Bookmarks

     

    «Καυτό» διήμερο με πολλές εξελίξεις για την ΠΑΕ Καβάλα αλλά κυρίως για εκείνες οι οποίες έχουν να κάνουν, με την επαγγελματική κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, είναι αυτό το οποίο διανύουμε με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Γιώργο Τσοκτουρίδη να βρίσκεται στην πρωτεύουσα και να ασκεί εκείνες τις πιέσεις οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας και επιστροφή της Καβαλιώτικης ΠΑΕ στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα να σημειώσουμε το γεγονός ότι σήμερα Τετάρτη (27/6) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης που ταξίδεψε στην πρωτεύουσα, μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Παναγιώτη Μποτσιβάλη έλαβαν μέρος στις εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Superleague.

     

    Μία Γενική Συνέλευση κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος πέντε (5) θέματα με βασικότερο εκείνο της πρότασης των τριών ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν φέτος για αύξηση των ομάδων από 16 σε 19.

     

    Καταψηφίστηκε η πρόταση

    Ύστερα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) τώρα και στην Super League καταψηφίστηκε η πρόταση των ομάδων που υποβιβάστηκαν από το περσινό πρωτάθλημα της Superleague, των ΠΑΕ Εργοτέλη, Παναιτωλικού και Δόξας Δράμας για αύξηση των ομάδων από 16 σε 19. Το συγκεκριμένο μάλιστα θέμα ήταν το πρώτο θέμα στην σημερινή (27/6) έκτακτη Γενική Συνέλευση της Superleague και είχε να κάνει με τις προτάσεις ΠΑΕ-μελών του Συνεταιρισμού ως προς την αναδιαμόρφωση των συνεπειών εκ της μη λήψης άδειας, για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 καθώς και την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος Superleague-ΟΠΑΠ 2012-2013. Να σημειωθεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, επτά (7) ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της πρότασης, τρεις (3) ψήφισαν λευκό και έξι (6) κατά, αλλά απαιτείται το 51% των ψήφων για περάσει μια πρόταση, δηλαδή εννέα ψήφοι. Αναλυτικά, αρνητικές σε αυτό το ενδεχόμενο ήταν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος Αθηνών και ΑΕΚ. Υπέρ ψήφισαν οι υπόλοιπες ΠΑΕ Εργοτέλης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Άρης, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός, ενώ λευκό οι Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα.

     

    Θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση

    Σήμερα Τετάρτη (27/6) λοιπόν τόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργος Τσοκτουρίδης όσο και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Παναγιώτης Μποτσιβάλης, βρέθηκαν στην πρωτεύουσα προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους στους εκπροσώπους των ΠΑΕ που συμμετέχουν σ’ αυτήν, μετά τα σχετικά υπομνήματα τα οποία και απέστειλαν. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Γενική Συνέλευση της Superleague αποφάσισε ώστε να δεχθεί τις δύο ΠΑΕ και κατ’ επέκταση τους εκπροσώπους της στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της η οποία πιθανότατα να γίνει το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου. Και όλα αυτά την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται τόσο στο «στρατόπεδο» της ΠΑΕ Καβάλα όσο και στο αντίστοιχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, σχετικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν οι εν λόγω δύο ΠΑΕ.

     

    Θα παραμείνει στην Αθήνα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης

    Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι οι διεργασίες, οι επαφές αλλά και οι κρίσιμες συναντήσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Καβάλα Γιώργου Τσοκτουρίδη στην Αθήνα θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη (28/6) αφού έχουν προγραμματιστεί συγκεκριμένα ραντεβού με πρόσωπα αλλά και όργανα-εκπροσώπους της αθλητικής κοινωνίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας μας. Πρόκειται για ιδιαίτερα κρίσιμα ραντεβού από τα οποία αναμένεται να εξαρτηθούν πάρα πολλά πράγματα τα οποία θα έχουν να κάνουν με την απόλυτη δικαίωση της ομάδας. Μάλιστα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας στα ραντεβού τα οποία έχουν κλειστεί θα συμμετάσχει και ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής.

     

    Στήριξη από τον Γ. Ιωαννίδη

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης φέρεται ότι έχει δεσμευτεί για στήριξη στους αγώνες που κάνουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Καβάλα αλλά και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προκειμένου να δικαιωθούν. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει εκείνη τη στήριξη προκειμένου ο αγώνας ο οποίος καταβάλλεται να έχει αντίκρισμα.

    Comments are closed.