Bookmarks

    Ο Α.Ο. Ορμή συμμετείχε με δύο αθλητές και μια αθλήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Α’-Γυναικών-Νεανίδων-Κορασίδων-Παγκορασίδων, που έγινε στο τριήμερο 12-15/12 στο κλειστό γυμναστήριο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Επέστρεψε με δύο ασημένια μετάλλια στις αποσκευές αλλά και παράπονα από τις αποφάσεις των κριτών των αγώνων.

     

    Η Ραφαέλα Αραμπατζή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον πρώτο της επίσημο αγώνα, στο πρωτάθλημα παγκορασίδων, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Ε.Ο. Πυγμαχίας. Οι συμμετοχές στην κατηγορία 46 κιλών ήταν δύο και αντίπαλος της νεαρής αθλήτριας του ΑΟ Ορμή ήταν η Χρυσούλα Πλέη της Παναχαϊκής, που κέρδισε με 3-0 στα σημεία. Η Αραμπατζή πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και οι υπεύθυνοι του συλλόγου θεωρούν ότι αδικήθηκε από τους κριτές. Αν μετρούσαν την επιθετικότητα τότε νικήτρια ήταν η Πλέη ενώ αν μετρούσαν τα καθαρά σημεία στον αγώνα θα είχε κερδίσει η Αραμπατζή.

     

    Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Παναγιώτης Ματσάγκος, που αγωνίστηκε στην κατηγορία 64 κιλών ανδρών Α’ κατηγορίας με 4 συμμετοχές. Κέρδισε στον πρώτο αγώνα τον Νίκο Γασπαρινάτο της Παναχαϊκής με 3-0 στα σημεία με αξιόλογη εμφάνιση. Στον τελικό, που έγινε την Κυριακή (14/12), έπαιξε με τον Αν. Γεωργαντζά του Άρη Αγίων Αναργύρων, έναν παλιό και έμπειρο αθλητή, έγινε ένας πολύ καλός αγώνας και ο αθλητής του Α.Ο. Ορμή έχασε με 2-1 στα σημεία. Ουσιαστικά έληξε ισόπαλος και στο νέο πάτημα οι κριτές είχαν την ευκαιρία να διορθώσουν διπλό λάθος που έκαναν νωρίτερα και να του δώσουν τη νίκη αλλά δεν το έκαναν. Ήταν μια εξαιρετική παρουσία και όπως είπε ο προπονητής του Μπ. Αραμπατζής: «Ήταν η πρώτη φορά που τον είδα προσγειωμένο ως αθλητή».

     

    Τέλος, ο Ζήσης Λάππας αγωνίστηκε στην κατηγορία 75 κιλών ανδρών Α’ κατηγορίας, με 5 συμμετοχές. Είχε αντίπαλο τον Παν. Τρικαλιώτη του Εθνικού Γ.Σ., πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, ίσως δεν βρέθηκε και στη μέρα του και έχασε με 3-0 στα σημεία. Είχε πρόβλημα τραυματισμού από το προηγούμενο Πανελλήνιο, χρειάστηκε έξι μήνες για την αποθεραπεία, είχε λίγους αγώνες σπάρινγκ και δεν κατάφερε να διακριθεί.

     

    Συνοδός αποστολής ήταν ο προπονητής του Α.Ο. Ορμή, Μπάμπης Αραμπατζής ενώ διαιτητής-κριτής των αγώνων ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Βεργόπουλος.

     

    Την διοργάνωση είχε αναλάβει ο Παναθηναϊκός σε συνεργασία με την Ε.Ο. Πυγμαχίας όμως είχε λίγες συμμετοχές.

    Comments are closed.