Bookmarks

    Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (22/11) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, «Αλεξάνδρα Δήμογλου», κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ανάμεσα στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και το συγκρότημα του Αρκαδικού. Ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και το οποίο όπως αναμένονταν προσέφερε αρκετές συγκινήσεις. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα τόσο στην 3η όσο και στην 4η περίοδο κατάφερε να βρει τις λύσεις που έπρεπε, κυρίως στην επίθεση με το εύκολο καλάθι, πρόσεξε περισσότερο την άμυνα της και στο τέλος δίκαια πανηγύρισε την κατάκτηση του ροζ φύλλο αγώνα με σκορ (70-60).

    Μία νίκη πέρα για πέρα δίκαιη, αποτέλεσμα της καλής απόδοσης των παικτών του Γιάννη Τζήμα στο δεύτερο ημίχρονο και η οποία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, για την συνέχεια του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.

    Αμφίρροπο παιχνίδι μόνο στο πρώτο ημίχρονο

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδας να προσέχουν τις άμυνες τους και ταυτόχρονα, λόγω της κρισιμότητες του αγώνα να παρουσιάζουν κάποια νευρικότητα στο επιθετικό τομέα. Η νευρικότητα αυτή σε συνάρτηση με το άγχος που υπήρξε βεβαίως και επηρέασε την απόδοση των παικτών και των δύο ομάδων. Σαφώς και αυτά τα στοιχεία κυριάρχησαν στην απόδοση των παικτών του Γιάννη Τζήμα τόσο στην 1η όσο και στη 2η περίοδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ναι μεν η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να προσπαθεί να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, αλλά ωστόσο οι παίκτες του Αρκαδικού το πάλεψαν στα πρώτα 20΄ με αποτέλεσμα το 1ο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με οριακή διαφορά δύο (2) πόντων υπέρ της ομάδας του Γιάννη Τζήμα. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο (33-31). Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στην 3η περίοδο η νευρικότητα κυριάρχησε λιγότερο στους παίκτες του Γιάννη Τζήμα οι οποίοι άρχισαν σιγά σιγά να βρίσκουν τον ρυθμό τους επιδιώκοντας από τα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Μάλιστα στην 3η περίοδο η αγωνιστικότητα κυριάρχησε από πλευράς των γηπεδούχων οι οποίοι άρχισαν σιγά σιγά να ξετυλίγουν τις αρετές τους σε άμυνα και επίθεση.

    Έτσι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγαλύτερη μαχητικότητα από τον αντίπαλο τους κάτι το οποίο ήταν ορατό στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Άλλωστε οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα ήθελαν πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα από τον αντίπαλο τους και στην 3η περίοδο ήθελαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος. Βέβαια απέναντι τους είχαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα η οποία ήξερε τι ζητούσε σε αγωνιστικό επίπεδο και σίγουρα ήταν μία ομάδα πειθαρχημένη. Παρόλα αυτά όμως οι παίκτες της Ένωσης, στην 3η περίοδο που ήταν ιδιαίτερη κρίσιμη και πολύ καθοριστική για την έκβαση του αγώνα παρουσιάστηκαν με μεγαλύτερα αποθέματα, ψυχικά αλλά και αγωνιστικά και ανεβάζοντας ρυθμούς από λεπτό σε λεπτό πήραν την διαφορά ασφαλείας που ήθελαν. Έτσι η 3η περίοδος έκλεισε με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να είναι μπροστά στο σκορ με μία διαφορά 10 πόντων. Πιο συγκεκριμένα η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με (53-43). Στην 4η και τελευταία περίοδο η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας προσπάθησε να διατηρήσει τη διαφορά ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι επιδίωξαν να ανεβάσουν τους ρυθμούς τους, προκειμένου να την «ροκανίσουν». Όμως οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο την νίκη και στο 36’ του αγώνα η διαφορά είχε φτάσει στους 12 πόντους δηλαδή στο (60-48). Τα πράγματα ήδη άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους και η ζυγαριά όσο κυλούσε ο χρόνος στα τελευταία λεπτά του αγώνα, έγερνε προς την πλευρά της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Στο 37΄ του αγώνα η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο (65-50) για να οδηγηθούμε στην τυπική διαδικασία που είχαν τα τελευταία τρία (3) λεπτά του παιχνιδιού. Με το τελικό σκορ να είναι (70-60).  

    Δεκάλεπτα: 20-19, 33-31, 53-43, 70-60

     

    ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ (Τζήμας): Κρστέφσκι 4, Καράμπουλας 14(1), Τότσιος 15(3), Καλαμπάκς 2, Κατσαρές 10(1), Καραποστόλου, Αγγελακόπουλος 9(1), Παπαρέγκας, Γκέλιος, Χαρισμίδης 5, Βελισσαρίου 3(1), Καλαϊτζίδης 8(2)

     

    ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Τζόρτζεβιτς 18, Νοέας, Κωνσταντίνου, Καρύδας 20(3), Κοψαύτης 13(2), Χατζής 4, Αναστασάκης, Θανόπουλος, Μάλλιος 3, Καλλινικίδης 2, Εζόμο, Σταματόπουλος.

     

    Τα αποτελέσματα-7η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας ήταν τα εξής:

     

    Ένωση Καβάλας – Αρκαδικός 70-60
    ΟΦΗ – Παγκράτι 86-87
    Ερμής Λαγκαδά – Ψυχικό 63-72
    Αετός – Λιβαδειά 78-79
    Λαύριο – Δόξα Λευκάδας 72-55
    Φίλιππος Βέροιας – Εθνικός Π. 69-74
    Ηλυσιακός – Ηρακλής Θεσ.  Αναβλήθηκε

    H Βαθμολογία
    1. Λαύριο 13 (6-1)
    2. Εθνικός 13 (6-1)
    3. Ένωση Καβάλας 12 (5-2)
    4. Ψυχικό 12 (5-2)
    5. Αρκαδικός 11 (4-3)
    6. Δόξα Λευκάδας 11 (4-3)
    7. Παγκράτι 11 (4-3)
    8. Φίλιππος Βέροιας 10 (3-4)
    9. Αετός 9 (2-5)
    10. ΟΦΗ 9 (2-5)
    11. Λιβαδειά 9 (2-5)
    12. Ηρακλής 7 (3-3)
    13. Ηλυσιακός 7 (1-5)
    14. Ερμής Λαγκαδά 8 (1-6)

    Η ερχόμενη8η αγωνιστική

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

     

    Ψυχικό – ΟΦΗ

    Λιβαδειά – Ερμής Λαγκαδά

    Δόξα Λευκάδας – Αετός

    Λαύριο – Φίλιππος Βέροιας

    Παγκράτι – Ηλυσιακός

    Ηρακλής – Ένωση Καβάλας

    Αρκαδικός – Εθνικός

    Comments are closed.