Bookmarks

    Τεράστια νίκη κατάφερε σήμερα Σάββατο (13/12) η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μέσα στο Ψυχικό με(64-75) για την 10η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Μία νίκη παλικαρίσια για το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα που απειλήθηκε μόνο στην 2η περίοδο όταν και υπήρξε η σημαντικότερη αντίδραση από τους γηπεδούχους αλλά στην επανάληψη παίζοντας μπάσκετ αξιώσεων με υποδειγματική άμυνα και πολυφωνία στην επίθεση έφτασε άνετα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

     

    Το παιχνίδι όπως άλλωστε αναμένονταν, είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι με τις δύο ομάδας να προσπαθούν, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκονται, Ψυχικό και Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αποδεικνύει τους μεγάλους στόχους που έχουν οι δύο ομάδες, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Την μεγάλη τους διάθεση για να παίξουν καλό μπάσκετ την έδειξαν και στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου που φιλοξένησε την μεταξύ τους αναμέτρηση με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Γενικά έγινε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αγώνα με τις δύο ομάδες να προσέχουν τις άμυνες τους και στον επιθετικό τομέα να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το Ψυχικό μπροστά στο κοινό του και με την συμπαράσταση των φιλάθλων του, έδειξε αρκετές αρετές, δικαιολόγησε τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται και γενικότερα άφησε ικανοποιημένους, φιλάθλους αλλά και τους ιθύνοντες της ομάδας. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, έδειξαν περίτρανα, ποιες είναι οι αρετές και τα πλεονεκτήματα μίας ομάδας η οποία θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα παίζοντας πολύ σφιχτή άμυνα και με προσοχή στην επίθεση δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την κατάκτηση του πολυπόθητου ροζ φύλλου αγώνα. Οι παίκτες της Ένωσης έπαιξαν μπάσκετ αξιώσεων τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κυρίως, δικαιολόγησαν την υψηλή βαθμολογική θέση στην οποία που βρίσκεται η ομάδα της Καβάλας.

     

    Πάθος και μάχες κάτω από τα καλάθια

    Στην 1η περίοδο η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας προσπάθηκε και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της με τους παίκτες του Γιάννη Τζήμα να παίζουν με πάθος και δύναμη κατάφεραν να την ολοκληρώσουν με (16-21). Αντίθετα στην 2η περίοδο υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τους γηπεδούχους οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και στο 14΄του αγώνα έφεραν το σκορ στα ίσια (31-31) ενώ «πήραν κεφάλι» στο τέλος του α’ ημιχρόνου με (36-35). Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στην 3η περίοδο οι παίκτες της Ένωσης, ανέβασαν αισθητά την απόδοση του, πέρασαν στην αντεπίθεση και προηγήθηκαν στο σκορ στο 27’ με σκορ (44-50), παίρνοντας μία διαφορά έξι (6) πόντων. Το παιχνίδι όλα έδειχναν ότι θα είχε δραματικό φινάλε και η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Γιάννη Τζήμα να βάζει πολύ γερές τις βάσεις για να πάρει τη νίκη αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά που δημιούργησε στα προηγούμενα λεπτά (45-59). Με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου τα πάντα άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν το δρόμο τους και η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, έχοντας «χτίσει» μία σημαντική διαφορά μπήκε στο παρκέ για τα τελευταία 10 λεπτά με άλλο αέρα και με πολύ καλύτερη ψυχολογία από τους παίκτες του Ψυχικού. Οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα συνέχισαν και στην 4η περίοδο να παίζουν πιεστική άμυνα, είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα και στο 33’ η διαφορά των πόντων μεταξύ των δύο ομάδων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο με το ταμπλό να δείχνει (45-65). Όσο κυλούσε ο χρόνος τίποτε δεν φαίνονταν ικανό προκειμένου να ανατραπεί η διαφορά, τα χαμόγελα της κατάκτησης του ροζ φύλλου αγώνα γίνονταν όλο και πιο διάπλατα στον πάγκο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο (64-75).

     

    Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-35, 45-59, 64-75

    Διαιτητές: Σταματόπουλος, Μαλαμάς, Κωνσταντινόπουλος.

    Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Νίκου, Ντ. Αχής 2, Περσίδης, Παπανικολάου 6, Δημάκος 26 (2), Σκάνδαλος, Μάντζαρης 4, Κορωνίδης 8 (2), Π. Αχής, Ναούμης 3 (1), Πάνου 9 (1), Ματζιώρης 6.

    Ένωση Καβάλας (Τζήμας): Κρστέφσκι 6, Καράμπουλας 13, Τότσιος 16 (3), Καλαμπάκας 9 (3), Κατσαρές 15 (3), Καραποστόλου 5 (1), Αγγελακόπουλος 2, Παπαρέγκας, Γκέλιος, Χαρισμίδης 7, Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης 2.

     

    Τα αποτελέσματα – 10η αγωνιστική

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής ημέρας στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας, είναι τα εξής:

    Δόξα Λευκάδας-ΟΦΗ 69-65
    Λαύριο-Ερμής Λαγκαδά 69-65
    Αετός-Φίλιππος Βέροιας 82-60
    Λιβαδειά-Ηλυσιακός 79-71
    Ψυχικό-Ένωση Καβάλας 64-75
    Παγκράτι-Εθνικός 89-83
    Ηρακλής-Αρκαδικός 81-85

    Η Βαθμολογία
    1. Ένωση Καβάλας 18 (8-2)

    2. Εθνικός 17 (7-3)
    3. Λαύριο 17 (8-1)

    4. Αρκαδικός 16 (6-4)
    5. Δόξα Λευκάδας 16 (6-4)

    6. Παγκράτι 16 (6-4)
    7. Ψυχικό 15 (6-3)
    8. Φίλιππος Βέροιας 14 (4-6)
    9. Λιβαδειά 14 (4-6)
    10. ΟΦΗ 13 (3-7)
    11. Ηρακλής 12 (3-6)
    12. Ερμής Λαγκαδά 12 (2-8)
    13. Αετός 12 (3-6)
    14. Ηλυσιακός 9 (1-7)

    Η ερχόμενη 11η αγωνιστική

    ΟΦΗ – Λαύριο

    Ερμής Λαγκαδά – Αετός

    Φίλιππος Βέροιας – Ηρακλής

    Ένωση Καβάλας – Λιβαδειά

    Αρκαδικός – Παγκράτι

    Εθνικός – Ψυχικό

    Ηλυσιακός – Δόξα Λευκάδας

    Comments are closed.