Bookmarks

    ομάδα μπάσκετ της Καβάλας παρά το γεγονός ότι το πάλεψε το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου, με όλες τις δυνάμεις που είχε, δεν τα κατάφερε μέσα στην Πάτρα και στο τέλος υπέκυψε από τον Απόλλων με σκορ 66-59.

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός πωςΟ Απόλλων Carna πέτυχε την έκτη εντός έδρας νίκη τους καθώς επικράτησε της Καβάλας με 66-59 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου το εύστοχο σουτ τριών πόντων Μέιερ σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του Κώστα Μέξα. 

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

    Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων και οι εκπρόσωποι του έμψυχου δυναμικού, δήλωσαν τα εξής:

    Στιβ  Γιατζόγλου (προπονητής Καβάλας): «Το μισό οικόπεδο του Απόλλωνα που είναι χτισμένο αυτό το γήπεδο ανήκει σε εμένα. Επέμενα να πάρω τον Βαγγέλη Αγγέλου εκείνη την εποχή και η μεταγραφή του μου στοίχισε 38.000.000, πουλήθηκε και ο Μέλις στον ΠΑΟΚ και με αυτά τα λεφτά ο Απόλλωνας έφτιαξε αυτό το αριστούργημα. Τότε οι παίκτες πωλούνταν ανάλογα με την καψούρα του αγοραστή.  Η καψούρα για τον Αγγέλου ήταν μεγάλη και έτσι η τιμή αυξήθηκε. Τότε δεν υπήρχαν κοινοτικοί παίκτες και ο Απόλλωνας άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και τα αποτελέσματα πλέον τα βλέπετε. Όπως άλλωστε έχω ξαναπεί ένα γήπεδό είναι μάνα και γεννάει παίκτες. 

    Συγχαρητήρια στους ανθρώπους εκείνης της εποχής που είχαν το μυαλό να επενδύσουν τα λεφτά και γίνει αυτό το γήπεδο. Από τη στιγμή που ο Απόλλωνας έχει πλέον το δικό του σπίτι, πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να βρει περισσότερους χρηματοδότες και να φτιάξει καλύτερη ομάδα από τη σημερινή με μεγαλύτερο μπάτζετ και να έχει λαμπρό μέλλον. 

    Σε ότι αφορά τώρα στο παιχνίδι, πιστεύω ότι μπορούσαμε να το είχαμε κλέψει τη στιγμή που πλοηγηθήκαμε με τρεις πόντους. Στη συνέχεια όμως χάσαμε κάποια σουτ που όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα μας στοίχισαν. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο σμίξαμε την άμυνα μας και γυρίσαμε το παιχνίδι. Τα τελευταία δύο λεπτά όμως δεν βάλαμε τη μπάλα στο καλάθι κάτι που έκανε η Πάτρα και κέρδισε». 

    Μάκι Τράβις (παίκτης  Καβάλας): «Ήταν συναρπαστικό ματς με σκαμπανευάσματα στο σκορ το οποίο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα μεγάλα σουτ που έβαλε ο Απόλλωνας. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε. Με τους προπονητές μου συνεχίζουμε την καλή δουλειά και ελπίζω να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία.

    Κώστας Μέξας (προπονητής Απόλλων Carna):«Ήταν για εμάς ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία, γιατί με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια. Τα.Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια γιατί στη σειρά των πέντε αγώνων που ήταν πολύ σημαντικοί, κατάφεραν να κερδίσουν τους τέσσερις και ήταν και ανταγωνιστικοί μέσα στη Ρόδο παρά τα προβλήματα που είχαμε.Ακόμα και σήμερα, όταν η Καβάλα πέρασε μπροστά στο σκορ, οι παίκτες μου αντέδρασαν σωστά δείχνοντας χαρακτήρα παρόλο που στο δεύτερο ημιχρονο η εμφάνιση μας ήταν η χειρότερη που έχουμε κάνει. 

    Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ρυθμό, ελέγξαμε το παιχνίδι και μπορούσαμε να είχαμε και μεγαλύτερη διαφορά. .Όμως στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση μας ήταν πραγματικά πολύ κακή. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά και να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε γιατί η συνέχεια είναι πάρα πολύ δύσκολη για εμάς οπότε θα πρέπει το επίπεδο της απόδοσης μας να ανέβει οπωσδήποτε.Βέβαια αυτό που μετράει είναι η νίκη, γιατί εάν μετά τον Αρκαδικό λέγαμε ότι θα είχαμε σήμερα οκτώ νίκες τότε θα μας περνούσαν όλοι για τρελούς.  Αυτό λοιπόν μετριάζει λίγο την πίκρα μου για την κακή εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. 

    Τόνι Γουντς (μπασκετμπολίστας Απόλλων Carna): «Η άμυνα πιστεύω ότι ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη σήμερα. Η πίεση από τον προπονητή μας όλη την εβδομάδα να δουλέψουμε επάνω στην άμυνα μας απέδωσε καρπούς μιας και στα κρίσιμα τελευταία λεπτά μας έδωσε τη νίκη χωρίς μάλιστα να παίξουμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο.Με αυτή την επικράτηση κάναμε ένα ακόμα βήμα για την παραμονή μας. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, να κερδίζουμε τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας».

    Comments are closed.