Bookmarks

     

    Το διήμερο, ιστιοπλοϊκό camp που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (6-7/4) στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας από την ΕΙΟ με την βοήθεια του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο camp είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ιστιοπλόοι από τη Βόρεια Ελλάδα αποκομίζοντας πολλά και σημαντικά «οφέλη» τα οποία θα τους βοηθήσουν για μία καλύτερη συνέχεια.

     

    Να σημειωθεί το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Πινιάρης επισκέφθηκε την περιοχή μας, ώστε να δώσει στους αθλητές ιστιοπλοΐας την ευκαιρία να αποκτήσουν εκπαίδευση και πληροφορίες που απολαμβάνουν οι πρωταθλητές της Ελλάδας καθώς και να τους λύσει τις όποιες απορίες τους έχουν δημιουργηθεί. Επίσης εκπαίδευσε στους προπονητές των ομίλων που παρακολούθησαν το camp σε προπονητικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμόσουν ώστε να βελτιώσουν το επίπεδο των αθλητών αλλά και να προσελκύσουν νέους αθλητές στο χώρο.

     

    Από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα

    Να σημειωθεί το γεγονός ότι το διήμερο ιστιοπλοϊκό camp είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια της Ε.Ι.Ο., 11 αθλητές από τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας, 8 αθλητές από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καβάλας Δήμου Παγγαίου, 6 αθλητές από τον Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης και 1 αθλητής από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και 3 προπονητές.

    Το Σάββατο 6/4 μετά την άφιξη των φιλοξενούμενων, ξεκίνησαν τα θεωρητικά μαθήματα, στα οποία αναλύθηκαν τεχνικές, μέθοδοι αλλά και λάθη των αθλητών με την βοήθεια πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού που μας διέθεσε ο Κος Πινιάρης από αγώνες παγκοσμίου επιπέδου.

    Η επόμενη μέρα αφιερώθηκε στην εφαρμογή όσων διδάχτηκαν, στη θάλασσα. Ευτυχώς μας βοήθησε ο καιρός αφού μετά το μεσημέρι επικράτησε Β.Α. άνεμος έντασης 3 με 4 μποφώρ. Έτσι στήθηκε ένας αγωνιστικός στίβος και διενεργήθηκαν αρκετές ιστιοδρομίες ώστε οι αθλητές να δοκιμάσουν τις οδηγίες που τους δόθηκαν όπως και να διαπιστώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής τα λάθη τους. Μετά το πέρας των ιστιοδρομιών, αφού οι αθλητές βγήκαν στη στεριά και μάζεψαν τον εξοπλισμό τους, ξαναγύρισαν στην αίθουσα όπου ανέλυσαν μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή τα βίντεο από τις ιστιοδρομίες και τους επισημάνθηκαν τα σημεία εκείνα στα οποία πρέπει να δείξουν προσοχή ο καθένας ξεχωριστά ώστε να βελτιωθούν και ειδικά οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist στην Κατερίνη στις 7 έως 11 Μαΐου στην Κατερίνη

    Έκλεισε έτσι με χαιρετισμούς μεταξύ των αθλητών το camp αφού έδωσαν ραντεβού να ξαναβρεθούν σύντομα όλοι μαζί.

     

    Θα επαναληφθεί στην Κατερίνη

    Στις 20 με 21 Μαΐου θα επαναληφθεί το camp στην Κατερίνη ώστε και οι υπόλοιποι αθλητές από την Περιφέρεια να έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με το ομοσπονδιακό προπονητή. Εκεί θα ξαναβρεθούν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας ώστε να επαναλάβουν τα μαθήματα και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

    Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τον Κο Πινιάρη Θανάση ομοσπονδιακό προπονητή, για τις πολύτιμες γνώσεις που μας μετέδωσε, όπως επίσης τους αθλητές, προπονητές και συνοδούς των ομίλων που συμμετείχαν και που βοήθησαν με την παρουσία τους να έχει επιτυχία η προσπάθεια της ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος.

    One Response to “Το διήμερο, ιστιοπλοϊκό camp που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (6-7/4) στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας από την ΕΙΟ με την βοήθεια του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία”