Bookmarks

     

    Ζήτημα «ζωής ή θανάτου» κρίνεται για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου (20/4) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου, για την 24η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας. Η αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα αποτελεί στην κυριολεξία έναν «μεγάλο τελικό» για το συγκρότημα της Καβαλιώτικης ΚΑΕ που μόνο με νίκη θα παραμείνει «ζωντανό» στο κυνήγι της παραμονής, στην κατηγορία των «μεγάλων» του ελληνικού μπάσκετ της χώρας μας.

     

    Άπαντες στα αποδυτήρια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας γνωρίζουν το τεράστιο μέγεθος της ευθύνης, κυρίως δε γνωρίζουν τη σοβαρότητα αλλά και την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Ένας από αυτούς μάλιστα είναι και ο προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Βαγγέλης Αλεξανδρής ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης «www.kavalabc.gr», και αναφέρθηκε στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Έλληνας «τίγρης» υποστήριξε ότι η αναμέτρηση κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Εάν το χάσουμε χανόμαστε, κερδίζουμε, ανασαίνουμε και συνεχίζουμε».

     

    Η συνέντευξη του Βαγγέλη Αλεξανδρή

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της συνέντευξης του προπονητή της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έχει ως εξής:

     

    -Κύριε Αλεξανδρή, η ήττα στο Περιστέρι, πόσο… σκληρή ήταν;
    -«Σίγουρα ήταν ένα μάτς που μπορούσαμε και έπρεπε να κερδίσουμε. Δουλέψαμε καλά πριν από το παιχνίδι και αν και ήμουν μόνο μερικά εικοσιτετράωρα στην Καβάλα, προσπάθησα να βάλω κάποια νέα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Δυστυχώς μας έλειψε στο παιχνίδι μας ο Μίτροβιτς και το σουτ από την περιφέρεια. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Δε μπορούμε όμως να μένουμε εκεί. Τραβήξαμε γραμμή και κοιτάμε τα παιχνίδια που απομένουν».

     

    -Η Καβάλα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, πιστεύετε ειλικρινά πως μπορεί να μείνει στην Α1, όπως είχατε κάνει πάλι εσείς την περίοδο 2009-10;
    -«Ειλικρινά σας λέω και το έχω ξαναπεί όταν ήρθα, εάν δεν το πίστευα δε θα αναλάμβανα την Καβάλα! Πιστεύω πως η ομάδα θα σωθεί. Θέλουμε τρεις νίκες και θα παλέψουμε να τις πάρουμε, όσο και δύσκολο εάν φαντάζει. Όλοι είμαστε αποφασισμένοι και εάν είμαστε και ενωμένοι θα το πετύχουμε. Και μιας και το αναφέρατε και τότε, μετά την ήττα στα Τρίκαλα, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος όλοι μας έλεγαν υποβιβασμένους και την ομάδα τη σώσαμε. Ας μη βιαστούν και τώρα να μας ξεγράψουν…».

     

    -Είχατε γράψει στο facebook στον προσωπικό σας λογαριασμό μετά την ήττα στο Περιστέρι, πως «μόνο ο θάνατος είναι ανίκητος», τι εννοούσατε;
    -«Στη ζωή μου από μικρός έχω μάθει να παλεύω. Είμαι γεννημένος να δίνω μάχες και να κερδίζω. Αυτή είναι η ζωή μου, ποτέ δεν έκρυψα πως μου αρέσουν τα δύσκολα. Είναι τρόπος ζωής για μένα. Με εξιτάρει! Θα πεθάνουμε στο γήπεδο εγώ και οι παίκτες μου, για να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια που χρειάζονται».

     

    -Κάπως έτσι σας βγήκε το παρατσούκλι, «Τίγρης»;
    -«(Γελάει) Αυτό μου το έβγαλαν όταν ήμασταν νέοι και θα το κουβαλάω μέχρι τα γεράματα».

    -Η έδρα πιστεύετε πως θα παίξει ρόλο στην έκβαση του αγώνα με τον Κολοσσό;

    -«Είμαι σίγουρος γι΄αυτό! Η Καλαμίτσα αποτελεί από τα γήπεδα που προσελκύουν πολύ κόσμο, χωρίς παρατράγουδα και πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Πιστεύω και ελπίζω πως το Σάββατο ο κόσμος μας θα είναι εκεί και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον έναν από τους τρεις στόχους μας».

     

    -Η σχέση σας με τον κόσμο θα έλεγα πως είναι… ερωτική;
    -«Αυτό που συμβαίνει από τη μέρα που ήρθα είναι απίστευτο! Με σταματάει ο κόσμος στο δρόμο και με κάθε τρόπο μου δείχνει τη στήριξη του και την αγάπη του. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου και το μόνο που θέλω είναι να έρχονται στο γήπεδο, τους χρειαζόμαστε όλους, κανένας δεν περισσεύει».

     

    -Ποιο είναι για σας το ματς-κλειδί;
    -«Το κάθε ματς έχει τη δική του σημασία σίγουρα, όμως αυτό με τον Κολοσσό είναι δίχως αύριο. Εάν το χάσουμε, χανόμαστε, γι’ αυτό και λέω στους παίκτες μου πως το Α και το Ω της όλης μας προσπάθειας, είναι αυτός ο αγώνας. Κερδίζουμε, ανασαίνουμε και συνεχίζουμε».

     

    -Οι τραυματισμοί πόσο θεωρείτε πως θα σας επηρεάσουν;
    -«Είχαμε πολλά προβλήματα και όπως σας είπα εάν είχαμε τον Μίτροβιτς και τον Μιλόσεβιτς στο Περιστέρι όλα θα ήταν διαφορετικά. Χάρηκα που είδα τα παιδιά τη Δευτέρα να μπαίνουν στο πρόγραμμα και πιστεύω πως το Σάββατο θα τους έχω στη διάθεση μου. Δεν έχω κανέναν παράπονο από την προσπάθεια όλων. Ακόμη και από τη διοίκηση που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι στο πλευρό μας».

     

    Τα εισιτήρια με τον Κολοσσό

    Έγιναν γνωστές από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας οι τιμές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν για το παιχνίδι του Σαββάτου (20/4) στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας τονίζει τα εξής:

    -«Η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το Σάββατο 20/04/2013 και ώρα 16.00΄στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, θα αγωνιστεί στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Basketleague, κόντρα στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου και σας χρειάζεται όλους δίπλα της. Μόνο «όλοι μαζί» μπορούμε να βγούμε νικητές και από αυτή τη «μάχη»… Οι τιμές των εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου θα είναι 10 ευρώ (γενική είσοδος). Για τους μαθητές και σπουδαστές η είσοδος θα κοστίζει 5 ευρώ με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας. Δωρεάν θα είναι η είσοδος για τα παιδιά των Ακαδημιών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας καθώς και για τα παιδιά έως 10 ετών, που συνοδεύονται από γονείς, καθώς και για τους άνεργους, με επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑEΔ και ενώ πρώτα έχουν δηλώσει την πρόθεση και το όνομα του στα γραφεία της ΚΑΕ (τηλ. 2510-232.422), μέχρι την Παρασκευή 19/4/2013 και ώρα 12:00. Τέλος, ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ, θα ισχύσει για συγκεκριμένο αριθμό μαθητών (25-30) για καθένα από τα 8 Γυμνάσια της πόλης (πληροφορίες στις διευθύνσεις των σχολείων)».

     

    Comments are closed.