Bookmarks

    Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε πίσω του ο Α.Ο.Κ. στο εντός έδρας παιχνίδι που έδωσε σήμερα Κυριακή (19/10) στην αναμέτρηση με τον Απόλλων Αρναίας και βέβαια το τελικό αποτέλεσμα (1-1), διαμορφώθηκε είτε από τις πολλές και κλασικές ευκαιρίες που έχασαν οι παίκτες του Γιάννης Ισπυρλίδη είτε λόγω του ότι οι διαιτητές της αναμέτρησης μάλλον ξέχασαν τον κανονισμό στα σπίτια τους πριν έρθουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

     

    Ο διαιτητής του αγώνα, Κώστας Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του Χρήστος Δεμερτζής και Γεώργιος Κεσίσογλου της Ε.Π.Σ. Πέλλας, αδίκησαν την ομάδα της Καβάλας σε αρκετές περιπτώσεις και ειδικότερα στην φάση του 15’ όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Καραβελίδης, δύο μέτρα έξω από την μεγάλη του περιοχή, γκρέμισε τον Χάρη Παππά που ήταν σε προφανή θέση για γκολ για να σκοράρει και αντί να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα όπως προβλέπει ο κανονισμός, δέχθηκε απλά και μόνο την κίτρινη κάρτα. Από εκει πέρα στον γκολ των φιλοξενούμενων στο 50’ που πέτυχε ο Πιπινίκας, ελέγχεται γιατί ο σκόρερ ήταν σε ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ. Βέβαια δεν περνάνε απαρατήρητες οι λανθασμένες υποδείξεις κατά την διάρκεια του αγώνα, των δύο βοηθών Χρήστου Δεμερτζής και Γεώργιου Κεσίσογλου, οι οποίοι με τις λανθασμένες υποδείξεις τους, ανέκοπταν κυρίως με τα ανύπαρκτα οφσάϊντ που υποδείκνυαν τις επιθέσεις των παικτών της Καβάλας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ήταν το να δημιουργηθεί ο εκνευρισμός στις τάξεις των φιλάθλων και βέβαια να υπάρξουν και εντονότατα παράπονα από τους ανθρώπους της Καβάλας, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

     

    Ανώτερος σε όλα τα μήκη και πλάτη

    Να σημειώσουμε ότι το συγκρότημα της Καβάλας ήταν ανώτερο σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου, τόσο στο πρώτο, πολύ περισσότερο δε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη είχαν διάθεση, παρουσιάστηκαν πολύ ορεξάτοι, ήταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους και έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο από την ομάδα του Απόλλωνα Αρναίας το νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο Α.Ο.Κ. κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στον χώρο της μεσαία γραμμής, οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη είχαν αλληλοκάλυψη μεταξύ τους και γενικότερα με τον τρόπο της ανάπτυξης που είχαν αλλά και την τακτική που ακολούθησαν  δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη εστία. Πιο συγκεκριμένα οι παίκτες της Καβάλας δημιούργησαν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να δημιουργήσει απειλητικές στιγμές με ανάλογες φάσεις στην εστία των φιλοξενούμενων και να πάρει στο τέλος τη νίκη που τόσο πολύ άξιζε. Οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη απέναντι στην ομάδα του Απόλλων Αρναίας, ήξεραν περισσότερο τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν πάθος και δύναμη, είχαν αυτοπεποίθηση αλλά ωστόσο η ζυγαριά δεν έγειρε προς την πλευρά της Καβάλας. Βέβαια πρέπει να σταθούμε στην ουσιαστική παρουσία των καβαλιωτών φιλάθλων στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» με την βοήθεια που παρείχαν στους παίκτες της Καβάλας και στην προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε ο Α.Ο.Κ. να πάρει τους 3 σημαντικούς βαθμούς της νίκης κάτι όμως το οποίο δεν έγινε. Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι ο Α.Ο.Κ. στην επανάληψη έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και έχασε τόσες πολλές ευκαιρίες που αν έμπαιναν μόνο κάποιες από αυτές, το σκορ τότε απλά και μόνο θα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις.

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Στο 15’ ο Παρμαξίδης με έξοχη κάθετη πάσα βρίσκει τον Παππά ο οποίος γίνεται κάτοχος της μπάλας δύο μέτρα έξω από την μεγάλη του περιοχή του Απόλων Αρναίας. Ο τερματοφύλας των φιλοξενούμενων Καραβελίδης θα τον γκρεμίσει,  ενώ ο παίκτης της Καβάλας ήταν σε προφανή θέση για γκολ για να σκοράρει και αντί να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα όπως προβλέπει ο κανονισμός, δέχθηκε απλά και μόνο την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Στο 35’ ο Γκαρακλίδης δύο φορές και μάλιστα από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να σκοράρει και στο 41’ από την πάσα του Ζουνίνιο ο Διαμαντίδης έπιασε σουτ για να στείλει την μπάλα άουτ. Στο 49’ ο Α.Ο.Κ. θα χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Πόποβιτς να μπλοκάρει ο Καραβελίδης και στο 50’ ο Πιπινίκας από ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ με σουτ, γράφει το (0-1|). Στο 62’ ο Πόποβιτςς μόνο τους με πλασέ στέλνει την μπάλα άουτ και στο 72’ ο ίδιος παίκτης με καρφωτή κεφαλιά σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Απόλλων Αρναίας. Ο Α.Ο.Κ. θα ισοφαρίσει στο 80’ όταν μετά την σέντρα του Παππά που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, με κεφαλιά ψαράκι ο Ζουνίνιο που ήταν επίσης πολύ καλός θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (1-1). Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Α.Ο.Κ έχασε δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες με τους Μπρατσιάνι και τους Βιτλή και Κανούλα, που μπερδεύτηκαν απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

     

    Ο διαιτητής του αγώνα Κώστας Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του Χρήστος Δεμερτζής και Γεώργιος Κεσίσογλου της Ε.Π.Σ. Πέλλας απέτυχαν στο έργο τους. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Κοσμίδης, Μπαντάνης, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Παρμαξίδης (56’ Μπρατσιάνι), Διαμαντίδης, Ζουνίνιο (λόγω τραυματισμού Βιτλής), Πόποβιτς (73’ Κανούλας).

     

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ (Γιάννης Τσιφόπουλος): Καραβελίδης, Λεμονής (59’ Μαυριδόγλου), Μενικάλι, Μπιμπισίδης, Τσιτογιάννης, Μπουλγουρίδης Δ., Κουκουλέκης, Μπουλγουρίδης Γ. (69’ Γεωργίου), Παπανίκας, Δημογκήκας (81’ Ταουσιάνης).

    4 Responses to “Αστοχία και κάκιστη διαιτησία υποχρέωσαν τον Α.Ο.Κ. στο (1-1) σήμερα Κυριακή (19/10) στην αναμέτρηση με τον Απόλλων Αρναίας στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»”