Bookmarks

    Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας που είχε προκυρήξει ο ΟΘΑΚ για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου. Οι τέλειες συνθήκες αέρα, οι συμμετοχές 15 σκαφών και83 συνολικά ιστιοπλόων από την Ελλάδα και την Βουλγαρία συντέλεσαν στο καλό αποτέλεσμα του διεθνή αυτού αγώνα.

    Ηδη από την Πέμπτη άρχισαν να έρχονται τα πιο πολλά πληρώματα από την γειτονική Βουλγαρία που τιμούν τις διοργανώσεις του ΟΘΑΚ. Ιδιαίτερη συμμετοχή που τιμά την όλη διοργάνωση ήταν η παρουσία του διεθνούς φήμης Michail Kopanov , ενός θρύλου τηςιστιοπλοϊας στη Βουλγαρία, που με πλήρωμα μαθητές του, νοικιάζοντας το σκάφος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ήρθαν για πρώτη φορά και μάλιστα κέρδισαν και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 15 σκαφών.

    Μικρό πρόβλημα δημιουργήθηκε με τις θέσεις ελλιμενισμού στο λιμάνι της Καβάλας όπου τα 15 σκάφη δεν μπορούσαν να δέσουν λόγω των έργων που ακόμη γίνονται στις πλωτές προβλήτες. Ελπίζουμε σύντομα να λυθεί αυτό το θέμα μια και οι συνεχείς καθυστερήσεις μόνο ζημιά κάνουν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχές αυτού του τόπου θα κάνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις μια και φέρνουν τόσο κόσμο στη περιοχή μας και ενισχύουν την τοπική αγορά.

    Η πρώτη ιστιοδρομία ξεκίνησε με καθυστέρηση 2 ωρών λόγω άπνοιας ανοιχτά από το Λιμένα Θάσου. Ο Θεός του ανέμου όμως φιλοδώρησε με πολύ σταθερό αέρα και συντέλεσε στην άριστη διεξαγωγή 3 παλινδρομικών διαδρομών όρτσα πρύμα.

    Το πολύ καλό στήσιμο του αγώνα από τον Πρόεδρο της ΕπιτροπήςΜιχάλη Παυλίδη κράτησε έντονο το ενδιαφέρον φέρνοντας πολλές φορές 4 σκάφη μαζί στο “καβατζάρισμα” των σημείων στροφής. Υπήρχαν φορές που τα σκάφη ΑΣΤΡΑΠΗ, ΩΚΥΑΛΟΣ V, STONEAGE και YΨΙΠΥΛΗ περνούσαν μόλις λίγα μέτρα το ένα από τα άλλο στα σημεία στροφής κάτι πολύ ευχάριστο για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών. Τελικός άξιος νικητής της ιστιοδρομίας το σκάφος ΑΣΤΡΑΠΗ.

    Το βράδυ της ίδιας μέρας πριν το δείπνο στην ταβέρνα ΜΟΥΣΕΣ, που ο ιδιοκτήτης της διέθεσε και το σκάφος της Επιτροπής Αγώνα, έγινε απονομή των νικητών της ημέρας αλλά και τιμητική αναφορά στην συμμετοχή του Michail Kopanov στον αγώνα.

    Την άλλη ημέρα, Κυριακή πρωί και πάλι το αεράκι δεν άργησε. Η εκκίνηση των 15 σκαφών μπροστά από τον Λιμένα πρόσφερε άφθονο θέαμα. Η διαδρομή περιλάμβανε 2 ιστιοδρομίες με ενδιάμεση βαθμολογική πόρτα στον φάρο της Κεραμωτής και τελικό τερματισμό στη Παναγία Καβάλας. Ο φρέσκος γαρμπής που ερχόταν σε κλειστή γωνία δεν ενδεικνυόταν για χρήση μπαλονιών και όλα τα σκάφη τερμάτισαν με μικρές χρονικές διαφορές στον πολύ γρήγορο αγώνα φέρνοντας το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ νικητή και στις 2 ιστιοδρομίες και άξιο νικητή overall μεταξύ 15 σκαφών στο σύνολο των 3 ιστιοδρομιών για όλο το Σαββατοκύριακο.

    Στις απονομές το μεσημέρι της Κυριακής που γίνανε στις εγκαταστάσεις του ΟΘΑΚ ο Πρόεδρος κ. Χατζηκωνσταντίνου καιο Αντιπρόεδρος κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησαν τα πληρώματα που τίμησαν τον αγώνα και απένειμαν τα κύπελα στους 3 νικητές κάθε κλάσης

    Τα αποτελέσματα των κλάσεων ήταν:

    Κλάση Α

    • 1.ΑΣΤΡΑΠΗμε κυβερνήτη τον Χριστόφορο Γκριτζελάκη
    • 2.ΥΨΙΠΥΛΗ με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφίτση και πλήρωμα τη σχολή αγωινιστικής ιστιοπλοϊας του ΟΘΑΚ
    • 3.STONAGE με κυβερνήτη το Γιάννη Παπαϊωάννου
    • 4.OKYALOS V με κυβερνήτες τον Δημήτρη Σοφίτση και τον Γιώργο Τεμίρογλου τη δεύτερη ημέρα
    • 5.ΗΛΙΑΝΑμε κυβερνήτη τον Stamen Petrov
    • 6.NIKEA με κυβερνήτη τον Matey Mateev
    • 7.ASSANTE με κυβερνήτη τον Valio Stoychev
    • 8.CALYPSO με κυβερνήτη την Αρτεμη Κυριακού

       

    Κλάση Β

    • 1.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με κυβερνήτη τον Michail Kopanov
    • 2.ANDROMEDA με κυβερνήτη τον Θάνο Δεμιρτζή
    • 3.ΝΑΥΤΙΛΟΣ με κυβερνήτη τον Φώτη Μπουλά
    • 4.ΩΚΕΑΝΟΣ με κυβερνήτη τον Simeon Hristov
    • 5.ΑΠΟΔΡΑΣΗ με κυβερνήτη τον Γιάννη Μποραζάνη
    • 6.ΑΕΟΛΙΑΝ ΤΟΟ με κυβερνήτη τον Παύλο Λαζαρίδη
    • 7.ΚΙΡΚΗ με κυβερνήτη τον Οδυσσέα Γαβρανίδη

    Επόμενος αγωνιστικό διήμερο 7 και 8 Μάη στην θαλάσσια περιοχή της Καβάλας.

    Comments are closed.