Bookmarks

    Ματσάρα έγινε σήμερα Κυριακή (16/11) στο Δημοτικό Στάδιο της Ελευθερούπολης μεταξύ του τοπικού Ορφέα και του Α.Ο.Κ. και τελικά οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την 7η αγωνιστική με το ισόπαλο σκορ (1-1). Ένα αποτέλεσμα το οποίο σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη ήταν εκείνο το οποίο δημιούργησε πιο σημαντικές ευκαιρίες από το αντίστοιχο του Δημήτρη Μαγκαφίνη και έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τους βαθμούς της νίκης και μάλιστα σε μία έδρα που χαρακτηρίζεται δυνατή και δύσκολα θα περάσει κάποια ομάδα.

     

    Πάθος στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο

    Να σημειωθεί ότι τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης ήταν το πάθος και η δύναμη, στοιχεία τα οποία συνέθεσαν την εικόνα ενός παιχνιδιού το οποίο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Αυτό άλλωστε ήταν και αναμενόμενο αφού, Ορφέας Ελευθερούπολης και Καβάλας ήθελαν το νικηφόρο αποτέλεσμα για διαφορετικούς λόγους. Ανάλογος παλμός αλλά και πάθος υπήρξε και στη κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου της Ελευθερούπολης με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να δημιουργούν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Βέβαια η αντιπαράθεση δεν έλειψε αλλά ωστόσο αυτή σε καμία περίπτωση δεν ξέφυγε τον έλεγχο. Παράλληλα θα πρέπει να σταθούμε στην εντυπωσιακή παρουσία των φιλάθλων του Α.Ο.Κ. οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών και προσπάθησαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα να στηρίξουν τους παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα (1-1), είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο τους αφήνει με την πίκρα της 4ης ισοπαλίας που παραχωρεί ο Α.Ο.Κ..

     

    Μάχες «σώμα με σώμα»

    Το παιχνίδι ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά για τους φιλοξενούμενους με τους παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη να αναλαμβάνουν τις τύχες του παιχνιδιού έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες της Καβάλας έπαιξαν εκπληκτικό ποδόσφαιρο και εκτός από το ότι προηγήθηκαν στο σκορ δημιούργησαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς. Πιο συγκεκριμένα 8’ το λάθος του Αϊβάζη προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί ο Μπρατσιάνι ο οποίος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, με σουτ έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Α.Ο.Κ. θα χάσει νέα σημαντική ευκαιρία όταν το απευθείας κτύπημα φάουλ του Βιτλή θα εξουδετερώσει με εντυπωσιακό τρόπο ο τερματοφύλακας Παγκάκης, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Όμως στο 18΄ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Ο Διαμαντίδης έβγαλε σέντρα ακριβείας στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ορφέα και με καρφωτή κεφαλιά ο Πόποβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, γράφοντας το (0-1). Όμως ο Α.Ο.Κ. αντί στη συνέχεια να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς του, οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη θεώρησαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει κάπου εκεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν χώρους και ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία που οδηγούσαν στην εστία της Καβάλας. Έτσι μοιραία ήρθε η ισοφάριση. Πιο συγκεκριμένα στο 33΄ και σε μία αναμπουμπούλα μέσα στην εστία της Καβάλας ο Αϊβάζης με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Καβάλας Φυρινίδη για να γράψει το (1-1). Ο Α.Ο.Κ. μάλιστα στο 35΄ θα μπορούσε εκ νέου να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Τότε ο Πόποβιτς μόνος του και ενώ ο Παγκάκης ήταν εκτός θέσης έκανε μία ενέργεια παραπάνω, έπιασε σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ορφέα. Στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Παππά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Παγκάκης. Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα να είναι (1-1). Στην επανάληψη οι παίκτες και των δύο ομάδων επιδίωξαν να ρίξουν τους ρυθμούς τους προσέχοντας περισσότερο τους αμυντικούς τους προσανατολισμούς. Βεβαίως και στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν έλειψαν οι φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες σε ένα παιχνίδι το οποίο έδειχνε ότι θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Οι γηπεδούχοι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Τορεζάνι να απειλεί την εστία της Καβάλας ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Ορφέα κυρίως με τους Παππά, Μπρατσιάνι και Κανούλα. Μάλιστα ο Χάρης Παππάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι για τον Α.Ο.Κ. ήταν «όλα τα λεφτά». Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Γαβριηλίδης. Από την ομάδα του Ορφέα Ελευθερούπολης, Κερμενίδης και Τορεζάνι είχαν εξαιρετική απόδοση με τον Χιονίδη που πήρε την θέση του Ντομί στο 32΄ να καλύπτει αρκετά κενά στο χώρο της μεσαίας γραμμής για λογαριασμό των γηπεδούχων.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης της Ε.Π.Σ Θράκης. Πρώτος βοηθός ο Ευθύμιος Δημητριάδης από την ίδια Ένωση στον οποίον οι καβαλιώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γκολ της ισοφάρισης του Ορφέα. Δεύτερος Βοηθός ήταν ο Άγγελος Ζήρδας της Ε.Π.Σ Δράμας. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Ορφέας Ελευθερούπολης (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Παγκάκης, Κεχαγιάς, Τριανταφυλλίδης, Δραμέντσαλης, Αϊβάζης, Τσίτση, Τορεζάνι, Ντομί (32’ Χιονίδης), Γιαλαμής (86’  Πασχαλίδης, Κερμενίδης, Μουρατίδης, (75΄ Τσιορμπατζής).

     

    Καβάλα (Γιάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Κοσμίδης, Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Βιτλής, (82΄ Κανούλας), Πόποβιτς, (74΄ Ζουνίνιο), Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι (86’ Παρμαξίδης).

    Comments are closed.