Bookmarks

    Όταν η μοίρα θέλει να σε παίξει άσχημο παιχνίδι, τότε όσο κι άν προσπαθείς στο ποδόσφαιρο τότε η ανατροπή πολύ δύσκολα έρχεται. Αυτό έπαθε και ο Α.Ο.Κ. στο παιχνίδι «φωτιά» που έδωσε σήμερα Κυριακή (26/4) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» αφού γνώρισε την ήττα από τον Πανσερραϊκό με σκορ (0-1).

    Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη, ήταν φανερά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, έχασαν πέναλτυ στο 36’ και δευτερόλεπτα μετά οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς κατεδαφιστήκαν σαν «χάρτινος πύργος» όταν ο Γκόγκας πετύχαινε το γκολ με το οποίο ο Πανσερραϊκός στο τέλος πήρε μία «χρυσή» νίκη που τον φέρνει «αγκαλιά» με την FootballLeague.

     

    Με τις ιδανικότερες συνθήκες

    Το μεγάλο παιχνίδι του Α.Ο.Κ. με τον Πανσερραϊκό πραγματοποιήθηκε κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες από κάθε πλευρά. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και η ηλιοφάνεια συνέβαλαν σε μέγιστο βαθμό στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση των φιλάθλων και των δύο ομάδων στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Από πλευράς των φιλοξενούμενων, το παρόν τους έδωσαν περίπου 450 φίλαθλοι του Πανσερραϊκού, ενώ οι καβαλιώτες φίλαθλοι που στήριξαν με την επιβλητική και εντυπωσιακή του παρουσία; την προσπάθεια των παικτών του Κώστα Ανυφαντάκη για την κατάκτησης των βαθμών της νίκης ξεπέρασαν τους 5.000. Αναμφισβήτητα ήταν μία από τις μαζικότερες προσελεύσεις των καβαλιωτών φιλάθλων τα τελευταία χρόνια στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και για τον λόγο αυτό αλλά και για την στήριξη που παρείχαν στον Α.Ο.Κ., είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Ένα στάδιο το οποίο φόρεσε στην κυριολεξία «τα γιορτινά» του από την προεργασία που έγινε τις προηγούμενες ημέρες με τον υπέροχο στολισμό του και σίγουρα είχε να ζήσει πάρα πολλά χρόνια αυτά που έζησε στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό. Όμως το σίγουρο είναι, ότι οι καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι ασφυκτικά γέμισαν τις κερκίδες, ναι μεν χειροκρότησαν τους παίκτες της Καβάλας στο τέλος της αναμέτρησης αλλά το σίγουρο είναι ότι έφυγαν πολύ απογοητευμένοι και από την οδυνηρή ήττα που γνώρισε ο Α.Ο.Κ. με (0-1).

     

    Ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά

    Σε αγωνιστικό επίπεδο, όπως άλλωστε και αναμένονταν ήταν ένα παιχνίδι βγαλμένο από τα παλιά, ένα τεράστιο ντέρμπι ένα παιχνίδι που πριν από την έναρξη του, χαρακτηρίστηκε, «ο Θάνατος σου, η Ζωή μου». Ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν δικαιολόγησαν απόλυτα τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και τον λόγο που είχαν μεγάλη διάρκεια. Ένα όντως «καυτό» 90λεπτο, όπως άλλωστε καυτή ήταν η ανάγκη και από τις δύο ομάδες για την κατάκτηση του ποθητού αποτελέσματος. Οι συγκινήσεις πολλές, όπως μεγάλη ήταν και η διάθεση των παικτών της Καβάλας να παίξουν καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο α’ ημίχρονο που χάθηκαν και οι σημαντικότερες ευκαιρίες. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Ανυφαντάκη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διέθεταν όλα εκείνα τα στοιχεία που ήθελαν τον Α.Ο.Κ., απέναντι στην ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη να παίξει τον ρόλο που έπρεπε και αυτός θα ήταν, μόνο πρωταγωνιστικός. Είχαν όρεξη, πολύ καλή τακτική, αγωνιστική διάθεση εφοδιαστήκαν με αρκετή υπομονή και έδειξαν ότι διέθεταν περισσότερα ψυχικά αλλά και αγωνιστικά αποθέματα και έχασαν στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα με πρωταγωνιστές τους Μπρατσίανι (5’), Μκρτσιάν (23’) σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ όπως και κάποιες άλλες στιγμές. Έτσι φτάσαμε στο 36’ του αγώνα, όπου ο Μπρατσιάνι, διεκδίκησε μία χαμένη μπαλιά, με το πείσμα του έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Πανσερραϊκού από τον Τριανταφύλλου. Ο διαιτητής του αγώνα Άγγελος Ευαγγέλου της Ε.Π.Σ. Αθηνών που ήταν πολύ κοντά στη φάση σφύριξε την «εσχάτη των ποινών» και οι κερκίδες στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ήταν έτοιμες να πάρουν «φωτιά». Το πέναλτυ εκτέλεσε ο Διαμαντίδης χλιαρά, η μπάλα κατευθύνθηκε στη δεξιά γωνία και ο Τερματοφύλακας Ανδρούτσος έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Και χωρίς να φτάνει αυτό στην αμέσως επόμενη φάση, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Στο 37’ λοιπόν ο Γκόγκας με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Καβάλας, Αθανασίου που επιχείρησε να διώξει την μπάλα χωρίς όμως το ποθητό αποτέλεσμα, για να ράψει το (0-1). Στην επανάληψη οι παίκτες της Καβάλας, δυνατά στα πρώτα 15’ του β’ ημιχρόνου και άσκησαν σημαντικότατη πίεση στην εστία του Πανσερραϊκού. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν μέχρι το τέλος ήταν αρκετές με τους Μπαρέττα, Μπρατσιάνι και Μκρτσιάν, αλλά όταν η μπάλα δεν θέλει να μπει τότε, δεν μπορείς να αλλάξεις την μοίρα σου. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Κώστα Βασιλακάκη, κοιτούσαν πως θα «ροκανίσουν» τον χρόνο με τις πολλαπλές καθυστερήσεις τους, άνευ λόγου έπεφταν κάτω, δεν έδειξαν καμία αγωνιστική διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο αλλά στο τέλος εκείνοι πανηγύρισαν τη νίκη «χρυσάφι» για τον Πανσερραϊκό. Μία νίκη η οποία τον κάνει να είναι πλέον το πρώτο και μεγαλύτερο φαβορί για την άνοδο.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τονΠανσερραϊκό ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου της Ε.Π.Σ. Αθηνών με βοηθούς του, τους κ.κ. Εμμανουήλ Γιανουγλίδη και Ανδρέα Φωτόπουλο, από την ίδια Ένωσηοι οποίοι σε γενικές γραμμές τα πήγαν αρκετά καλά. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος (57’ Παντελίδης), Βιτλής, Μπάτζιος, Ιορδανίδης, Μκρτσιάν, Παππάς, Γαβριηλίδης, Κρυστάλλης (46’ Μπαρέττας), Διαμαντίδης (70’ Ασημάκης), Μπρατσιάνι.

     

    Πανσερραϊκός (Κώστας Βασιλακάκης): Ανδρούτσος, Τριανταφύλλου, Καψάλης (51’ Τσουκαλάς), Σιάκας, Βοσκόπουλος, Ολίσε (76’Τσιμίκας), Μουτεσίδης, Ρούτσης, Γκόγκας, Τάντιτς, Ραχίμ (85’ Μπονέρης).

     

    Βραβεύσεις πριν από τον αγώνα

    Να σημειώσουμε ότι πριν από τον μεγάλο αγώνα της Καβάλας με τον Πανσερραϊκό, η Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο.Κ. και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη πραγματοποίησαν βραβεύσεις, απονέμοντας τιμητικές κλακέτες. Ειδικότερα τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν, στον Ταξίαρχο, Αστυνομικό Διευθυντή νομού Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδη για την προσφορά του στην ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, στην ομάδα μπάσκετ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας για την μεγάλη άνοδο της στην Α1 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας καθώς και στις ομάδες βόλεϊ Κορασίδων και Παγκορασίδων του Α.Ο. Καβάλα, για την κατάκτηση των τίτλων στα αντίστοιχα Περιφερειακά Πρωταθλήματα βόλεϊ.

    Comments are closed.