Bookmarks

     

    Για όλους και για όλα μίλησε στο www.kavalagoal.gr ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης παραχωρώντας μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο ίδιος παρουσιάστηκε όσο ποτέ άλλοτε αποκαλυπτικός με τα λεγόμενά του και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα. Μας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της τοπικής Ένωσης, για τα ερεθίσματα τα οποία υπήρξαν στο να διοργανωθούν συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς σε όλο το Νομό Καβάλας ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της διαιτησίας.

     

    Υπογράμμισε ότι οι σχέσεις της Ε.Π.Σ. Καβάλας με την Επιτροπή Διαιτησίας είναι αρμονικές ενώ έκανε αναφορά και στα παράπονα τα οποία καταγράφονται για την Καβαλιώτικη διαιτησία από παράγοντες και σωματεία. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης τόνισε ότι θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων υποδομής ενώ αποκάλυψε στο www.kavalagoal.gr ότι αναμένονται αναδιαρθρώσεις στα πρωταθλήματα και πιθανόν από τη League να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Βέβαια θα ήταν παράλειψη να μη ρωτούσαμε τον Χαράλαμπο Ευσταθιάδη για τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Ο ίδιος άφησε ασχολίαστη την υποψηφιότητα του Κώστα Γάκη και υπογράμμισε ότι εάν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές η παράταξή του θα τις κέρδιζε 101%.

     

    Η αποκαλυπτική  συνέντευξη του Χαράλαμπου Ευσταθιάδη στο www.kavalagoal.gr:

    Αναλυτικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας Χαράλαμπος Ευσταθιάδης παραχώρησε την εξής συνέντευξη στο www.kavalagoal.gr:

     

    -Κύριε Πρόεδρε οδεύουμε προς την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Καβάλας και ήδη έχουμε διανύσει ένα μεγάλο μέρος των αγώνων μπαράζ στα γκρουπ ανόδου και υποβιβασμού. Μέχρι τώρα εσείς ως διοργανώτρια αρχή κατά πόσο είσαστε ικανοποιημένοι από τη διεξαγωγή αυτών των πρωταθλημάτων;

    -«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, και ήδη όπως γνωρίζετε έχει τελειώσει η πρώτη φάση στα γκρουπ ανόδου και υποβιβασμού και πλέον έχουμε μπει στη δεύτερη φάση. Γενικότερα είμαστε ικανοποιημένοι και την ικανοποίηση αυτή την «εισπράξαμε» και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήσαμε με τους εκπροσώπους των σωματείων ανά κατηγορία. Ιδιαίτερα προβλήματα θέλω να σας πω ότι δεν παρατηρήθηκαν και κάποια μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν αυτά είχαν να κάνουν με μεμονωμένες καταστάσεις ζητημάτων διαιτησίας. Μάλιστα είναι γνωστό ότι τα τελευταία 4 χρόνια, ως Ε.Π.Σ. Καβάλας έχουμε δημιουργήσει 4 σχολές διαιτησίας, βγήκαν 50 περίπου νέου διαιτητές και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τους δώσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να έχουν τη δυνατή καλύτερη παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους. Το σίγουρο είναι ότι λάθος αποφάσεις από πλευράς διαιτητών θα υπάρχουν. Εμάς μας ενδιαφέρει, να μην υπάρχουν εσκεμμένες αποφάσεις. Κατά τα άλλα πιστεύω ακράδαντα ότι τα πρωταθλήματα μέχρι τώρα κύλισαν αλλά και θα συνεχίσουν να κυλάν ομαλότατα.

     

    -Ως Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Κ. κύριε Ευσταθιάδη έχετε πραγματοποιήσει μία σειρά συναντήσεων σε διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού με εκπροσώπους ερασιτεχνικών σωματείων. Σ’ αυτές τις συναντήσεις τι «εισπράξατε» από εκείνους που ασχολούνται με το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

    -«Στο ερώτημά σας θα ήθελα να πω ότι πήραμε πολλά ερεθίσματα από τα γήπεδα στα οποία ως Διοίκηση κάθε Σαββατοκύριακο δίνουμε το παρών μας. Στις συζητήσεις που κάναμε διαπιστώσαμε ότι υπήρξε και μάλιστα αρκετά μεγάλη άγνοια σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή των κανονισμών αγώνων ποδοσφαίρου αλλά και άγνοια σε θέματα διαιτησίας. Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας προχωρήσαμε στο να ενημερώσουμε με συγκεκριμένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε σε όλο το Νομό Καβάλας, για την ενημέρωση εκείνων που εμπλέκονται με το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σε θέματα δηλαδή πέναλτι, κόκκινης κάρτας, οφσάιντ. Το οργανώσαμε, το προχωρήσαμε και το ενδιαφέρον που υπήρξε αποδεικνύει το ότι οι εκδηλώσεις αυτές στέφθηκαν με επιτυχία. Μεγαλύτερη δε επιτυχία είχαν οι συγκεντρώσεις στον Δήμο Καβάλας και στη Θάσο. Εκδηλώσεις οι οποίες ήθελα να σας πω ότι θα συνεχιστούν και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο».

     

    -Βέβαια κύριε Πρόεδρε δεν έχετε εισπράξει μόνο θετικά αλλά και αρνητικά από τους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων του Νομού μας. Ποια είναι αυτά;

    -«Η έλειψη ενημέρωσης εκείνων που ασχολούνται με το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν το κίνητρο και το αρνητικό που καταγράψαμε προκειμένου να ασχοληθούμε με τις ημερίδες. Σε ότι έχει να κάνει δηλαδή με τους κανόνες διεξαγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα».

     

    -Οι σχέσεις σας με την Επιτροπή Διαιτησίας ποιες είναι;

    -«Σαφέστατα οι σχέσεις μας είναι αρμονικές. Μάλιστα στη συγκεκριμένη Επιτροπή υπάρχουν και δύο μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Μέχρι τώρα λειτουργήσαμε άψογα και το σημαντικότερο είναι ότι δεν παρατηρήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπάρχει ο κύριος Βασίλης Κυριακούδης με την ιδιότητα του Αρχιδιαιτητή με πρόεδρο τον Γιάννη Βαμβακά  και θεωρώ ότι η παρουσία της Επιτροπής μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται ως επιβλητική και ιδιαίτερα ουσιαστική».

     

    -Ωστόσο κύριε Ευσταθιάδη κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου που διανύουμε υπήρξαν από πλευράς παραγόντων παράπονα για τη διαιτησία.

    -«Βεβαίως υπήρξαν και θα υπάρξουν. Ωστόσο εκτιμώ απόλυτα ότι τίποτα δεν ήταν εσκεμμένο. Όταν πέσει στην αντίληψή μας ότι κάτι, πιθανόν να είναι εσκεμμένο, προχωράμε στη διασταύρωσή του και λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα. Αλλά ωστόσο εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι το ότι, για να στραφείς εναντίον κάποιου διαιτητή θα πρέπει να έχει ακλόνητες αποδείξεις για να επικυρώσεις κάτι τέτοιο. Στόχος μας είναι να βοηθηθεί η Καβαλιώτικη διαιτησία όσο περισσότερο γίνεται και κυρίως οι νέοι διαιτητές. Όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο και ανεβαίνουν νέοι ποδοσφαιριστές έτσι πρέπει να γίνεται και στη διαιτησία για να υπάρξει εξέλιξη».

     

    -Δηλαδή δεν υπήρξε κάποια υποψία ή κρούσμα πρόθεσης να αδικηθεί μία ομάδα;

    -«Πρόθεση όχι, δεν υπήρξε καμία απολύτως. Κακή διαχείριση από έναν διαιτητή σε παιχνίδι ναι. Και μάλιστα από έμπειρους διαιτητές, από διαιτητές οι οποίοι δεν πρέπει να κάνουν λάθη».

     

    -Έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα από πλευράς της Ε.Π.Σ. Καβάλας στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των τμημάτων υποδομής. Θα θέλαμε ένα σχόλιο επ’ αυτού.

    -«Ο θεσμός των παιδικών και εφηβικών πρωταθλημάτων που διοργανώνουμε σίγουρα θα συνεχιστεί. Ήδη έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα μέχρι τώρα και πρόθεσή μας είναι να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Βέβαια μέσα στις προθέσεις μας είναι να αγωνίζονται όσο περισσότερο μικροί ποδοσφαιριστές γίνεται και στα ανδρικά πρωταθλήματα τα οποία διοργανώνονται. Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι και αυτό αποδεικνύεται από την τεράστια συμμετοχή που υπάρχει αλλά και από το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν τα ίδια τα σωματεία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τέτοια πρωταθλήματα που διεξάγονται στο Νομό μας δε διεξάγονται πουθενά σε άλλους Νομούς της χώρας».

     

    -Κύριε Ευσταθιάδη φημολογείται ότι με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, δε θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από αυτές που συμμετέχουν σήμερα στο πρωτάθλημα της League. Η δική σας εκτίμηση για το θέμα αυτό ποια είναι;

    -«Έχουμε ήδη στα χέρια μας τα αιτήματα των παραγόντων όλων των σωματείων και τα οποία έχουμε επεξεργαστεί. Έχουμε μάλιστα στα χέρια μας και την εξουσιοδότηση από πλευράς των σωματείων για πιθανή αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Έγιναν συγκεντρώσεις ανά κατηγορία και υπάρχει μία άποψη η οποία έχει να κάνει με την αύξηση των ομάδων που θα συμμετέχουν στα νέα πρωταθλήματα. Αν τελικά γίνει πράξη η θέληση των σωματείων για αύξηση σε 20 ομάδες τότε εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να εισακούσουμε την άποψή τους. Πιο συγκεκριμένα εμείς είμαστε αυτοί ως Διοίκηση οι οποίοι θα αποφασίσουμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των σωματείων και τι πραγματικά θέλουν αυτοί, σεβόμενοι τη δική τους θέληση».

     

    -Η πρόθεση η δική σας δηλαδή ποια είναι;

    -«Αυτό που επικράτησε είναι το να γίνουν 3 κατηγορίες με τη συμμετοχή 20 ομάδων στην κάθε μία. Η άποψη είναι σεβαστή, θα το οργανώσουμε εμείς όσο καλύτερα γίνεται και μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση εμείς θα οδηγηθούμε. Να μην υποβιβαστεί δηλαδή καμία ομάδα από την League».

     

    Να αλλάξουμε θέμα κύριε Ευσταθιάδη και να σας ρωτήσουμε αν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

    -«Πάντοτε υπάρχει ένα προεκλογικό κλίμα. Αυτό ισχύει και τώρα. Από την ημέρα που τελειώνουν οι εκλογές ξεκινάει η προεκλογική περίοδος για τις επόμενες εκλογές. Για μας ήρθε η ώρα που θα πρέπει να ξεκινήσουμε και να εντείνουμε τα βήματά μας εν όψει των εκλογών που έρχονται. Ήδη έχει συγκροτηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου που θα κατεβάσουμε».

     

    -Πρόσφατα κύριε Ευσταθιάδη είχαμε και την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του Κώστα Γάκη ως επικεφαλής συνδυασμού για τις εκλογές που έρχονται στην Ε.Π.Σ. Καβάλας. Ένα σχόλιο θα θέλαμε.

    -«Δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω κάποιο σχόλιο για την υποψηφιότητα του Κώστα Γάκη. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σαφέστατα έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, και να κριθεί από τα σωματεία του Νομού μας. Δεν μπορεί να υπάρξει αποκλεισμός για κανέναν. Εμείς πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και θεωρώ ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι για να ασκηθεί κριτική στον τρόπο με τον οποίο διοικούμε. Όποιος θέλει λοιπόν κατεβαίνει ως επικεφαλής είτε ως απλός υποψήφιος και από κει και πέρα θα κριθεί ανάλογα από τα σωματεία και τους εκπροσώπους τους».

     

    -Και μία υποθετική ερώτηση κλείνοντας τη συζήτησή μας. Αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης της Ε.Π.Σ. Καβάλας πιστεύετε ότι θα τις κερδίζατε;

    -«Θα τις κερδίζαμε και μάλιστα 101%».

    Π.Β.Π.


    Comments are closed.