Bookmarks

     

    Το «πικρό ποτήρι της ήττας» ήπιε ο Α.Ο.Κ. την Κυριακή (31/3) αφού έχασε από τον Απόλλων Σμύρνης του Αλέκου Βοσνιάδη στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με σκορ (1-2). Πρόκειται για μία ήττα η οποία σε γενικές γραμμές δεν ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο έδειξαν οι δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να είναι πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, να βλέπουν δύο φορές την μπάλα να σταματάει στα αντίπαλα δοκάρια και να γνωρίζουν στο τέλος την ήττα. Μία ήττα η οποία φέρνει αρκετά πίσω τους «Αργοναύτες» στην προσπάθεια που καταβάλλουν να πλησιάσουν τη διαχωριστική γραμμή του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στα play-off. Αντίθετα το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη με τους τρεις βαθμούς της νίκης που κατέκτησε έκανε το πλέον καθοριστικό βήμα για απ’ ευθείας άνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

     Το φιλμ του αγώνα

    Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έκανε ένα ακόμα μεγάλο «διπλό» στον δεύτερο γύρο και βρίσκεται μόνος πρώτος στη βαθμολογία έχοντας 55 βαθμούς, αφήνοντας δυο πίσω του τον Εργοτέλη και τρεις τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα του Βοσνιάδη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ισοφαρίστηκε δέκα λεπτά περίπου πριν το τέλος όμως κατάφερε κι αντέδρασε άμεσα και έτσι πήρε τρεις σπουδαίους βαθμούς στην κούρσα για τον τίτλο και την απευθείας άνοδο. Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν κινητικός από το ξεκίνημα και στο 29’ κατάφερε με τον μόνιμο σκόρερ της στα τελευταία παιχνίδια, τον Μιχάλη Μανιά, να πάρει προβάδισμα μέσα στην Καβάλα. Ειδικότερα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο μετά την πάσα του Φαρινόλα κάτοχος της μπάλας έγινε ο Μανιάς ο οποίος με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αποστολίδη ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα κρατούσε ανέπαφη την εστία του γράφοντας το (0-1). Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου φάνηκε πως οι γηπεδούχοι ήθελαν να αντιδράσουν, ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Όμως στο 60’ ο Πάτο διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή της αναμέτρησης και για τους «Αργοναύτες» έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα αφού αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά η Καβάλα εξακολουθούσε και πίεζε την εστία του Απόλλων Σμύρνης και στο 61’ ο Θεοδωρίδης με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Όμως στο 79’ οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου μετά από μονοκόμματο σουτ για να διαμορφωθεί το (1-1). Και ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν κοπάσει από πλευράς των Καβαλιωτών φιλάθλων σ’ αυτό το χρονικό σημείο του αγώνα, ήταν που έδειξε χαρακτήρα ο Απόλλων Σμύρνης, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα. Ο Τσιλιγκίρης ήταν αυτός που έκανε-σέντρα σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με σκορ (1-2). Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κατσίκης έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, πέρασε και τον τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό (1-3) για τον Απόλλωνα.

     

    Παράπονα για τη διαιτησία

    Σε μία ακόμη αναμέτρηση πολλά ήταν τα παράπονα των Καβαλιωτών φιλάθλων για τη διαιτησία και πιο συγκεκριμένα για τον ρέφερι Γ. Φουκάκη της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου. Βοηθοί του ήταν οι συμπατριώτες του Φίλιππος Λιανδράκης και Ιωάννης Κουράκης με τέταρτο διαιτητή αγώνα τον Γιώργο Κυριαζίδη της Ε.Π.Σ. Έβρου. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Καλαγκάνης, Τριποτσέρης και Φαρινόλα ενώ στο 60’ όπως προαναφέραμε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πάτο μετά από μία ομολογουμένος ανόητη ενέργειά του να διαμαρτυρηθεί έντονα προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Αποστολίδης, Παγώνης, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός (78′ Τάσιτς), Ντουτσαρίδης, Κοτίτσας, Ντος Σάντος (56′ Παπαδόπουλος), Πλιάγκας (68′ Ντόσης), Πάτο, Θεοδωρίδης.

     

    Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Ρόβας (89′ Καραδέμητρος), Καμαρά, Φαρινόλα (64′ Λεοντίου), Τσιλιγκίρης (83′ Κιάσσος), Κατσίκης, Μανιάς.

    Comments are closed.