Bookmarks

    Με τους τρεις υπερ πολύτιμους βαθμούς στις αποσκευές του, επέστρεψε στη βάση του, σήμερα Κυριακή (19/4) το απόγευμα ο Α.Ο.Κ. από το Κοκκινόχωμα μετά το πολύ σημαντικό «τρίποντο» που κατέκτησε σε βάρος του Βυζαντίου με σκορ (0-2). Ένα σκορ καθαρό και μία πολύ δίκαιη νίκη για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη ωστόσο να τονίσουμε δύσκολη απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Ένα «τρίποντο» το οποίο σίγουρα θα παίξει το δικό του σημαντικό ρόλο στον ψυχολογικό τομέα για το εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανσερραϊκό στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» μία εβδομάδα αργότερα.

     

    Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα

    Να τονίσουμε ότι έγινε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με πάθος και δύναμη και από τις δύο ομάδες, με πολλές μονομαχίες αλλά οι περισσότερες μέσα σε αθλητικά πλαίσια και κυρίως με τους δύο αντιπάλους να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ένα παιχνίδι του οποίου η τελική έκβαση θα επηρέαζε ενδεχομένως την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας αλλά και την επικίνδυνη ζώνη της. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι το συγκρότημα του Δημήτρη Μαγκαφίνη που ήταν πολύ καλά διαβασμένο, ξεκίνησε το παιχνίδι, ασκώντας για ένα 15λεπτο πίεση στην εστία της Καβάλας, η οποία όμως στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Αφού μάλιστα η πίεση πέρασε ανώδυνα για τους «Αργοναύτες» στη συνέχεια και σιγά σιγά οι παίκτες του Α.Ο.Κ. άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους, άρχισαν να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Η έναρξη της επανάληψης βρήκε την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη να ανεβάζει τους ρυθμούς της και έδειξε ότι ήταν αποφασισμένη να μην χαριστεί στον αντίπαλο της σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Μάλιστα με την «σφραγίδα» του Χάρη Παππά ο Α.Ο.Κ. νωρίς στο β’ μέρος πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Από κει και πέρα και μετά την αριθμητική υπεροχή λόγω της αποβολής του Φωτόπουλου, ο Κώστας Ανυφαντάκης έκανε τις αλλαγές που έπρεπε, ο Α.Ο.Κ. έπαιξε με ρυθμούς φουλ επίθεσης και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Δημήτρη Μαγκαφίνη δεν άλλαξε στο τέλος τίποτε. Μάλιστα το γκολ του Γαβριηλίδη στην εκπνοή του αγώνα αποτέλεσε το «κερασάκι» στην τούρτα της μεγάλης νίκη που πέτυχε ο Α.Ο.Κ.. Μία νίκη «μερίδιο» της οποίας έχουν οι 500 καβαλιώτες φίλαθλοι, οι οποίοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο, την βροχή αλλά και τον δυνατό αέρα και οι οποίοι με την δυναμική τους παρουσία σε καθοριστικά σημεία συνέβαλα σε μέγιστο βαθμό για την κατάκτηση μίας πολύ σπουδαίας νίκης, απέναντι σε μία ομάδα η οποία απέδειξε ότι άδικα βρίσκεται στην βαθμολογική θέση που είναι σήμερα.


    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα, ανήκει στους «Αργοναύτες» όταν στο 29’ από την κάθετη πάσα του Παππά με στόχο τον Γαβριηλίδη, ο τερματοφύλακας του Βυζαντίου Παπαδόπουλος, έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του και εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Α.Ο.Κ. έχασε νέα καλή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ αλλά το σουτ του Παππά από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Βυζαντίου, έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 39’ η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη άγγιξε το γκολ, όταν συνδυάστηκαν άψογα, Βιτλή΄ς, Παππάς και Μπρατσιάνι αλλά ο τελευταίος δεν έπιασε το σουτ που ήθελε με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την πάλα, ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης και μετά την έντονη πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη στην εστία του Κοκκινοχώματος, ο Α.Ο.Κ. πέτυχε το γκολ που ήθελε και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ήταν το 48’ όταν μετά την «κούρσα» που επιχείρησε με επιτυχία από τα αριστερά ο Βιτλής, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή σέντρα ακριβείας στην «καρδιά» της άμυνας του Βυζαντίου. Στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε «σαν σφήνα» ο Παππάς, ο δεν χαρίστηκε στους γηπεδούχους και με κοντινό σουτ έγραψε το (0-1). Στο 56’ η ομάδα του Βυζαντίου έμεινε με ένα παίκτη λιγότερο, όταν σε δυνατό μαρκάρισμα του Φωτόπουλου στον Μπρατσιάνι, ο διαιτητής, του έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα, στη συνέχεια την κόκκινη και ο αρχηγός του Κοκκινοχώματος «πήρε την άγουσα» για τα αποδυτήρια. Στ 58’ ο Α.Ο.Κ. έχασε νέα σημαντική ευκαιρία για να πετύχει γκολ και να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ο Σταματόπουλος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Κρυστάλλης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βυζαντίου. Στο 67’ ο Κεφαλάς με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Αθανασίου με εξαιρετικό τρόπο να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Κεφαλάς από κοντά με σουτ έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ. Στο 89’ ο Α.Ο.Κ. «ζευγάρωσε» τα τέρματα του και έφτασε στην κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης. Κανούλας και Γαβριηλίδης συνδυάστηκαν άψογα και ο δεύτερος με υποδειγματικό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Πολύ καλός ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Διονύσιος Ζούγρας της Ε.Π.Σ. Κοζάνης που είχε βοηθούς του τους κ.κ. Χρήστο Τσιαμπάζη (Ε.Π.Σ. Κοζάνης) και Παναγιώτη Ρίγκο (Ε.Π.Σ. Γρεβενών).

    Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Ππαδόπουλος, Καζαντζίδης (76’ Αγγελίδης), Δαγούλης, Μουσικάκης (81 Σαουλίδης), Φωτόπουλος, Αποστόλου, Καρλόπουλος, Κεφαλάς, Μαρκόπουλος, Ταχματζίδης (59’ Μουρατίδης), Κουμπρόγλου.

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης); Αθανασίου, Σταματόπουλος, Βιτλής, Γαβριηλίδης, Ιορδανίδης, Μκρτσιάν, Παππάς, Αμβρ. Παπαδόπουλος (61’ Κανούλας), Κρυστάλλης (74’ Παντελίδης), Μπαρέττας (55’ Διαμαντίδης), Μπρατσιάνι.

    Comments are closed.