Bookmarks

     

    Πλήρη αντιστροφή του βαρύ κλίματος που υπήρχε στο στρατόπεδο της ΠΑΕ Καβάλα με τους ποδοσφαιριστές να μην κατέρχονται να αγωνιστούν στους επίσημους αγώνες του πρωταθλήματος της Football League μετά την απόφαση την οποία έλαβαν λόγω των οφειλών τους προέκυψε τις τελευταίες ώρες σήμερα με τους ίδιους να αναθεωρούν την αρχική τους πρόθεση. Και αυτό γιατί οι παίκτες της Καβάλας μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα (17/4) στα γραφεία της ΠΑΕ Καβάλα με τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Τσαλίκη πείστηκαν ότι παρά τα όσα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ότι παρά τα χρήματα τα οποία έχουν να εισπράττουν από δεδουλευμένα, να κατέβουν για να αγωνιστούν την ερχόμενη Κυριακή (21/4) στο δύσκολο εκτός έδρας και γειτονικό ντέρμπι, στη Δράμα με την τοπική Δόξα.

     

    «Νερό στο κρασί τους»

    Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες της Καβάλας «έβαλαν νερό στο κρασί τους» και αναθεώρησαν την αρχική τους πρόθεση, ναι μεν να συμμετάσχουν στις προπονήσεις όχι όμως και στους αγώνες του πρωταθλήματος της Football League. Το σίγουρο είναι ότι η σημερινή μέρα ήταν μία μέρα ιδιαίτερα κρίσιμη και πολύ καθοριστική για το παρόν αλλά και για το μέλλον της ομάδας αφού είναι γνωστό πως οι «Αργοναύτες» σε περίπτωση που δεν κατέβαιναν για να αγωνιστούν στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, ο Α.Ο.Κ. δε θα έχανε μόνο το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ (3-0), θα υπήρχε αφαίρεση βαθμών, βαρύ χρηματικό πρόστιμο και ταυτόχρονα ακόμα χειρότερες συνέπειες για τη συνέχεια.

     

    Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Κώστας Τσαλίλης

    Το σίγουρο είναι ότι τον πλέον καταλυτικό ρόλο στη θετική τροπή του όλου θέματος έπαιξε σήμερα Τετάρτη (17/4) ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Καβάλα Κώστας Τσαλίκης ο οποίος από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι είχε σειρά συναντήσεων, με έναν έναν ξεχωριστά τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της Καβαλιώτικης ΠΑΕ. Εκεί ο ίδιος «καταθέτοντας» ψυχή σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του www.kavalagoal.gr έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι η ομάδα αν δεν κατέβει για να αγωνιστεί θα υπάρχουν τραγικές συνέπειες γι’ αυτή και θα «αμαυρωθεί» η ιστορία της. Τελικά οι ποδοσφαιριστές πείστηκαν και έτσι ο Α.Ο.Κ. θα κατέβει την ερχόμενη Κυριακή (21/4) να αγωνιστεί κανονικά στο Δημοτικό γήπεδο της Δράμας με αντίπαλο τη Δόξα, για την 35η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

     

    Ο Κώστας Τσαλίκης στο www.kavalagoal.gr

    Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Καβάλα Κώστας Τσαλίκης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο www.kavalagoal.gr με αφορμή τις τελευταίες-σημερινές ευχάριστες εξελίξεις και κυρίως εκείνες οι οποίες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι παίκτες του Α.Ο.Κ. αναθεώρησαν την αρχικά ειλημμένη απόφασή τους να μην κατέβουν στους αγώνες που ακολουθούν για το πρωτάθλημα της Football League, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας.

     

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Κώστας Τσαλίκης στο www.kavalagoal.gr έχει ως εξής:

     

    -Κύριε Τσαλίκη οι παίκτες της Καβάλας αναθεώρησαν την αρχική τους απόφαση και η ομάδα θα κατέβει κανονικά για να αγωνιστεί κόντρα στη Δόξα Δράμας. Ποια ήταν τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιήσατε στις συναντήσεις που είχατε μαζί τους για να αντιστραφεί το κλίμα;

    -«Είχα μία συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές και οι ίδιοι αποφάσισαν προς τιμήν τους, να κατέβουν για να αγωνιστούν κανονικά τόσο στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας όσο και στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Football League μέχρι να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε και ο Α.Ο.Κ. να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με αξιοπρέπεια».

     

    -Χθες Τρίτη (16/4) είναι γνωστό ότι αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών που επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργο Τσοκτουρίδη ανακοίνωσαν την ειλημμένη απόφασή τους να μην κατεβούν να αγωνιστούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος λόγω των χρημάτων που έχουν να λαμβάνουν. Σε λιγότερο από 24 ώρες το κλίμα αντιστράφηκε. Εσείς ως τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ που διαχειριστήκατε το όλο θέμα πως προσπαθήσατε να πείσετε τους ποδοσφαιριστές;

    -«Σ’ αυτήν την κατάσταση αλλά και στο χρονικό σημείο το οποίο βρισκόμαστε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς επιχειρήματα για να πείσεις τον οποιονδήποτε αλλά χρησιμοποιείς την αλήθεια. Μία αλήθεια η οποία είναι γνωστή σε όλους αφού είναι γνωστό ότι η ομάδα αντιμετωπίζει τα προβλήματά της σε οικονομικό επίπεδο και προς το παρόν δε διαφαίνονται στον ορίζοντα κάποιες λύσεις. Ωστόσο εκείνο το οποίο τους μετέφερα και εκείνο το οποίο είναι σίγουρο, είναι το γεγονός ότι κανένας, είτε ποδοσφαιριστής είναι αυτός είτε και οποιοσδήποτε άλλος σε μία ομάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της απόφασης στερώντας την ομάδα για να μην κατέβει για να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το πράξει κανένας. Αυτά τα θέματα τα χειρίζονται εκείνοι οι οποίοι κρατάνε την τύχη της ομάδας στα χέρια τους, όχι οι ποδοσφαιριστές ούτε βέβαια οποιοσδήποτε άλλος είτε βρίσκεται εντός αποδυτηρίων του Α.Ο.Κ. είτε είναι υπάλληλος της ομάδας».

     

    -Κύριε Τσαλίκη θεωρείτε ότι η απόφαση των ποδοσφαιριστών, η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά την Κυριακή (21/4) στη Δράμα με την τοπική Δόξα, αποτελεί μία απόφαση τους τιμάει ιδιαίτερα, με βάση βέβαια τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και τις καθυστερήσεις των πληρωμών;

    -«Βεβαίως είναι μία απόφαση γενναία και τους τιμάει ιδιαίτερα. Άλλωστε γνωρίζουμε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα στις καθυστερήσεις των πληρωμών τους. Σίγουρα είμαστε όλοι μαζί τους αφού και εμείς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με αυτούς, στις καθυστερήσεις των πληρωμών και σε ότι αφορά το οικονομικό πρόβλημα. Είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα και δεν αλλάζει τίποτα. Αλλά από κει και πέρα θέλω να σας πω ότι άλλο είναι το να έχεις να παίρνεις χρήματα και άλλο το να παίρνεις μια απόφαση για να μην κατέβεις να αγωνιστείς σε επίσημους αγώνες του πρωταθλήματος. Άλλωστε τους είπα και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχα μαζί τους ότι κανένας δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος, με όποια συνέπεια κι αν υπάρχει».

     

    -Κύριε Τσαλίκη δεδομένη θα πρέπει να θεωρήσουμε και την ανησυχία των φιλάθλων οι οποίοι πληροφορήθηκαν μόλις χθες Τρίτη (16/4) ότι η ομάδα δε θα κατέβει για να αγωνιστεί στη Δράμα. Σήμερα Τετάρτη (17/4) το κλίμα έχει αντιστραφεί. Εσείς προσωπικά ως τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Καβάλα ποιο μήνυμα θέλετε να τους στείλετε εν όψει του γειτονικού ντέρμπι;

    -«Κοιτάξτε κύριε Πετρόπουλε, για να είμαστε ειλικρινείς στην παρούσα χρονική στιγμή το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να στείλουμε κανένα απολύτως μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας μας και σ’ αυτούς που πραγματικά την αγαπούν. Αν θέλουμε πραγματικά να τους κοιτάμε στα μάτια. Και εγώ προσωπικά θέλω να τους κοιτάω στα μάτια όλους. Δεν μπορείς να στείλεις δηλαδή κανένα απολύτως μήνυμα στους φιλάθλους όταν εκείνοι από την πλευρά τους, εκείνοι που αγαπούν πραγματικά την ομάδα περνούν μαζί με την ομάδα και μαζί με όλους εμάς φαντάζομαι τον ίδιο «Γολγοθά». Είτε αυτό ισχύει σε καθημερινή βάση είτε στους επίσημους αγώνες του πρωταθλήματος εντός αλλά και εκτός έδρας. Τι να πεις άλλωστε σ’ αυτούς τους ανθρώπους και τι μπορείς να τους υποσχεθείς όταν η ομάδα αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης τους τελευταίους μήνες. Και αυτό το οποίο καταφέρνει να υλοποιήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League με αξιοπρέπεια».

     

    -Ωστόσο κύριε Τσαλίκη ο Α.Ο.Κ. χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό του μιας και ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα με τη Δράμα με τη Δόξα. Έτσι δεν είναι;

    -«Βεβαίως και αυτό ισχύει, βεβαίως και η ομάδα χρειάζεται τον κόσμο δίπλα της. Άλλωστε στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Α.Ο.Κ. παρουσιάζεται ως μία νεανική ομάδα και οπότε όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα νεαρά παιδιά που φοράν τη φανέλα στους επίσημους αγώνες του πρωταθλήματος και ξεκινάν τώρα την καριέρα τους, πόσο ανάγκη έχουν τον κόσμο της ομάδας δίπλα τους».

     

    -Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. υπαναχώρησαν της αρχικής θέσης τους, δεδομένης της δική σας πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε είναι κάτι το οποίο σας δικαιώνει προσωπικά;

    -«Όχι σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι έτσι. Αντίθετα όσες φορές χρειάζεται να μπω σε τέτοια διαδικασία αισθάνομαι όλο και περισσότερο εκτεθειμένος».

     

    Comments are closed.