Bookmarks

     

    Απλά ένα φιλικό προετοιμασίας μπορεί να χαρακτηριστεί και τίποτε περισσότερο, αυτό που έδωσε ο Α.Ο.Κ., το απόγευμα του Σαββάτου (1/8) στο «Βερούλειο» στάδιο με αντίπαλο της ΑΕΚ Καβάλας. Και αυτό γιατί ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Ανυφαντάκης, δύο εβδομάδες από την ημέρα έναρξης της προετοιμασίας στο συγκεκριμένο φιλικό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα παρά τη νίκη με σκορ (0-2).

     

    Επηρεασμένος από την προετοιμασία

     

    Και αυτό γιατί στο φιλικό με την ΑΕΚ Καβάλας, o Κώστας Ανυφαντάκης δεν έδωσε καθόλου χρόνο συμμετοχής στα περισσότερα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού όπως οι Λιόλιος και Μαργαρίτης. Αντίθετα όσοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν, κυρίως οι περισσότεροι νεαροί έδειξαν καλά στοιχεία, έτρεξαν αρκετά, έδειξαν κατά διαστήματα κάποια καλά στοιχεία αλλά έδειξαν ότι χρειάζονται ακόμη αρκετή δουλειά. Βέβαια σε ένα φιλικό παιχνίδι όπως αυτό με την ΑΕΚ Καβάλας, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης γιατί αφενός υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του Α.Ο.Κ. και της γηπεδούχους ομάδας, αφετέρου δε λόγω του ότι τα αγωνιστικά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Βέβαια θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι οι παίκτες και των δύο ομάδων παρουσιάστηκαν αρκετά επηρεασμένες σε αγωνιστικό επίπεδο από τις καθημερινές σκληρές προπονήσεις τους, στην εξέλιξη της προετοιμασίας του για τα πρωταθλήματα στα οποία θα συμμετέχουν.

     

    Εργομετρικές και ανεβάζουν τους ρυθμούς

     

    Να σημειώσουμε ότι κάποιοι παίκτες της Καβάλας σήμερα Σάββατο (1/8) προχώρησαν σε εργομετρικές εξετάσεις και αναφερόμαστε στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Οι παίκτες αυτοί, όπως για παράδειγμα είναι οι Καζάκης, Δουμάνης, Τσάκωνας, Λιόλιος και Μαργαρίτης αλλά και κάποιοι άλλοι που προέρχονται από το περυσινό ρόστερ όπως οι Μπατάνης και Σταματόπουλος έκαναν εργομετρικές εξετάσεις ώστε να υπάρχει μία εικόνα από πλευράς του τεχνικού επιτελείου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Πάντως εκείνο το οποίο είναι σίγουρο είναι το ότι από την Δευτέρα  (3/8) που ξεκινάει η 3η εβδομάδα της προετοιμασίας του Α.Ο.Κ. και μετά το χθεσινό ρεπό, οι ρυθμοί στις καθημερινές προπονήσεις αναμένεται να ανέβουν ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για μία καθοριστική εβδομάδα σε επίπεδο προετοιμασίας, στο τέλος της οποίας μάλιστα υπάρχει το πολύ δυνατό φιλικό με τον Πανθρακικό στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» Έτσι σε αντίθεση με το φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ Καβάλας, στο αντίστοιχο με την ομάδα της Κομοτηνής, η τεχνική ηγεσία της Καβάλας αναμένεται να χρησιμοποιήσεις όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, στα αποκαλούμενα, «αποκαλυπτήρια» της ομάδας.

     

    Νίκη του Α.Ο.Κ. με σκορ (0-2)

     

    Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα, και η νίκη με σκορ (0-2) μάλλον δεν ενδιαφέρει και πάρα πολύ την τεχνική ηγεσία των «Αργοναυτών». Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ στο 34’ όταν με πλασέ ο Παντελίδης έγραψε το (0-1), ενώ στο 51’ ο Μπλιός εκτέλεσε φάουλ και ο Σταματόπουλος που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, με προβολή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-2).

     

    Ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ Καβάλας

     

    Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ικανοποίηση η οποία επικρατεί στην ΑΕΚ Καβάλας από το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε το συγκρότημα του Γιάννη Γκιόκα στο φιλικό με τον Α.Ο.Κ., μπορεί να χαρακτηριστεί δικαιολογημένη. Και αυτό γιατί «κοίταξε στα μάτια» της ομάδα της Καβάλας, έδειξε πειθαρχία και ένα σύνολο με πολύ καλή φυσική κατάσταση και καλοδουλεμένο. Μία ομάδα η οποία στηρίζεται σε πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, η οποία αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, στο νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Καλός ήταν ο διαιτητής του φιλικού αγώνα, Θωμάς Νιχωρίτης που είχε βοηθούς του, τους Θεόδωρο Μαλέα και Βαγγέλη Γιοβανάκη. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΑΕΚ Καβάλας (Γιάννης Γικόκας): Χαδόλιας, Αντωνάκης, Τομπούλης, Στερνιώτης, Σ. Σεμερτζίδης, Ταταλιάς, Παπαγιάννης, Δεληγιάννης, Πετρόπουλος, Μίτσι, Μπαταλίδης.

    Αγωνίστηκαν και οι: Μαρκιανίδης, Παντάκας, Ξυλούδης, Ελευθεριάδης, Π. Σεμερτζίδης, Κουζογλίδης, Λευθέρης.

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Ασημάκης, Καρίπογλου, Μπάτζιος, Δελής, Δέντσας, Παππάς, Γρ. Παπαδόπουλος, Παντελίδης, Μπλιός, Πτηνόπουλος.

    Αγωνίστηκαν και οι: Κυφωνίδης, Συνοδινός, Μπρατσιάνι, Μπαντάνης, Θωμαϊδης, Μεταξάς, Σταματόπουλος, Τσάκωνας, Αδαμαντίου, Χρυσαλίδης.

     

    Τα παραλειπόμενα του φιλικού

     

    *** Παρά την υπερβολική ζέστη που επικρατούσε την ώρα διεξαγωγής του φιλικού, αρκετοί ήταν οι καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι έδωσαν το παρόν τους στις κερκίδες του «Βερούλειου» σταδίου. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές, που χειροκρότησαν προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

     

    *** Στις κερκίδες βρέθηκαν αρκετοί επώνυμοι του καβαλιώτικου ποδοσφαίρου και βέβαια τα περισσότερα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο.Κ. και του Ερασιτέχνη.

     

    *** Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ Καβάλας, με ανακοίνωση της ευχαριστεί το αντίστοιχο του Ηρακλή Καβάλας, για την παραχώρηση των αποδυτηρίων του προκειμένου να φιλοξενηθεί η αποστολή του Α.Ο.Κ., στο «Βερούλειο» στάδιο.

    One Response to “Ο Α.Ο.Κ. νίκησε στο φιλικό την ΑΕΚ Καβάλας με (0-2) αλλά έδειξε επηρεασμένος από την πολύ σκληρή προετοιμασία”