δήμο Παγγαίου στην Ελευθερούπολη στο διάστημα 20-23 Οκτωβρίου 2016 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων-παμπαίδων-κορασίδων-παγκορασίδων.

    Το μεσημέρι της Τρίτης (18/10) έγινε στο καφέ «Πλάτανος» στην Ελευθερούπολη η επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης παρουσία του προέδρου του συλλόγου Βασίλη Βεργόπουλο και του προπονητή μας Μπάμπη Αραμπατζή. Το δήμο Παγγαίου εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καλλινικίδης.

    Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Βεργόπουλος που είπε: «Τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε διοργανώσει επτά πανελλήνια πρωταθλήματα, σε διαφορετικές κατηγορίες. Έχει γίνει θεσμός και θέλουμε να τον κρατήσουμε για να βοηθήσουμε τους αθλητές μας αλλά και αυτούς των όμορων νομών. Στόχος είναι να δώσουμε ζωντάνια και επισκεψιμότητα στη περιοχή σε μια δύσκολη εποχή». Ανέφερε στη συνέχεια λεπτομέρειες της διοργάνωσης: «Το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στο κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης και ευχαριστούμε το δήμο Παγγαίου για την παραχώρηση του γηπέδου αλλά και τις όποιες εργασίες έγιναν σ’ αυτό. Θα συμμετέχουν συνολικά 107 αθλητές και αθλήτριες από 33 σωματεία απ’ όλη τη χώρα. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα όμως σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και χάρη στην προσπάθεια αυτών που θα θέλουν να δώσουν πνοή σε ό,τι γίνεται θα πετύχουμε. Η συμμετοχή ενός αθλητή σε μια διοργάνωση είναι περίπου στα 200 ευρώ. Αυτά τα χρήματα μένουν στις τσέπες μας καθώς δεν θα μετακινηθούν τα παιδιά μας αλλά και οι αθλητές των άλλων συλλόγων από το νομό μας και γειτονικές πόλεις. Επιπλέον, δίνουμε τη δυνατότητα σε παιδιά της περιοχής μας που δεν έχουν οικονομικές λύσεις να συμμετέχουν σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Συνολικά αναμένουμε στην Ελευθερούπολη 250 άτομα που θα κινηθούν στην αγορά, θα αφήσουν τα χρήματα τους στη περιοχή μας».

    Ο πρόεδρος του ΑΟ Ορμή ευχαρίστησε στη συνέχεια όλους όσοι βοήθησαν, όλους τους αφανείς ήρωες, τον προπονητή μας και δάσκαλό μου, το δήμο Παγγαίου, τους φίλους, τους αθλητές αλλά και τους γονείς των παιδιών. Τέλος, προσκάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια του συλλόγου, ενημέρωσε ήδη την Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ελπίζει να υπάρξει ανταπόκριση».

    Ως εκπρόσωπος πλέον και της Ομοσπονδίας, από τη θέση του Β’ ειδικού γραμματέα, ο κ. Βεργόπουλος, είπε: «Ευχαριστούμε το δήμο Παγγαίου, τον Α.Ο. Ορμή αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για να έρθει σε πέρας η σημαντική διοργάνωση. Δίνουμε τη δυνατότητα σε πόλεις μακριά από το κέντρο επειδή όλη η Ελλάδα πρέπει να μάθει για το άθλημα της πυγμαχίας, που είναι ολυμπιακό άθλημα».

    Με τη σειρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης είπε: «Όταν ήρθε η πρόταση από τον Α.Ο. Ορμή ήμασταν θετικοί στην διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και δηλώσαμε αρωγοί στην προσπάθεια. Είναι κοινό και τετριμμένο να μιλάμε για τα οφέλη του αθλητισμού στη νεολαία μας. Συνεχίζουμε την αγαστή συνεργασία με τον σύλλογο που παράγει αθλητές και ήθος και δεν το λέω για να τον παινέψω».

    Στη συνέχεια ευχήθηκε να γίνει ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και σημείωσε: «Καλούμε τον κόσμο από όλο το δήμο Παγγαίου ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, να αναπτυχθεί το άθλημα στην περιοχή μας. Καλωσορίζουμε όλους, γονείς, προπονητές και αθλητές στο δήμο μας και ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή επιτυχία».

    Ο προπονητής του Α.Ο. Ορμή, Μπάμπης Αραμπατζής ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν ώστε να έρθει σε πέρας με επιτυχία η διοργάνωση και τόνισε: «Καλώ τον κόσμο να στηρίξει τους αθλητές για την προσπάθεια που θα κάνουν εδώ και καιρό για να έχουμε το αποτέλεσμα που θα δούμε τις επόμενες μέρες. Από την περιοχή μας συμμετέχουν 15 αθλητές που θα έπρεπε να πάνε σε άλλες πόλεις, να κάνουν πολλά έξοδα κάτι δύσκολο στην εποχή μας. Στον αντίποδα θα φιλοξενήσουμε όλους τους υπόλοιπους και θα προσφέρουμε στον τόπο μας. Οι αγώνες την πρώτη μέρα θα ξεκινήσουν στις 3 το απόγευμα, λόγω των πολλών συμμετοχών και στις 6.30μ.μ. θα γίνει η τελετή έναρξης, με τους χαιρετισμούς από τους επισήμους. Επίσης, ο Πολιτιστικός σύλλογος Χορτοκοπίου θα χορέψει δύο χορούς, τον Πιτσάκ και τη Σέρρα».

    Ο Α.Ο. Ορμή θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 4 αθλητές. Η Χριστίνα Νικολάου θα αγωνιστεί στην κατηγορία 57 κιλών παγκορασίδων, η Ραφαέλα Αραμπατζή στην κατηγορία 52 κιλών κορασίδων, ο Βαγγέλης Χαραλαμπίδης στην κατηγορία 54 κιλών παίδων και ο Σταύρος Τογκουσίδης στην κατηγορία 75 κιλών παίδων.

    Comments are closed.