Bookmarks

    Σε ένα παιχνίδι γοήτρου που έγινε στη Δράμα, ο Α.Ο.Κ. παίζοντας μόνο για την ιστορία του κόντρα στη Δράμα, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση και έχοντας πίστη, καλύτερη τακτική στο β’ μέρος πήρε πολύ σπουδαία τη νίκη με (1-2). Ταυτόχρονα κανε δώρο στο Νέστο την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

    Το παιχνίδι ήταν δυνατό, είχε ρυθμό, με πολλές μονομαχίες και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον τόσο οι παίκτες της Δόξας, όσο και η αντίστοιχοι του Γιάννη Ταουσιάννη αποζημίωσαν με την καλή τους εμφάνιση, τους φιλάθλων και των δύο ομάδων που παρακολούθησαν το γειτονικό ντέρμπι. Η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη ήταν πιο απειλητικοί στο α’ μέρος με καλές στιγμές στο α’ ημίχρονο και δίκαια πήρε “κεφάλι” στο σκορ. Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάννη ανέβασαν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση τους, είχαν καλύτερη τακτική από τον αντίπαλο τους, βγήκαν μπροστά, ισοφάρισαν τον αγώνα και παίζοντας με ψυχή και αποφασιστικότητα γύρισαν το παιχνίδι και πήραν το πολυπόθητο “τρίποντο”.

    Το χρονικό του αγώνα

    Μόλις στο 2′ οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία της Καβάλας όταν ο Σάντος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Μαρκόπουλος από καλή θέση με κεφαλιά αστόχησε. Στο 11′ Ο Σάντος μέσα από την περιοχή και από καλή θέση σουτάρει απέναντι στον Αθανασίου αλλά παρεμβάλλεται το σώμα του Μπάτζιου και η μπάλα φεύγει κόρνερ όπου στην εξέλιξη του, ο Μαρκόπουλος πιάνει κεφαλιά που μπλοκάρει ο Αθανασίου. Στο 23′ το γυριστό σουτ του Γαϊδαρτζή από καλή θέση έστειλε την μπάλα να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας. Sto 25′ είχαμε διπλά χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Γαίδαρτζή που αρχικά σημάδεψε την ρίζα της δεξιάς δοκού του Αθανασίου και στην συνέχεια το σουτ που έπιασε η μπάλα θα φύγει πάνω από την εστία της Καβάλας. Στο 36′ ο Σπάσιτς απέναντι στον Αθανασίου δοκιμάζει κακό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο ττερματοφύλακας του Α.Ο.Κ.. Ωστόσο η άμυνα της Καβάλας δεν άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων στο 44′ όταν ο Γαίδαρτζής με σουτ στην κλειστή γωνία του Αθανασίου, άνοιξε το σκορ γράφοντας το (1-0). Ο Α.Ο.Κ. λίγα λεπτά λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης έφερε το παιχνίδι στα ίσια, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ στο 55′ ο Τουμανίδης με γυριστή κεφαλιά και αφού η μπάλα βρήκε αρχικά το δοκάρι της Δόξας κατέληξε στην αντίπαλη εστία για να γίνει το (1-1). Στο 77′ ο Μπάτζιος από καλή θέση με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 81′ ο Παππάς έδωσε την χαριστική βολή στους γηπεδούχους. Βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή της Δράμας μετά από την πάσα του Λίτσκα και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (1-2).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του γειτονικού ντέρμπι της Δόξα Δράμας με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Ιωάννης Χανίδης της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας με βοηθούς του, τους κ.κ. Αθ. Μποζατζίδη και Αν. Φράγιο από την ίδια ΈνωσηΜπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Μπόσκος, Ρεβυθόπουλος, Βιτλής, Γκαρακλίδης (69′ Στόϊκος), Βραμέντζαλης, Μουτεσίδης (80′ Δούμπλατζης), Γαϊδαρτζής, Παπαδόπουλος, Μαρκόπουλος (62′ Αθανασιάδης), Σάντος, Σπάσιτς.

    Καβάλα (Γιάννης Ταυσιάνης): Αθανασίου, Μπαντάνης (89′ Σταματοπόπουλος), Κυριακίδης, Τουμανίδης, Δέντσας, Παληγέωργος (46′ Λίτσκας), Παππάς (84′ Ασημάκης), Μπρατσιάνι, Δουμάνης, Πτηνόπουλος.

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    *** Με “σύμμαχο” τον καλό καιρό αρκετοί καβαλιώτες φίλαθλοι ταξίδεψαν στη Δράμα και βρέθηκαν στο πλευρό του Α.Ο.Κ. και βέβαια σημαντική ήταν και η συμπαράσταση του Σ.Φ.Α.Ο.Κ. που έδωσε δυναμικό παρών.

    *** Ο Τεχνικός Διευθυντής του Α.Ο.Κ. Βλάσης Καζάκης μετά από απουσία δύο (2) εβδομάδων λόγω της συμμετοχής του στο σεμινάριο που έγινε στην Καστοριά για την απόκτηση του διπλώματος προπονητή Uefa A’ που στέφθηκε με επιτυχία επέστρεψε στον πάγκο των “Αργοναυτών” στο παιχνίδι με τη Δόξα.

    *** Αρκετοί φίλαθλοι και μάλιστα και των δύο ομάδων έψαχναν στο γήπεδο της Δόξας, ανάμεσα τους να δούνε μήπως ήταν ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής ο οποίος φέρεται να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να εμπλακεί με τα διοικητικά της Καβάλας.

    Comments are closed.