Bookmarks

    Από τη Δευτέρα του Πάσχα (13/4) σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων μπήκαν οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ.. μετά το 4ήμερο ρεπό τους και πλέον το ενδιαφέρον όλων είναι αμείωτο και πέρα για πέρα δικαιολογημένα, στρέφεται στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (19/4), στο Κοκκινόχωμα με το τοπικό Βυζάντιο.

     

    «Καρέ» νικών και έρχεται η άνοδος

    Μάλιστα το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί τον πρώτο μεγάλο τελικό για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη, από το «καρέ» των δύσκολων αγώνων που καλείται να δώσει και βέβαια να ξεπεράσει με επιτυχία και στην περίπτωση που όλα πάνε καλά τότε η υπόθεση της ανόδου, θα είναι απλά, ένα τεράστιο επίτευγμα. Βέβαια όλοι εντός των αποδυτηρίων των «Αργοναυτών» γνωρίζουν πολύ καλά ότι η υπόθεση ανόδου περνάει από τα πόδια των παικτών της Καβάλας. Και αυτό γιατί με τέσσερις (4) νίκες, στις αγωνιστικές που ακολουθούν, δηλαδή στο Κοκκινόχωμα με το Βυζάντιο την ερχόμενη Κυριακή (19/4), μία αγωνιστική αργότερα με «τρίποντο» στο «Ανθή Καραγιάννη» επί του Πανσερραϊκού, με μία ακόμη νίκη μέσα στο Σουφλί μία εβδομάδα μετά και με την πολυπόθητη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε βάρος του Άρη, τότε μία χρονιά θα κλείσει για τον Α.Ο.Κ. με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Την ίδια ώρα τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι οι δυσκολίες, αντικειμενικές και μη είναι πολλές. Ωστόσο ο Κώστας Ανυφαντάκης, βλέπει τον κάθε έναν μεγάλο τελικό ξεχωριστά και βήμα βήμα, υπομονετικά και με πολύ δουλειά ο στόχος της ανόδου έρχεται όλο και πιο κοντά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

    Με σκυμμένα τα κεφάλια

    Οι μίνι διακοπές λόγω του Πάσχα για τους «Αργοναύτες» αποτελούν πλέον παρελθόν και από τη Δευτέρα του Πάσχα (13/4) με την επιστροφή στις προπονήσεις όλοι «έπιασαν δουλειά» μιας και δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο περιθώριο για εφησυχασμό και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά. Άλλωστε το μήνυμα από πλευράς της τεχνικής ηγεσίας προς τους παίκτες, με την επιστροφή από το 4ήμερο ρεπό τους, ήταν ένα και μοναδικό: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά». Μάλιστα να σημειωθεί ότι το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στο Κοκκινόχωμα και σίγουρα απέναντι σε έναν ιδιαίτερα δυνατό αντίπαλο λογικό είναι να δημιουργεί τον προβληματισμό στον προπονητή της Καβάλας Κώστα Ανυφαντάκη. Από την άλλη πλευρά σε αγωνιστικό επίπεδο τις τελευταίες δύο ημέρες η προετοιμασία των «Αργοναυτών» βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα Τρίτη (14/4) στην απογευματινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» το μεγαλύτερο βάρος έπεσε κυρίως σε θέματα τακτικής, όπως και σε θέματα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Η διάθεση των παικτών όπως άλλωστε αναμένονταν ήταν σε επίπεδα που προκαλούν αρκετά μεγάλη ικανοποίηση, όπως εν μέρει ικανοποίηση επικρατεί στο τεχνικό επιτελείο των «Αργοναυτών» από το γεγονός ότι δύο ιδιαίτερα έμπειροι ποδοσφαιριστές οι οποίοι τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα τραυματισμών, φαίνεται πως σιγά σιγά αρχίζουν να τα ξεπερνάνε. Ο λόγος γίνεται για τους Θανάση Κανούλα και Τριαντάφυλλο Παρμαξίδη οι οποίοι από τη Δευτέρα του Πάσχα που ξεκίνησαν εκ νέου οι προπονήσεις, πάτησαν χορτάρι και άρχισαν να προσαρμόζονται στο αγωνιστικό μέρος των καθημερινών προπονήσεων. Βέβαια ο προβληματισμός που υπάρχει από πλευράς της τεχνικής ηγεσίας του Α.Ο.Κ. είναι λογικό να υπάρχει αφού είναι νωρίς να μιλάμε στην παρούσα χρονική περίοδο που βρισκόμαστε αν θα προλάβουν να αποθεραπευτούν μέχρι το παιχνίδι με το Κοκκινόχωμα. Από κει και πέρα ο Βασίλης Βιτλής που πραγματοποιεί μία εξαιρετική χρονιά, εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής της τιμωρίας του αφού είχε «καρέ» κίτρινων καρτών και ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Ανυφαντάκης μπορεί να τον υπολογίζει για την αναμέτρηση του Κοκκινοχώματος. Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι η χρονιά για τον ποδοσφαιριστή Δημοσθένη Κοσμίδη θα τελειώσει πολύ άδοξα και αυτό γιατί ο τραυματισμός του προ μηνών αποδείχθηκε πιο σοβαρός από τις αρχικές προβλέψεις με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να μην μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι μου να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική περίοδο που διανύουμε στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν στον Α.Ο.Κ., από πλευράς τους ιατρικού επιτελείου της ομάδας το ενδιαφέρον θα πέσει τις επόμενες ημέρες στους ποδοσφαιριστές Θανάση Κανούλα και Τριαντάφυλλο Παρμαξίδη προκειμένου πλήρως να αποθεραπευτούν ώστε να είναι έτοιμοι από κάθε πλευρά για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί και μέχρι το τέλος του υπό εξέλιξη πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

    Comments are closed.