Bookmarks

     

    Ο τροπαιούχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, Άρης Ακροποτάμου συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία στο φετινό θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος μετά τη νίκη πρόκριση σε βάρος της Δόξας Πετρούσας με σκορ (1-0), την προηγούμενη Τετάρτη (10/4) ξεπέρασε με επιτυχία και το εμπόδιο του ΠΑΟ Κοσμίου, στην παράταση, «σφραγίζοντας» έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης με σκορ (2-1). Η ομάδα του Γιώργου Μανάφη με τον κόσμο στο πλευρό της και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα πήρε αυτό που ήθελε σε βάρος του ΠΑΟ Κοσμίου και πλέον έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για μία ανάλογη συνέχεια και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Γκολ και θέαμα

    Τόσο η ομάδα του Άρη Ακροποτάμου όσο και η αντίστοιχη του ΠΑΟ Κοσμίου, παρουσία αρκετών φιλάθλων, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής και το 90λεπτο του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ (1-1). Η αναμέτρηση προσέφερε πολλές συγκινήσεις και φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες με τους γηπεδούχους να δημιουργούν περισσότερες καλές στιγμές στην αντίπαλη εστία. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Γιώργου Μανάφη σημειώθηκε στο 20΄ όταν από καλή θέση ο Β. Παπαδόπουλος έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ Κοσμίου Πουλακίδας εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Στο 35΄ ήρθε η απάντηση για την ομάδα του ΠΑΟ Κοσμίου, όταν ο τερματοφύλακας του Άρη Ακροποτάμου χρειάστηκε να πραγματοποιήσει διπλή έξοχη απόκρουση, και εξουδετερώνοντας τον κίνδυνο που διαγράφονταν στην ομάδα του αρχικά στο πρώτο σουτ του Σταύρου και στη συνέχεια σε νέο σουτ από τον Χρανιώτη. Στο 41΄ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει «κεφάλι» στο σκορ όταν ο Σολακίδης από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55΄ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την επιτυχία ενός γκολ όταν ο Κάμπατζης έπιασε δυνατό σουτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ Κοσμίου, Πουλακίδας ήταν σε ετοιμότητα αποσοβώντας την παραβίαση της εστίας του. στο 80΄ μετά τη σέντρα σουτ του Σάσσου ο Β. Παπαδόπουλος έπιασε από ευνοϊκή θέση έπιασε σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ ενώ το τελευταίο 5λεπτο ήταν «όλα τα λεφτά» της αναμέτρησης. Και αυτό γιατί στο 87΄ οι φιλοξενούμενο πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Τότε ο Πεχλιβανίδης με σουτ δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Ακροποτάμου Χατζηνικολή γράφοντας το (0-1). Όμως στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Β. Παπαδόπουλος έπιασε σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα Πουλακίδα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην 30λεπτη παράταση εκεί όπου οι γηπεδούχοι πέτυχαν το «χρυσό» γκολ και πήραν τη νίκη πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ήταν το 5΄ της παράτασης όταν ο Σάσσος ανατράπηκε από τον Κουφιώτη μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟ Κοσμίου και αμέσως ο διαιτητής της αναμέτρησης Κοτσάνης της Ε.Π.Σ. Δράμας σφύριξε την εσχάτη των ποινών. Ένα πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιώργος Μανάφης ο οποίος ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (2-1). Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει τη νίκη τους αν στο 110΄ ο Σάσσος εξαπέλυσε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πουλακίδα.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Καλός ήταν σε γενικές γραμμές στα σφυρίγματά του ο διαιτητής της αναμέτρησης Κωνσταντίνος Πουλακίδας της Ε.Π.Σ. Δράμας. Με καλές υποδείξεις και οι βοηθοί του Στέργιος Ανδρέογλου και Αθανάσιος Χατζηαθανασιάδης. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Άρης Ακροποτάμου: Χατζηνικολής, Μεμούρης (87΄ Αμιάδης), Καμπερίδης, Τσέπα, Σεφερίδης, Σολακίδης, Μαλακογιάννης (56΄ Σάσσος), Καραγιαννίδης, Τσορμπαντζής (75΄ Μανάφης), Παπαδόπουλος, Κάμπατζης.

     

    ΠΑΟ Κοσμίου: Πουλακίδας, Βαλσάμης, Κωνσταντινίδης, Κουφιώτης, Τρίχας, Καμπιώτης, Χρανιώτης (60΄ Γεμενετσής), Σταύρου, Μορφακίδης (78΄ Δήμου), Πεχλιβανίδης.

     

     

    Το πανόραμα του 1ου ομίλου

    1η φάση

    Έβρος Σουφλίου-Π. Μελάς Κουτσού 1-0

    Άρης Ακροποτάμου-Δόξα Πετρούσας 1-0

    Ρεπό είχε ο ΠΑΟ Κοσμίου

     

    2η φάση

    Άρης Ακροποτάμου-ΠΑΟ Κοσμίου 2-1 παρ.

    Ρεπό είχε ο Έβρος Σουφλίου

     

    3η φάση-Τελικός

    Τετάρτη (24/4, 16.30)

    Άρης Ακροποτάμου-Έβρος Σουφλίου

    One Response to “Ο Γιώργος Μανάφης σε ρόλο εκτελεστή και υπηρεσιακού προπονητή τον Άρη Ακροποτάμου σε νίκη-πρόκριση με (2-1) σε βάρος του ΠΑΟ Κοσμίου – Για τη 2η φάση στον 1ο όμιλο του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος περιμένοντας στον τελικό το Σουφλί”