Bookmarks

     

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις τάξεις της φίλαθλης κοινής γνώμης των «Αργοναυτών» αλλά και των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης δημοσίευμα το οποίο αναρτήθηκε στο ελληνικό αθλητικό blog «dikisports.blogspot.gr» του γνωστού δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη, με τίτλο: «Νίπτει τα χέρια του ο Ξανθός, για Ηρακλή, Βόλο και Καβάλα». Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) μπορεί να θέλει να συναποφασίσει στο θέμα της αποκατάστασης, των ΠΑΕ Καβάλας, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αλλά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης μάλλον έχει άλλες απόψεις.

     

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης δεν προτίθεται να αναμιχθεί σε θέματα αυτοδιοίκητου, καθώς θεωρεί ότι μόνο οι ποδοσφαιρικοί φορείς έχουν δικαίωμα να επιλέξουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται οι τρεις ΠΑΕ.

     

    Προκάλεσε αναστάτωση

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει προκαλέσει την αναστάτωση στα «στρατόπεδα» των τριών ΠΑΕ καθώς και στις τάξεις της φίλαθλης κοινής γνώμης των ομάδων. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι η αναστάτωση αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι άπαντες στην ΠΑΕ Καβάλα, την αντίστοιχη του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης περίμεναν την έλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη από το Λονδίνο, στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ευρεία σύσκεψη ώστε οι αρμόδιοι φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Καβάλας να συναποφασίσουν για την αποκατάσταση της αδικίας και τη συμμετοχή του Α.Ο.Κ., του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Το σίγουρο πάντως είναι ότι και το Σαββατοκύριακο που έρχεται αναμένεται να κυλίσει χωρίς καμία απολύτως εξέλιξη και το σίγουρο είναι ότι στο χρόνο που ήδη χάθηκε και χαρακτηρίζεται ως υπερπολύτιμος, ανούσια θα προστεθεί κι άλλος.

     

    Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσοκτουρίδη

    Στις 30 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Football League και ουδείς γνωρίζει μέχρι σήμερα πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα και ποιες θα είναι αυτές. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αρκετές ομάδες από αυτές που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League έχουν προβλήματα στη στελέχωση του φακέλου τους για την αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πάντως μιλώντας στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι το αργότερο μέχρι τις επόμενες ημέρες το όλο θέμα θα έχει κλείσει.

     

    Χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης δήλωσε τα εξής σήμερα Παρασκευή (3/8):

    -«Ελπίζω πως ότι και να γίνει είτε αυτό είναι καλό είτε κακό, αυτό θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (6/8) ή την ερχόμενη Τρίτη (7/8). Δηλαδή αυτό το πράγμα δεν μπορεί να τραβήξει άλλο. Έχουν περάσει πάρα πολλοί μήνες που ταλαιπωρούμαστε περιμένοντας αυτή την απόφαση. Πλέον θα πρέπει οι πολιτικοί μας και από αυτούς πλέον εξαρτάται, αυτό άλλωστε μας ξεκαθάρισε τόσο ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής Πιλάβιος όσο και ο Πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης, ότι πλέον δηλαδή χρειάζεται πολιτική απόφαση. Θα πρέπει λοιπόν οι 4 Βουλευτές του Νομού Καβάλας να ανασκουμπωθούν αλλά και οι Βουλευτές των υπολοίπων δύο Νομών προκειμένου να πιέσουν ώστε να υπάρξει μία απόφαση η οποία θα εκδοθεί και μάλιστα άμεσα. Οπότε αν λοιπόν πράξουν αυτό το οποίο οφείλουν να πράξουν τότε εκτίμησή μου είναι ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο άπαντες επιθυμούμε».

    Comments are closed.