Bookmarks

    Για όλους και για όλα μίλησε ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Καβάλα Κώστας Τσαλίκης στην αποκλειστική συνέντευξη την οποία έδωσε στο www.kavalagoal.gr με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες είδαν το «φως» της επικαιρότητας και με δεδομένη την επιστροφή της Καβαλιώτικης ΠΑΕ, στις επαγγελματικές κατηγορίες, μετά την απόφαση της Ε.Ε.Α. να εγκρίνει τη νέα σύνθεση του μετοχικού της κεφαλαίου. Ο Κώστας Τσαλίκης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ότι η ΠΑΕ Καβάλα θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Superleague, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια η οποία καταβάλλεται τον τελευταίο καιρό για την οργάνωση των τμημάτων της Καβαλιώτικης ΠΑΕ ενώ μας τόνισε ότι από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της ομάδας θα ρίξουν ιδιαίτερα μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής, θα επιστρέψουν οι παίκτες οι οποίοι μετακινήθηκαν από τα τμήματα U17 και U20 της ΠΑΕ Καβάλα στον ερασιτέχνη ενώ μας υπογράμμισε ότι θα γίνει μία καινούρια προσπάθεια η οποία θα στηρίζεται σε νέα πρόσωπα, νέα οράματα και με την αξιολόγηση αλλά και την αξιοποίηση των ταλέντων.

     

    Η αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Τσαλίκη στο www.kavalagoal.gr

    Αναλυτικά το περιεχόμενο της συνέντευξης του πρώην γενικού αρχηγού της ΠΑΕ Καβάλα ο οποίος θα παραμείνει στο συγκεκριμένο πόστο είναι η εξής:

     

    -Κύριε Τσαλίκη πριν από δύο περίπου εβδομάδες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) ενέκρινε τη νέα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Καβάλα. Θεωρείτε πως με τη συγκεκριμένη απόφασή της έγινε ένα βήμα δικαίωσης της Καβαλιώτικης ΠΑΕ;

    -«Εκείνο το οποίο πιστεύω ακράδαντα είναι το γεγονός ότι χάθηκε αρκετός και μάλιστα πολύ σημαντικός χρόνος, προκειμένου να γίνουν εκείνα τα βήματα τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει ώστε η ΠΑΕ Καβάλα σιγά σιγά να αρχίσει να δικαιώνεται. Από κει και πέρα θεωρώ πως μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) να πάρει μία θετική απόφαση σε ότι έχει να κάνει με την έγκριση της νέας σύνθεσης του μετοχολογίου της ΠΑΕ Καβάλα, τα πράγματα σιγά σιγά άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους. Ήταν μία απόφαση η οποία οδηγεί την ομάδα μας σε μία εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών. Όμως σε καμία περίπτωση η κατηγορία στην οποία θα πρέπει να αγωνιστεί ο Α.Ο.Κ. δε θα πρέπει να είναι άλλη από εκείνη της Superleague. Γιατί ο αφανισμός της ομάδας δεν έγινε ούτε από την κάθοδό της από την Football League αλλά ούτε και από τη Football League 2».

     

    -Κατά πόσο κύριε Τσαλίκη είστε αισιόδοξος ότι η ομάδα στο τέλος θα δικαιωθεί και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα επιστρέψει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου;

    -«Τα πράγματα όπως σας είπα και πριν άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν το δρόμο τους. Βεβαίως και είμαι αισιόδοξος για το ότι μόνο στη Superleague θα πρέπει να αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο η ΠΑΕ Καβάλα. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει ενώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις που διαθέτουμε για να πετύχουμε στο στόχο μας. Η ομάδα θα πρέπει να δικαιωθεί και η αδικία θα πρέπει να αποκατασταθεί σε όλα τα επίπεδά».

     

    -Βέβαια κύριε Τσαλίκη οι αποφάσεις μπορεί να μην έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα αλλά ωστόσο εκτίμησή μας είναι ότι από την πλευρά σας, από την πλευρά της ΠΑΕ Καβάλα δηλαδή ο προγραμματισμός θα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πείτε μας αυτός ο προγραμματισμός σε ποιο επίπεδο βρίσκεται σήμερα;

    -«Ναι… Ναι… Εκείνο το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι το γεγονός ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός. Αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει κάποια πράγματα, κάποιες επαφές έχουν προχωρήσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και δεδομένης της κατηγορίας στην οποία θα αγωνιστούμε τότε θα εντατικοποιηθούν τα βήματά μας αλλά και οι ενέργειές μας προκειμένου να πετύχουμε στους στόχους μας. Αναφέρομαι και στο θέμα του νέου προπονητή, αλλά και των συνεργατών του στην ΠΑΕ Καβάλα όπως επίσης και στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα επανδρώσουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας. Εκείνο βέβαια το οποίο θέλω να σας πω και να σταθώ ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Γιώργος Τσοκτουρίδης εδώ και καιρό καταβάλλει υπεράνθρωπες και ιδιαίτερα σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει η δικαίωση της Καβαλιώτικης ΠΑΕ. Πρόκειται για έναν αδιάκοπο αγώνα, έναν αγώνα τον οποίο θεωρώ εγώ πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος, ο αγώνας αυτός θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Μάλιστα εκείνο το οποίο θέλω να σας σημειώσω είναι το ότι οι Καβαλιώτες φίλαθλοι θα πρέπει να δείξουν αμέριστη συμπαράσταση προς το πρόσωπο του Γιώργου Τσοκτουρίδη και δίχως άλλο θα πρέπει να τον στηρίξουν έμπρακτα αλλά και ουσιαστικά».

     

    -Κύριε Τσαλίκη ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητές σας σε ότι έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό της ομάδας και που από την πλευρά σας ρίξατε και θα συνεχίσετε να ρίχνετε ιδιαίτερα μεγάλο βάρος;

    -«Κύριε Πετρόπουλε ο προγραμματισμός όπως σας είπα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πιο καθοριστικά βήματα από την πλευρά μας θα γίνουν όταν γνωρίζουμε την κατηγορία στην οποία θα αγωνιζόμαστε. Όμως από κει και πέρα θέλω να σας πω ότι το μεγαλύτερο βάρος μας αυτή την περίοδο πέφτει στο θέμα της οργάνωσης της ομάδας και αναφέρομαι σε όλες τις προεκτάσεις της. Δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο θα δομηθεί η ΠΑΕ Καβάλα αλλά και με ποιους ανθρώπους θα λειτουργήσει σε κάθε πόστο. Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει σημαντικά βήματα και μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο η οργάνωση που κάνουμε παίρνει «σάρκα και οστά». Γενικότερα θα υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία όχι μόνο στο ανδρικό τμήμα το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει αλλά και στον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής. Σε ότι έχει να κάνει βέβαια με τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Καβάλα οι οποίοι προέρχονταν από τα τμήματα υποδομής της και ειδικότερα από τα τμήματα U17 και U20 και πέρσι αγωνίζονταν στον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., αυτοί οι παίκτες θα επιστρέψουν και πάλι πίσω, άπαντες, προκειμένου να αξιολογηθούν από τους υπεύθυνους προπονητές οι οποίοι θα είναι νέα πρόσωπα και στην συνέχεια θα ενσωματωθούν στα τμήματα τα οποία πρέπει να ενσωματωθούν. Γενικότερα εκείνο το οποίο θα ήθελα να σας πω είναι το γεγονός ότι από την πλευρά μας θα ρίξουμε ακόμη μεγαλύτερο βάρος στα τμήματα υποδομής της Καβάλας, θα υπάρξει αλλαγή φιλοσοφίας στον τρόπο λειτουργίας τους, με έναν διαφορετικό αέρα τον οποίο θα φέρουν τα νέα πρόσωπα τα οποία θα τα στελεχώσουν σε όλα τα επίπεδα. Θα γίνει δηλαδή μια καινούρια αρχή η οποία θα στηρίζεται σε νέα πρόσωπα, νέα οράματα, ακόμη μεγαλύτερους στόχους με την καλύτερη αξιολόγηση και αξιοποίηση των ταλέντων».

    Comments are closed.