Bookmarks

    Με την συγκέντρωση να αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό, στις καθημερινές προπονήσεις, και με τα προβλήματα να είναι γνωστά σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα της προετοιμασίας, στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης του ερχόμενου Σαββάτου (12/4) στις Σέρρες με τον τοπικό Ίκαρο. Μία αναμέτρηση η οποία ανήκει στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στην Α2 κατηγορία με την ομάδα του Γιάννη Τζήμα να μη βλέπει κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της κατάκτησης της νίκης προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στο δρόμο προς την Α1 κατηγορία.

     

    Χαμηλούς τόνους μέχρι και το τέλος

    Την ίδια ώρα το σύνθημα το οποίο επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είναι οι χαμηλοί τόνοι οι οποίοι θα πρέπει να διατηρηθούν μέχρι και το τέλος προκειμένου η ομάδα να φτάσει στην υλοποίηση του στόχου της, που ως γνωστών είναι η επάνοδος στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Για να γίνει αυτό όπως άλλωστε επισημαίνει συχνά πυκνά ο προπονητής Γιάννης Τζήμας στους παίκτες του, θα πρέπει η ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει με τα κεφάλια να είναι σκυμμένα έτσι ώστε στο τέλος να είναι εκείνη η οποία θα πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην κατηγορία των μεγάλων του ελληνικού μπάσκετ. Σε αγωνιστικό επίπεδο τα προβλήματα για τον Γιάννη Τζήμα είναι γνωστά και αυτά άλλωστε ήταν εμφανή κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα που έδωσε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με αντίπαλο τον Αρκαδικό και μέχρι τη στιγμή του αγώνα με τους Ίκαρους Σερρών ο Γιάννης Τζήμας θα προβληματίζεται στο σχεδιασμό των πλάνων του.

     

    Πέτρος Βελισσαρίου: «Δεν υποτιμούμε καμία ομάδα»

    Tην απόλυτη προσήλωση της ομάδας στο στόχο, τόνισε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο πλέυμεικερ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Πέτρος Βελισσαρίου, που ξεκαθάρισε πως στο μυαλό της ομάδας βρίσκεται το παιχνίδι του Σαββάτου με τους Ικάρους και όχι αυτό με την Αμαλιάδα. Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του Πέτρου Βελισσαρίου είναι οι εξής:

     

    – Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να παραμένετε συγκεντρωμένοι κάθε Σάββατο στον αντίπαλο και όχι στον «τελικό» με τον Κόροϊβο;
    – «Δεν είναι και δύσκολο γιατί απλά κάθε παιχνίδι για μας είναι τελικός. Δεν υποτιμούμε κάποια ομάδα και παίζουμε σαν ντέρμπι όλα τα παιχνίδια. Είδατε πως με τον Αρκαδικό από το πρώτο δευτερόλεπτο πιέζαμε; Είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας».

     

    – Μη μου πεις πως δε σκέφτεστε καθόλου το παιχνίδι με την Αμαλιάδα;
    -«Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας σίγουρα υπάρχει το παιχνίδι με τον Κόροϊβο. Δε σημαίνει όμως πως κάθε μέρα στο μυαλό μας τριγυρνάει αυτό το ματς. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη για να φτάσουμε μέχρι εκεί».

     

    – Τους Ικάρους τους ξέρετε και σας ξέρουν. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι;
    – «Οι Ίκαροι είναι μία νεανική ομάδα που όπως είπε και ο κόουτς βγάζει ενέργεια. Εμείς ξέρουμε πως πρέπει να τους πιέσουμε από την πρώτη στιγμή και να μην τους αφήσουμε να κυριαρχήσουν στο γήπεδο».

     

    – Θα ήθελες να έχετε κόσμο όπως στο Λαγκαδά;
    – «Εννοείται. Στο Λαγκαδά ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε και χαρήκαμε που είδαμε τον κόσμο μας, ελπίζω το ίδιο να γίνει και στις Σέρρες, θα είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για τους νέους παίκτες να παίζουν κοντά στο κοινό τους».

    6 Responses to “Με τη συγκέντρωση να αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης για το εκτός έδρας παιχνίδι στον Ίκαρο Σερρών – Πέτρος Βελισσαρίου: «Δεν υποτιμούμε καμία ομάδα και παίζουμε σαν ντέρμπι όλα τα παιχνίδια»”