Bookmarks

    Ούτε τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη δεν κατάφερε να κερδίσει ο Α.Ο.Κ. στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στο 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και το σημαντικότερο είναι ότι στις καθυστερήσεις “έσωσε την παρτίδα” παίρνοντας έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) σε ένα παιχνίδι καρμπόν όπως στο περυσινό πρωτάθλημα.

    Ο Α.Ο.Κ. παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερος από τον Εθνικό δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ανωτερότητα του, άφησε και στην Αλεξανδρούπολη 2 πολύ σημαντικούς βαθμούς, ενώ δικαιολογημένος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει από τον τραυματισμό του Βλάση Καζάκη.

    Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία

    Ο Α.Ο.Κ στην αναμέτρηση που έδωσε στην Αλεξανδρούπολη μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα κόντρα στον Εθνικό και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη άσκησαν σημαντική πίεση στην αντίπαλη εστία και σε δύο τουλάχιστον δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ. Όμως ένα λάθος από πλευράς του Α.Ο.Κ. κόστισε και αυτό είχα ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν στο σκορ στο 10′ της αναμέτρησης. Από κει και πέρα οι “Αργοναύτες” επιχείρησαν ανασύνταξη των δυνάμεων, ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν δοκάρι με τον Καζάκη αλλά μέχρι την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου δεν άλλαξε απολύτως τίποτε. Στην επανάληψη ο Α.Ο.Κ. μπήκε και πάλι δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια έχοντας ευνοϊκό το άνεμο. Όμως στις αρχές του β’ ημιχρόνου τραυματίστηκε ο Καζάκης που έδωσε την θέση του στον Κανούλα, με τους παίκτες της Καβάλας να προσπαθούν να ισοφαρίσουν το γκολ που δέχθηκαν στο α’ ημίχρονο. Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι ο Α.Ο.Κ. ήταν φανερά ανώτερος από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε όλο τον αγώνα, οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δείγμα της ανωτερότητας των “Αργοναυτών” τα 11 κόρνερ που κέρδισαν σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν κέρδισαν ούτε ένα. Ωστόσο ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να “σώσει” την παρτίδα στις καθυστερήσεις του αγώνα παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το “φτηνό” γκολ που δέχθηκε.

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη σημαντική ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκει στην ομάδα της Καβάλας όταν από την οργανωμένη επίθεση των “Αργοναυτών” τελικός αποδέκτης έγινε ο Δουμάνης το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Συριτούδης. Kαι ενώ ο Α.Ο.Κ. πίεζε και στο πρώτο 8λεπτο είχε κερδίσει 3 κόρνερ πιέζοντας την εστία του Εθνικού ωστόσο στο 10′ ήρθε η ψυχρολουσία για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη. Τότε ο Ερκάν που εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Καβάλας, ίσα ίσα που που χρειάστηκε να ακουμπήσει την μπάλα η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Α.Ο.Κ. για να γίνει το (1-0). Στο 25′ ο Α.Ο.Κ. στάθηκε άτυχος μετά το κόρνερ του Γρ. Παπαδόπουλου, η ασύλιπτη καρφωτή κεφαλιά από τον Καζάκη η μπάλα τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στην επανάληξη η πρώτη χαμένη ευκαιρία του Α.Ο.Κ. σημειώθηκε στο 76′ όταν από την πάσα του Πτηνόπουλος, ο Κυγάης έπαισε σουτ αλλά ο Συριτούδης μπλόκαρε την μπάλλα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα και μετά το κόρνερ του Γρ. Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων και από κοντά ο Δουμάνης με προβολή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-1).

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Απόστολος Σημαιάκης από την Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με βοηθούς του, τους Γεώργιο Κελάζογλου ( Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής) και Γεώργιο Χατζηνάκο (Ε.Π.Σ. Δράμας). Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Κ. Βουρδόγλου): Συριτούδης, Θάνος, Χελιδόνης, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Τσορμπατζίδης (46′ Δούπας), Πελτέκης, Τορομανίδης, Ερκάν (80′ Θεοδωράκης), Τσέκος (64′ Μαμούτ), Γωνιάδης.

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος (61′ Κυγάης), Μαργαρίτης (53′ Μπαντάνης), Λιόλιος, Δέντσας, Παληγεώργος, Παπαδόπουλος Γρ. , Μπάτζιος, Πτηνόπουλος, Δουμάνης, Καζάκης (λόγω τραυματισμού 53′ Κανούλας).

    Comments are closed.