Bookmarks

    Περισσότερες από τέσσερις ώρες ήταν διάρκειας η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών-σωματείων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (Ε.Π.Σ. Καβάλας), η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Γαλαξίας» στην Καβάλα. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης το «παρών» έδωσαν συνολικά 45 εκπρόσωποι των σωματείων που ανήκουν στο δυναμικό της Ε.Π.Σ. Καβάλας ενώ να σημειώσουμε το γεγονός πως κατά τη διάρκειά της, οι τόνοι ανέβηκαν ουκ ολίγες φορές, με τις γκρίνιες των παραγόντων να επικεντρώνονται κυρίως στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία. Παράλληλα να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αναλύθηκαν από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας οι αλλαγές στη διεξαγωγή των νέων πρωταθλημάτων, η μείωση στα εξοδολόγια των συλλόγων, ενώ συζητήθηκε τόσο ο διοικητικός όσο και οικονομικός απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε.

     

    Αναφορά στον Α.Ο.Κ.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης, αρχικά έκανε αναφορά στον Α.Ο.Κ., τονίζοντας πως λύση θα δοθεί τις επόμενες ημέρες, μια και η διοίκηση της ΕΠΟ βρισκόταν στην Πολωνία για λογαριασμό της Εθνικής ομάδας. Ακολούθως, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, χαρακτηρίζοντας πετυχημένη τη διοργάνωση του κυπέλλου, με τα νοκ-άουτ παιχνίδια και τους διπλούς ημιτελικούς.

     

    Οι αλλαγές στα πρωταθλήματα

    Για τους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου αλλά και για τις αλλαγές σε όλες τις κατηγορίες, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης πρόσθεσε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε ενδιαφέρον για άνοδο και παραμονή στις κατηγορίες, με τον ανταγωνισμό να είναι υψηλότερος συγκριτικά με προηγούμενα πρωταθλήματα και τα παρατράγουδα προηγούμενων περιόδων να περιορίζονται στο ελάχιστο. Για την αναδιάρθρωση, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης υπογράμμισε ότι για τους αγώνες μπαράζ που δόθηκαν η Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Καβάλα, κατηγορήθηκε, για υπερβολική δημοκρατία, ενώ ανέφερε ότι το αισιόδοξο ήταν πως όλοι έφευγαν από το γήπεδο αγκαλιασμένοι.

     

    Η League της Ε.Π.Σ. Καβάλας

    Ο Γιώργος Σουφλέρης αναφερόμενος στο πρωτάθλημα της League της Ε.Π.Σ. Καβάλας, σημείωσε μεταξύ των άλλων πως η τακτική επαφή που είχε ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του, ενώ το χαρακτήρισε προθάλαμο της Δ’ Εθνικής.

     

    Τα θέματα της διαιτησίας

    Σχετικά με το θέμα της διαιτησίας, ο Γιώργος Σουφλέρης τόνισε ότι σε μεγάλο βαθμό άγγιξε το άριστο. Σαφώς, κάποιοι αισθάνονται περισσότερο αδικημένοι, όμως ο ίδιος διαβεβαίωσε τίποτε δεν έγινε εσκεμμένα.

     

    Οι μικτές της Ε.Π.Σ.Κ.

    Για τις μικτές ομάδες η αναφορά του ήταν στο γεγονός πως θα επιθυμούσε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από τα σωματεία, ενώ για το μείζον θέμα της παρουσίας ιατρών στο γήπεδο ήταν σαφής: «Ας μη γίνει μια μεταγραφή, αρκεί να υπάρχει γιατρός στα γήπεδα».

     

    Σημαντικά σημεία για τα πρωταθλήματα 2012-13

    – Στα μπαράζ ανόδου σε όλες τις κατηγορίες, θα παίρνουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίζουν στις θέσεις 1-5, ενώ στο γκρουπ υποβιβασμού αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις 6-10. Αλλάζει ο κανονισμός, με τον οποίο ο πρωταθλητής κάθε κατηγορίας μπορούσε να ανέλθει και δύο κατηγορίες.

    – Οι τέσσερις ομάδες της Θάσου, που αγωνίζονταν στον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας, παραμένουν να αγωνίζονται στον ίδιο όμιλο. Η πρόταση της ΕΠΣΚ για χωρισμό από δύο σε κάθε όμιλο απορρίφθηκε.

    – Μειώνονται οι μικροί κατά έναν σε κάθε κατηγορία. Στη Λίγκα, πλέον, θα αρχίζουν δύο παίκτες και θα τελειώνουν δύο, ενώ σε Α’, Β’ κατηγορία θα ξεκινάει ένας και θα τελειώνει ένας.

    –  Η βαθμολογία, με την οποία μια ομάδα θα μπαίνει στα μπαράζ θα διαμορφώνεται ως εξής: Αν μια ομάδα έχει μαζέψει, π.χ. 30 βαθμούς, το άθροισμα της θα διαιρείται δια δύο, δηλαδή θα ξεκινάει με 15. Η αλλαγή έχει να κάνει ότι η διαίρεση δεν γίνεται στη διαφορά μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας ομάδας που μπαίνει στα μπαράζ. Η πρόταση της ΕΠΣΚ ήταν η διαίρεση να γίνεται διά τρία.

    – Οι μεγάλοι (άνω των 33) αυξάνονται. Δικαίωμα να παίξουν είχαν οι 3 από τους 5 του συνόλου. Πλέον, η αναλογία αλλάζει από 5 στους 8.

    – Δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Β’ κατηγορίας στο κύπελλο.

    – Έδρα του τελικού ορίστηκε το Δημοτικό Γήπεδο Ελευθερούπολης.

    – Η ΕΠΣΚ παραιτείται του ποσοστού του 4% που δικαιούνται ως ανταπόδοση από τα σωματεία της Δ’ Εθνικής.

    – Μειώθηκε η ετήσια συνδρομή των σωματείων. ,ετά από πρόταση του Γ. Πριονίδη (Αστ. Φωλιάς) από 160 ευρώ σε 80. Πρόταση της ΕΠΣΚ ήταν να πάει στα 150.

    – Η συμμετοχή στο κύπελλο μειώνεται από 90 σε 80 ευρώ.

    – Οι ομάδες δε θα καταβάλλουν τα 10 ευρώ που απαιτούνταν ως ενίσχυση για ομάδες που κάνουν πιο μακρινά ταξίδια.

    – Για κάθε υποβολή ένστασης, το ποσό μεταβάλλεται από 150 σε 50 ευρώ.

    – Καταργείται το ταμείο αρωγής ποδοσφαιριστών και προτείνεται να γίνει ομαδική ασφάλιση από τα ίδια τα σωματεία.

    – Στα τμήματα υποδομής Κ-15, Κ-13, Κ-11 θα εκδίδονται δελτία ΕΠΟ για τους παίκτες. Στην Κ-9 απαραίτητη είναι η έκδοση κατάστασης υγείας.

    – Ζητήθηκε εξουσιοδότηση από την ΕΠΣ Καβάλας εξουσιοδότηση από τα σωματεία για μελλοντική αναδιάρθρωση στις κατηγορίες. Οι προτάσεις από τα σωματεία θα μπορούν να κατατεθούν μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη 2012.

    Comments are closed.